Côte Poney

För er som inte visste det så äger min moster en ridskola i belgien! Asnajs och superfin gård!
Brukar åka dit på somrarna och hjälpa till och rida lite. Dom har ca 40 hästar hemma hos sig. Min moster och två av mina kusiner tävlar hoppning :) typ 120-130 nivå just nu, beror ju på vilken häst de tävlar. Men min moster har typ tävlat sm och em på ponny för längesen ;)
Jag, mamma och Ella ska ev ner en sväng i vinter.
Här får ni lite blandade bilder därifrån:
gården

ridbana

longera unghästar är skojj :)...

...speciellt om man får "rida" lite på dom sen :) sötaste Livingstone!

små fölungar har dom också ibland, som i somras

min kusin har en minishettis hingst också, men han ska säljas nu :/

ena stallet

Det får räcka med bilder nu :) om ni vill se fler belgien-bilder är det bara att säga till!

Göteborg Horse Show?

Jag och några tjejer i min klass har börjat planera in en resa till göteborg under horse show helgen! :D
Jag har aldrig vart i gbg tidigare och har aldrig vart på scandinavium eller nåt heller.
Tycker att göteborg horse show verkar bättre än stockholms, större mässa, större tävlingar osv. Men har ju somsagt aldrig vart där så ;D
Vi har planerat att ta åka buss natten fredag-lördag och gå på lördagkvällen och sen på söndagen och åka hem med buss natten söndag-måndag och då åka direkt till skolan. Hoppas verkligen att det bli av, skulle vara fett kul! :D
Några som ska dit?
random bild på mig och darco


Forts. Totilas

Här kan man snart se Totilas och Rath för första gången, LIVE!
Så kollakolla!
http://www.clipmyhorse.de/live/channel/2/
/tilde♥

after all the things we been trough

något som känns väldigt jobbigt just nu är att alla laddar upp bilder på bdb där dom skriver att dom har bokat ridläger 2011...
Jag kommer verkligen sakna Öknehult i sommar, världens underbaraste Daisy, alla härliga sommarkvällar, alla bästa tjejer, att hoppa hoppstigen, sjunga högt på uteritterna. Listan ät lång.
Men jag ångrar nog inte att jag valde bort öknehult i sommar. Det har verkligen tappat sin forna glans. År 2008, mitt första år där var nog det bästa rent lägermässigt. Allting klaffade med hästar, grupper och det var väldigt välanordnat och bra ridlärare. Även fast det inte gick så bra att rida då. Det var ju trots allt då jag träffade Daisy som jag även hade de två följande åren.
2009 var nog det bästa året om man tänker på allting! bästa ridlärarna, gick superbra att rida, fick massa härliga kompisar! men var färre elever på det här lägret än vad det har varit innan, tyvärr. Och flera hästar blev halta efter att de hade blivit skodda under veckan.
2010 hade det tappat massa elever, fanns för få hästar, och det var bara tre ridgrupper (innan var det fyra). Det dog ett par hästar natten när vi skulle dit och en häst dog även under veckan i kolik. Ridlärarna iår och var också underbara, även fast medelåldern på dom hade sjunkit. kände mig lite gammal också när jag var typ lika gammal som ridlärarna. Kaptenen hade blivit ännu äldre och hästarna gick inte på gäddefall längre.
Även fast Öknehult har börjat falla ur så kommer jag alltid minnas det som det underbara ridläger det verkligen är! Och jag kommer allid att minnas mina otroliga veckor där. Och världens underbaraste lilla häst, Daisy :')
Lite blandade bilder från mina tre veckor (år) där:

Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns♥

Ridningen

Idag fick jag rida på Decibell, och tro det eller ej men det var faktiskt ganska kul!
Brukar inte tycka att hon är så rolig att rida. Hon blir spänd och försöker sticka när hon inte vill jobba och så är hon ganska seg för skänklarna.
På framridningen så var hon lite spänd och väldans seg i vänstersidan.
Sen så släppte vi stigbyglarna och jobbade även idag med att flytta olika kroppsdelar på hästen. I början så gick det lite sådär, men hon var inte så spänd längre. Sen så fick jag igenom sidorna på henne mer och kunde flytta bogarna och bakdelen.
Då lossnade det mesta och det kändes ganska bra! skönast var att hon inte var spänd även fast jag red med stigbyglarna i kors och var ensam vid läktaren. :)
Sandra och Decibel en regnig tävlingsdag 2008


skola nu igen

har egentligen inget att skriva nu. Borde jobba för vi har en redovsning OCH prov imorn :s
Är aastrött för min mobil hade lite batterier så den började vibrera typ 3 gånger på natten innan jag stängde av den, jobbigt!
Idag är det ju ridning, undrar vem jag får rida på idag då ;)
men nu måste jag jobba :s sorry för sjukt dåligt inlägg haha!


Edward och Totilas

http://svtplay.se/v/2248892/hastsport/edward_gal_sorjer_stjarnhasten_totilas?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2248893/sb,k146774,2,f,-1
Usch vad sorgligt :( Speciellt det sista han säger :/
Nu verkar det ju som att dom har en ny ryttare på g till Totilas, som är på väg hem från stockholm nu. Nämligen Mathias Rath
"En dröm att rida Totilas"

- Jag är ingen emotionell ryttare i vanliga fall men känslan i piruetten fick mig att skratta högt, säger Matthias Rath. Han pratar om sitt livs provridning på en viss svart skönhet - Totilas.

 

Tryck på texten ovanför! ;)

Spännande, undrar hur det blir! Han rider ju ganska likt Edward... Så vi får se.

Men för Edwards skull hoppas jag nästan att det inte funkar om man får vara så elak...

/tilde♥


lite bilder...

...Från när jag provade det nya tränset på Darco :D
bjuder på två pussbilder också :)
♥♥

Shopping!

Måste ju visa vad jag har köpt!! :D blev en del trots allt...
Köpte:
- Vita Jacson skydd med ludd i, två par. 300:- på Charlie's
- Vita Schockemöhle lindor, sååå snygga! 250:- på Horse House
- Vitt Catago schabrak med silverpasspoal (matchar lindorna) 200:- på Horse House
- Hårnät 70:- på Dressyr Catrin Henriksson
- Tävlingsskjorta, Kingsland. 300:- på Börjes
- Polarfleecetröja, 195:- på Börjes
- Swarovskiträns, 299:- på Charlie's
- Pannband (det som är på bilden) 299:- på Marietorps
Och så två julklappar och provnummer av ridsport och en gratis Agria mössa :D
tränset<3 inte riktigt den färgen IRL (blixten)
lindor och schabrak :)
nu måste jag sova! ska jobba i stallet tidigt imorgon ;)
/tilde♥

Heemma!

Haft en till underbar dag på globen, men nu är det slut för min del...
Började med ponnyküren som var bra, många snygga ponnysar! fast tyckte att många hade lite missar så procenten låg inte jättehögt. Men man förstår ju att dom blir spända ;) Vann gjorde ju Amalie och Extrem! Grattis till dom :D
Marina är ju så cool när hästen blir spänd och hon är jättelugn och har värsta pokerfacet.
Sen vare internationell dressyr. Massa aaasfina hästar. Tyckte fortfarande att IPS Painted Black (anky) var så sjuuuukt snygg! :D kommer inte ihåg om den kom tvåa eller trea? minnet ni vet.
Vann gjorde ju såklart Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival, lika underbart fina som alltid!!! :D
Favourit ville inte heller idag piaffera riktigt, det gick i början men sen i dom två sista så ville han inte mer. Precis som i Kentucky (VM) undrar egentligen varför? det kanske har hänt nåt? eller så är han bara tjurig för att han tycker det är jobbigt.
Tråkigt också att bara en hade sin häst på prisutdelningen :/ ville ju njuta av deras hästar en sista gång!
Aja, sen blev det massa shopping!! :D lite besviken över att jag inte hittade några vita boots, men dom har ju iaf det på hööks.
Sen så lyckades vi smita in på kvällsshowen igen, när det bara var bemannat vid en biljettkontrolls utväg... inte smart alltså :p så då såg vi på den. Dom hoppade om bilen, som Robert Whitaker vann och Malin Baryard-Johnsson kom tvåa efter en snygg ritt. Efter det var det kameldressyr, fett coolt!! kamelen gjorde skolor, byten och skänkelvikningar haha! Sen åkte vi hem, men jag glömde en av mina påsar vid agria-montern och kom på det när vi skulle hoppa in i bilen, så det var bara att springa tillbaka xD
Jag tog inga bra bilder, så jag tänker inte lägga upp nåågra, antar att ni kan se på andra sätt.
/tilde♥

Globeeen!

Blir ett snabbt inlägg nu, kom precis hem.
Det var askul att se alla dom bästa dressyrekipagen träna i förmiddags, Parzival♥ han såg asfin ut!
Scandic såg också grym ut, samma med Ankys coola häst!
5 & 6 åringarna var också jättefina, fastnade speciellt för vinnaren, femåringen So What 19 från danmark :) grymt snygg!
Sen var det clinic för självaste Edward Gal, var jätteintressant. Men vet inte vad jag tycker om hans orangea stövlar... :p
Hoppningen och islandsähstarna kollade jag inte så mycket på... Kollade på Agria hoppet och den där tränarsaken :) sen så gick jag och shoppade, men hörde att dom hoppade otroliga 185, barbacka! Vet inte om alla kom över den höjden men dom som var med var Pontus Westergren, John Hickey och Robert Whitaker.
Sen gick vi in och satte oss på en B läktare och väntade till premiär showen (som vi inte hade biljetter till egentligen)
Vi kollade till halva 1.40 hoppningen sen gick vi och kollade lite mer i annexet ;D
Det som gjorde min dag var när Carolina Gynning ramlade av HAHa, men det var ju typ malins fel för hon drog i tygeln så hästen svängde tvärt runt henne och då föll Carolina av hhaha, dom hade vunnit stjärnstafetten annars :P
Fick med mig hem 4 vita jacson skydd med ludd i och aaaaassnygga vita lindor från Schockemöhle (y) och några gratis ridsporttidningar ;)
ser fram emot imorgon :D
tack tjejer för en superkul dag! :D<3

Påminnelse

Imorn är jag på globen hela dagen så det blir dåligt med uppdatering. Och jag fick 1100 i lön idag, Yeah! :D
Men jag tänkte lägga ut bilder på all shopping dag 1 ;D och så kanske jag filmar lite på Edward Gal clinicen :)
Längtar!
/tilde♥
"min" egna lilla Totilas :')

Ridning idag igen :)

Red på Viola today again. Vi fortsatte med samma saker, fast idag riktade vi in oss på att flytta framdelen. Gick helt okej, hon flyttade ganska bra mot slutet och då blev hela ridningen och känslan mycket bättre. Hon blev lite mer lösgjord. Som jag har sagt innan så är det verkligen superduper bra att flytta hästen massa i bogarna och så! Allt blir så mycket bättre när man gör det på ett korrekt sätt!
Alltså jag tycker att det är så himla knepigt att rida Viola! allt känns så flaxigt typ och jag kommer inte riktigt åt henne. Men det är bra träning och det känns som att jag skulle kunna hålla på i en evighet med henne innan jag får en bra känsla.
Pratade lite med Lena efter och hon sa att det verkligen inte syntes att det var flaxigt och att jag sitter mycket bättre på Viola än på Darco. Jag kommer ju åt henne bättre med skänklarna så det är ganska självklart att jag får ett bättre skänkelläge på henne. Men lena tyckte att det var lite roligt att jag blir mycket mer bakåtlutad när jag rider på Darco än när jag rider på Viola, som är mycket studsigare än Darco. Lite skumt. Så nu ska jag försöka överföra min sits på Viola till Darco och samma sak med takten i galoppen.
gammal bild på malin och Viola


HV Polo

Isabelle hade rätt!
Nu är den här min! :D så jäkla snygg!
+Ett par HV Polo ridbyxor och lite småsaker :D
Tack pappa! :D<3

Tummen upp

Dagens tummen upp är lätt:
-Snäll pappa
-Hööks samarbete med HV Polo

Någon som kan gissa vad det betyder? ;D

Överby Hästsportförening

Tänkte efter önskemål skriva lite om ridskolan jag rider på.
Överby Hästsportförening, ÖHF, är en ideell förening som har varit verksam sedan 1990. Vi har idag 550 medlemmar i alla åldrar och 25 lektionshästar.
Vi har en uteridbana som är 22x80m och ett ridhus som är 20x64m.
Alla våra lektionshästar går tillsammans i en stor hage, det är bra för att då har dom en färdig rangordning som de inte behöver göra upp på lektionerna, de går ute ca 5 timmar varje dag. Alla hästar står i box.
Våra ridlärare är superduperbra! Våran ridskolechef Lena Wiman (som jag rider för) är C-tränare och St George-domarkandidat. Vi har två till ridlärare som är C-tränare och en av dom ska bli msv-domare i vinter.
Något som jag tycker är jättekul och bra är att vi får möjlighet att tävla externt (utanför klubben) med våra ridskolehästar. Inte alla såklart, det finns vissa kriterier. Så ett par av våra lektionshästar och ponnyer är ute och visar vad de kan på tävlingsbanorna, med väldigt bra resultat också (upp till MSV:C, en lektionsponny kvalade även nationellt hos oss för några år sen, dock blev ryttaren för gammal för att de skulle hinna starta) Man kan ofta få höra av domare på prisutdelningarna att "ni från Överby är så himla duktiga" och liknande. Eleonor Westin ("dressyrhelgon" som är med och skriver TR) brukar också säga att om någon frågar om tips på ridskolor i stockholm så säger hon alltid överby! Sånt är riktigt kul!
Vi brukar också vara duktiga att vinna Lektionsmästerskapen i dressyr (har haft storhästpokalerna flest gånger av alla ridskolor i stockholm). De gångerna vi är med i allsvenskan och ponnycupen så brukar det också leda till placering. Vi gör ingenting halvhjärtat alltså, det tycker jag är jättebra!
Att vi får möjligheter att tävla på lektionshästarna gör också att fler ryttare stannar och inte köper egen häst. Det finns ju många fördelar med att rida på ridskola!
Vi har också Handikapp-, knatte- och provapåridning.
Är det något mer ni undrar om så får ni självklart fråga! min text blev lite osammanhängande. Om ni vill läsa mer om våra hästar eller ridskolan, så tryck på bilden ovanför så kommer ni till hemsidan.
/tilde♥

Trivselfläckar

Darco varierar också färg på sommaren och vintern. Eller ja han får s.k trivselfläckar på sommaren så han blir helt prickig! och så är han mörk på vintern :)
Hittar inte vad trivselfläckar är för nåt egentligen, mer än att dom brukar ploppa upp när hästen mår bra. Men med tanke på att Darcos fläckar kommer innan sommarbetet så kanske det blir så när han får kortare päls?
Vad tror ni? :)
prickig ponny, 1 maj 2010
Mörk ponny, 4 november 2010


/tilde♥

Vovvisar

Jag har tre hundar :) Kasper, en lagottohane på 1 år som bor hos pappa:
hihi valp<3
Han tycker om att bada :)
Sen har jag vi två vovvar hos mamma, två jackrussel tikar. Tintin som är 5 år och hennes valp som föddes hos oss, Cookie, som är typ två år.
båda :)
Typiskt kakan-miner :p
vaaaalp<3
vet att man inte ska favorisera sina djur, men tintin♥
naaw<3
Bjuder på nån bild på alla tintins valpar :)
alla tre :)
ellton :) som nästan bor granne med oss nu
och jackie<3<3 som var min valp :) har flyttat till typ älvsjö och heter numera casie eller nåt.
så nu vet ni!

Wiiie :D

Har blivit med mobil igen! asskönt :)
Och gilla massa att jag innan min andra gick sönder kopierade alla kontakter till sim kortet så jag har kvar dom! och så har jag ju samma telefonnummer.
Blev en billig mobil, för jag känner att jag inte vill ha nån dyr haha. Men den är tydligen väldigt ny. Sony Ericsson Spiro heter den och ser ut såhär:
valde den gröna^^ för den rosa som också var fin var grisrosa och jag tycker inte om grisrosa ;)
Så nu är det bara att smsa på! :D
/tilde♥

hjälp igen

Alltså vad vill ni läsa om? :p har idétorka!
och om ingen säger nåt kommer det bara bli massa som är orelaterat till hästar
(kan man säga så?) aja ni fattar iaf :)
/tilde♥

Let's have a toast for the assholes

Blä!
Jag hatar vintern verkligen :s Och nu snöar det ännu mer!
Jag har ett par anledningar att hata vintern också:
◊ Kallt, blött och äckligt!
◊ Det tar minst fem timmar att klä på sig alla kläder
◊ Man kan inte gå barfota
◊ Det är inga tävlingar
◊ Man halkar och slår ihjäl sig typ
◊ Man blir sjuk (försyld, vinterkräksjukan)
◊ SL dampar sönder = man kommer varken till skolan eller stallet, annars så tar det typ 4 timmar extra

Listan är lång!
bajs på vintern! :p

Elin Lodén är bäst!


Bild, behöver hjälp!

Jag skulle vilja förstora en ridbild på mig och Darco :) men jag har ingen aning om vilken!!!! har några ideèr men behöver hjälp!
Här är mina förslag:
1.
2. Om man kan beskära den lite snyggt!
3.gillar egentligen inte var han är i steget här, men venne tycker om bilden ändå :p
Nä men jag vet inte, ingen av dom här bilderna är ju superfin liksom :p haha men om någon har nåt annat tips så får dom gärna dela med sig :p För jag vill helst ha en bild när jag har kavaj och allt på mig, inte nån framridningsbild med lindor och sånt tror jag...
Nån som tycker nåt? :)
/tilde♥

Rozita

Tänkte berätta lite om Zita.
Zita är ett sto född 1977, korsning mellan russ och new forest. Hon är alltså 33 år nu! helt sjukt :p
Jag var medryttare på henne mellan typ 2003 och 2007 kanske.
Nu träffar jag henne inte så ofta längre, men händer att jag åker dit ut och pysslar lite med henne. Hon är världens envisaste och goaste ponny! har lärt mig massor! Jag ramlade typ alltid av henne också för hon låtsades alltid vara rädd för allting.
Här kommer lite bilder från när jag var och hälsade på henne i somras (fotade av Sara)
fina tjejen!

måndag 17.40

Den gruppen rider jag i :) och torsdagar 17.30. Skriv ner det!! ;)
Idag fick jag rida på Zara. Vi fortsatte jobba med att flytta bakdelen och bogen åt båda hållen. Asbra träning är det och man kommer verkligen åt hästen sen! Vi jobbade med det på diagonaler, böjda spår och längs långsidorna.
I början kändes det inte bra alls! Jag drog i högertygeln, och när vi skulle flytta nåt så kortade hon ihop halsen och sprang. Men sen efter lite mer genomgång med lena så blev det bättre. Då slutade jag dra i högertygeln, då längde hon ut halsen mer och sprang inte lika mycket. Så då gick det bra att flytta henne, svårast var nog för högerskänkeln för då böjde hon bara på halsen eftersom jag drog i högertygeln, men vi kunde göra nån någorlunda sen mot slutet. Galoppen kändes väldigt bra! först var den lite springig också men sen fick jag ihop det bättre och då kunde vi flytta bakdelen och bogen in till typ kvartslinjen och tillbaka. Jättebra att göra det!
Så ja jag är väl helt okej nöjd med lektionen.
Zara och Sandra på tävling
Det är ju väldigt bra att rida på olika hästar med olika starka sidor så man själv inte blir för fast i nån tygel, eller om man direkt sitter upp på sin häst och "nu ska jag få igenom vänstersidan" så börjar man dra i den tygeln utan att man har känt efter hur det känns för dagen. Och hästarna reagerar ju olika när man ska flytta dom, en del blir korta i halsen, några springer iväg, några surar och några går inte fram etc. :)
/tilde♥

Sitter i skolan

Sitter i skolan, våran svenskalektion börjar om 6 minuter...
Segt!
Men idag ska jag rida wiho :D undrar vem jag får idag då och vad vi ska göra, känns som att det är hoppdags snart ;)
I helgen är det globen! vi ska ju dit på fredagen med skolan, fett najs! Vi har fått lite frågor som vi ska svara på också, men det är ju inga frågor om islandshästarna så då kan man shoppa! :D för no offence men jag tycker inte det är så jätteintressant!! Jag är sjukt taggad och shoppingsugen :) Alla bidrag tas emot :D
Mer update ikväll
/tilde♥


Julafton haha


Den här står högst upp på min önskelista just nu! :D

Överbys nya stall forts

Lånade lite bilder från Sandra som är fotade i det nya stallet :) så ni får se hur långt dom har kommit! Det ska vara klart om 99 dagar nu :D förstå vad häärligt det kommer bli!!

Stallgången<3

Dom assnygga dekorationsbågarna!!!!

Ljusinsläppet i taket :)

Foderladan

Fint blir det iaf! :D


globen

Då har även vi bokat biljetter till globen! Eller till en grej iaf, lördagsmorgonen med ponnyküren♥ och world cup dressyren. Tycker att det är väldigt värt att vänta med att boka sina biljetter, vi fyra stycken köpte idag och fick på sjunde raden liksom ;) För nu släpper ju dom biljetterna som dom har hållt för dom som ska dit hela helgen men som ingen ville ha och det är ju ändå asbra platser :)
Och jag älskar att det är asfina ponnysar som ska täva iår också!! :D
-Extrem (Amalie Egholm-Hebsgaard) såg jag förra året där men det känns som att dom har utvecklats ännu mer nu! grymt ekipage
-Fighter (Sofia Matteoni) såg jag i falsterbo för några år sen, tror dom vann då? asfina!
-B Capriole (Marina Mattsson) har aldrig sett mer än filmer och bilder, ska bli askul! vad mer behöver man säga liksom? Marina är ett underbarn! En av mina förebilder inom ridningen (3 SM guld iår!!!)
-Jarno RP 145 (Amanda Svanberg) Heller aldrig sett mer än bilder, men alltså ååh Barbiehästen! så himla snygg och älskar färgen! ska också bli grymt kul att se!
/tilde♥

one look would say everything

sööndag :) tycker faktiskt om söndagar! känns alltid som att man hinner göra så mycket då och så är det ju såklart bästa Gossip Girl på teve.
Imorse jobbade jag i stallet med Sanna, sen åkte jag hem för att åka vidare till min låtsasbrorsa som har flyttat hemifrån, fint var det hos honom :)
Nu är vi hemma och jag har städat mitt rum, snart ska vi äta nachos, mums!
Ni får dagens drog också:
Så jävla grym låt! från Kanyes album som släpps imorn :)

Bilder från Ågesta

Fick bilder av Elin Lodén som hon tog igår på mig och Dellboy på Ågesta när vi red för Josefina :)
Enjoy!










fin pållehest! hoppas att ag får rida på honom igen för kristian sen ;)

Lördag

hSjukt vad trött jag är! det här är min första sovmorgon på två veckor...
Jag tror inte att jag orkar åka till stallet, har ont i huvet och i halsen och känner att jag är i behov av en riktig slappdag! typ kolla teve hela dan (a)
Imorgon åker jag iaf upp och jobbar halv nio. Ska nog snart gå och sova igen hehe eller läsa lite. Jaja hoppas ni får en trevlig dag iaf :D
och min syster ska baka cupcakes mumma!
/tilde♥
♥♥♥♥♥

harry potter och dödsrelikerna del1

Kom hem igår vid kvart i två haha :) och jag spillde ut alla mina popcorn :(
Men det var lätt den bästa hp filmen!! :D Tyckte att dom lyckades få med allt det viktigaste, men sen hoppar dom ju alltid över små detaljer som inte hinns med. Men den här gången var det inget viktigt iaf (Y)
Och den var väldigt välgjord! Det här är första filmen jag har sett efter jag läst boken (läste alla böcker sommaren när 6an gick på bio) och det vara ascoolt! för när dom var på vissa ställen i filmen var jag 100% säker på att jag har sett det här tidigare! jag sa det till Ella tillochmed! Men det var en rolig känsla och kul att det blev så bra på dom scenerna.
Nä nu har jag en ny favorit av filmerna :) men den boken är ju bäst också tycker jag.
Ikväll är det Harry Potter och det vises sten på teve också! :D klockan 17 på femman.
/tilde♥

Harry Potter och Idol

Haha min syster hade ju reserverat biljetter men missat att man skulle hämta ut dom dagen efter man reserverade :p
Så det blir att kolla på bio klockan 23 ikväll :) mysigt ju!
Har kollat på idol också! Jay är ju så gryyymt bra!! han borde verkligen vinna! Pappa sa att dom här sidorna där man kan tipsa om vem som vinner har stängt att man kan välja vem som vinner Idol 2010, för att de säger att Jay kommer vinna :p man kan bara spela om vilka som kommer tvåa och trea nu.
Men jag tycker att Linnea ska komma tvaå! hon är också sjukt bra och har ascool röst!
Det som jag tycker är kul med årets idol är att det är med lite mer speciella artister som Jay och Linnea. Dom är ju lite mer musikaliska tycker jag ;)
Tre favoriter med Jay, senaste är ju från idag och då var han verkligen grym!

Ridfilm!

Nu kommer filmen på mig och viola från igår. ljudet funkade inte så struntade i det :p
Mest galopp på filmen, men lite trav i slutet också :)
Enjoy!

Ridning på Ågesta

Vi skulle ju rida för Kristian v.K idag, men imorse fick vi reda på att han hade akut åkt till danmark med en häst?! haha så vi fick rida för hans beridare Josefina. Men dom lovade att vi skulle få rida för honom om några veckor istället.
Har aldrig vart på ågesta förut, låg låångt borta. Men fett fint det var!! Är typ kär i deras stall och allt runtomkring, så snyggt! och ändå mysigt liksom :)
Men dom delade ut hästar, sen så fick vi en rundvisning och kolla på hästarna vi skulle rida på. Jag skulle rida på en häst som heter Dellboy (Dell) men han var inte inne när vi kollade på hästarna, för hans skulle springa av sig lite innan haha. Först skulle ponnysarna rida, så vi kollade lite på dom innan vi gick och gjorde iordning våra hästar. Då hade Dell kommit in :) han är en stor flugskimmel! Ganska tunnt byggd var han och väldigt lång. Men sööt :)
Sen skulle vi rida! Josefina sa att han brukade vara lie pigg och att jag kunde ha lite halvkorta tyglar om han blev spänd. Han skrittade väldigt fort, fick vända över hela tiden.
Han var iaf rolig! Han var som ponnysarna jag alltid fick rida på bortamatcherna i ponnycupen :D spänd, blir lätt hög i nacken och så vara lite mjuk och försiktig i handen. Det var skitkul, fick värsta flashbacksen till typ Olympia (sundby rk) och Arcansas (tungelsta rk). Men han var ganska lugn i början, tog så småningom ett bra stöd på bettet och blev fin :) han tog väldigt korta steg i traven och skritt på korttygel. Sen skulle vi börja sitta ner i traven och omg vad skumpig han var!! Asjobbigt först haha, men sen så vande jag mig och kunde följa med lite mer i studsen.
Sen så skulle vi galoppera, då blev han lite taggad, men först kunde jag typ  inte fatta galopp. Men han började galoppera på fel långsida hela tiden och var lite taggad. Men sen gick det bra och vilken underbar galopp han hade!! Har nog inte ridit på nån som jag kan komma på nu som har så bra galopp! asskön och man kända verkligen att han började sätta sig lite mer och hamna i uppförsbacke! Synd att vi galopperade så lite bara :(
Fast när vi inte skulle galoppera så var han taggad och ggalopperade typ på stället :p
Nä men han kändes väldigt fin, förutom att han stoppade in nosen lite bakom lod ibland.
Vi tränade mycket övergångar.
Elin L fotade så bilder kommer när jag har fått dom :D
Vi ska typ rida samma hästar när vi rider för Kristian (efter önskemål hehe) så det ska bli kul att få rida honom igen!! :D
Tyckte att dom hade väldigt fina hästar på Ågesta, alla var typ nöjda :) En häst som Ronja red på, Romeo var aaasfin! snygg! såg ut som en ponny i storhästformat fast det var typ en övervuxen connemara så ;)
/tilde♥

Solna-ridning!

Vi hann inte hoppa idag, så blev ett kort pass med sitsträning, fick rida på Ängeln idag igen (Guardian Angel) och han är ju extremt skumpig så det var väldigt bra träning alltså! Alla hästar hade snodd eller inspänningstyglar idag.
Vi red fram lite kort först, sen gick vi in på volterna, la upp stigbyglarna och gjorde en knut på tyglarna. Så först höll vi i tyglarna och travade runt och tänkte bara på sitsen. Sen så höll vi i öglan på knuten, så hästen sprang på typ halvlånga tyglar och så vare bara att sitta! och faaan vad jobbigt det var! på en sån skumpig häst och utan avbrott på ett tag! men tyckte att jag satt väldigt bra sen! förutom att skänklarna blir lite flaxiga.
Sen gjorde vi samma sak i galopp och där är det ju verkligen inga problem, han har ju en skön galopp som bara flyter på. Så då tycker jag faktiskt att jag satt asbra! :D
var heeelt slut efter det, men det var bara att ge sig av mot Ågesta som ligger på andra sidan stan :s
Men vi fick inte rida för Kristian...
/tilde♥
Guardian Angel, bild från solnas hemsida

ridniiing

Fick rida på Viola idag igen, kändes bra att få träna vidare så här tätt :) Det började med att hon mosade min fot när jag borstade :( hade liksom gått runt hela dagen med joddisar och så tar jag på mig stövlarna och så pang. Inte skönt haha.
Lektionen gick helt ok. Vi tränade vidare på det vi gjorde i måndags, komma åt hästens svaga ben och sida och jobba igenom dom. Idag var det lite mer fritt, först red vi i ena varvet och då red vi självständigt öppnor, slutor, framdelsvändningar och skänkelvikning för rätt skänklar så att vi skulle komma åt det svaga bak eller frambenet.
Fick igenom lite mer och hon blev stadigare och finare då också. Galoppen kändes bäst! kunde galoppera lugnt med framdelen lite innanför, flytta in och ut henne längs långsidan och göra halvt igenom och fortsätta långsidan i förvänd. Så är väl ganska nöjd, det gick ju bättre än i måndags iaf. Men jag blir så himla flaxig när jag rider henne känns det som. Hela jag blir ostadig.
Sanna filmade också, så film kommer imorrn! :D
malin och viola på tävling på vällingby i våras
/tilde♥

Stallet

Tjoho :) sitter vid stalldatan, har ju praktik idag här på överby! Idag så var Sandra magsjuk, men hon kom ändå och morgonfodrade och släppte ut hästarna. Sen blev hon iaf hemskickad så nu fick jag jobba istället för henne :) det gick bra med stallet imorse, jag är lite seg bara. Inte så van vid att fixa hela stora stallet utan nån hjälp (förutom sanna h som gjorde alla uteboxar och sandra som gjorde alla höpåsar) men jag var iaf klar till tio i tolv. Så nu fick jag en lång och slapp lunch, ska ta hennes eftermiddag också så om 20 minuter ska alla hästarna in. Skönt att det inte är rullväder iaf :)
Tycker ändå att det är skönt att jobba i stallet istället för kontorsjobbet ;) och ikväll är det ridlektion! :D har kameran med så kanske kan få nån att filma lite ;)
/tilde♥ 

Julkalendern!

Julkalendrarna suger nuförtiden! alltså verkligen!
Fick nyss tips om att den bästa julkalendern ever finns på Youtube, ALLA avsnitt! :D min kväll är så räddad!!! :D
Haha gud vad bra den äääär!! :D:D♥
HIHIHHI hah förlåt! men så himla sköön!

musiiik!

Alltså det här måste ju vara världens finaste låt?
texten<3

tänk att jag såg dom i somras... (Y) :')
Det här är också en favorit om man följer temat
åh älskar den här låten också! (texten igeeeeen<3) såg också dom i somras på storsjöyran :DD!
haha bjuder på en till bajsbra låt!
avslutar med typ världens bästa låt! så himla fin och sorglig är den, förtjänar egentligen ett eget inlägg. Men alltså texten, allt! kent avslutade med den på yran i somras, jag doooog vad bra det var! helt jävla underbart!
rysningaaar!
/tilde♥

Sanna Smidvik gästbloggar xD

heej allihopa! :)
nu sitter vi massa på kontoret i stallet och snart ska vi på möte..
jag kommer inte på så mycket att säga men tilde sa att jag skulle rida imorgon! undrar vem jag får rida på?
jag rider inte på någon speciell just nu, det är kul men det känns lite kontigt! jag vill rida ponny!

har ni hjärtta på kinden idag eller? det har jag och tilde hahaha justin är bäst!

det blev lite stort men det är ju bra, feeeeeeeeet fin!<3


puss på alla tildes coola läsare.. ni får börja läsa min hästblogg om nårga miljarderår när jag blivit lika bra som tilde..! / sanna

skolan

sitter i skolan nu igen, ovanligt :p
Vi håller på med ett nytt projekt om demokrati, inte jättekul hehe.
På fredag ska vi rida 2 gånger med skolan :D först på morgonen ska vi hoppa på solna och sen bär det av mot ågesta där vi ska rida lektion för Kristian von Krusenstierna, fett kul! tagga järnet!
Jag tycker att det är kul också att vi ska rida på ågesta, har aldrig varit där eller sett deras hästar mer än på bild. Får lite ponnycupskänsla över det! Och vem saknar inte ponnycupen liksom! ;D Och han känner ju dom hästarna också så han vet hur dom är (y)
Nu är det dags att jobba...
/tilde♥
kul att jag har fått så många läsare också! :D:D fortsätt så!

BILDER

Nu ska det minsann komma bilder från tävlingen! fast nu blir det bilder som bästa Elin tog, för dom andra är hemma hos mamma. Men dom kan ses på tilde94@bilddagboken :)

här ser ni på ett ungefär vad han höll på med i galoppen, suris :p
förstår inte varför dom här bilderna roterar sig :S så söt han är!
jag och darco träffade rebecka också! (http://thehappylife.blogg.se)
det får avsluta :)
/tilde♥

Länkning

Har lovat min lillasyster en länkning till sin blogg, den är faktiskt bra! hon lägger upp mycket bra musik i den speciellt!
ELLA
Värd att kolla på faktiskt

harry potter

På fredag är det min tur att se harry potter och dödsrelikerna del 1 :D
Ska bli kuul, jag är väldigt förväntansfull nu eftersom boken var så sjukt bra! men jag ska nog inte ha för höga förhoppningar, inget slår ju böckerna trots allt. Ska nog försöka läsa boken lite nu i veckan :)
Ska gå med min syster och lossassyskon, vi var ju och såg 6an tillsammans också (:
bild från när vi såg hp 6 i båstad förra sommaren :)
/tilde♥

Ridning

Idag red ju jag på en annan häst! skulle först rida på Phiolith, som jag aldrig ridit lektion på. Men sen kom inte Malin så då fick jag rida på Viola istället. har bara ridit henne två gånger och det var ganska länge sen sist, så det var kul :) hon har blivit mycket bättre på galoppfattningarna som hon hade lite problem med förut.
Nä men gick sådär, vi var bara fem stycken, vilket var väldigt skönt! då hon kan vara lite tjurig på de andra hästarna också (fuxsto :p)
Vi jobbade mycket med hästens svaga och starka sidor, och så red vi på stora mittvolten och flyttade ut och in bakdelen och framdelen. Svårt var det, kändes som att bakdelen alltid hamnade fel! men det gick mycket bättre i slutet av lektionen. Då galopperade hon utan öronen slickade bakåt haha. Skulle kunna tänka mig att rida henne igen då jag tycker att jag hade kunnat få igenom lite mer (sidorna speciellt) , men vi får se :)

fina Viola på tävling, tidigare i höst :)
/tilde♥

lite tävlingsbilder

fick lite bilder som togs med fannys kamera :) från idag
okej det funkar inte att ladda upp bilder ? cp
ni får ett smakprov iaf för en funkade :)
jag funderar på att gå och lägga mig nu, är astrött! kanske gör det...
imorgon kommer jag få rida på någon annan än Darco. För på vintern så tränar vi på att rida andra hästar så att vi inte fastnar på en och samma. Så får vi rida "våra" hästar under tävlingsterminerna, och nu är den ju slut så då blir det till att träna annat. men det är kul tycker jag och väldigt nyttigt! kanske kan få med mig lillkameran så nu kan få nån filmsnutt när jag rider ;)
nu har jag bara 4 terminer kvar på ponny♥...
/tilde♥

Tävlingsresultat

Hittade inte min kavaj :s men fick låna av en kompis, så det ordnade sig :)
Tävling idag då, en LB:1! framridningen kändes helt okej. Han var lite småseg, men det blev bättre sen och då sprang han på fint! :)
Alltså jag måste bara säga att jag hatar haningebygdens underlag i tävlingsridhuset! stenhårt, det låter nästan som att man travar på asfalt :s
så tog det lite lugnt i collecting, men han busade lite där i galoppfattningarna.
Inne på banan kändes det asbra faktiskt! fast när jag hade fått startsignal gjorde jag en 10m volt och då tappade han bjudningen och sen kom den inte riktigt tillbaka.
Men kändes helt ok förutom bjudningen då och så studsade han med baken på nåt konstigt sätt i vänstergaloppen haha. som att han typ sparkade bakut fast inte ut med benen liksom :p svårt att förklara och smarta jag glömde kameran hemma så ingen filmade heller :/
Men högergaloppen kändes bättre.
Domaren var snäll och gav oss 68,966% :) kom delad 5:a på det. Väldigt hårt motstånd, ettan fick 73% tvåan fick 72% trean 71% och fyran 70% sen kom jag och klara på nästan 69% :)
finaste ponnyn har jag ändå! :D
bilder kommer också
/tilde♥

paaaniiiiiiiiik!

alltså seriöst, jag kan inte hitta min kavaj!!!! får verkligen panik och det känns jättejobbigt just nu :p
aja darco är klar, men känns ändå inte som att jag har så mycket koll. men det har jag nog iaf, förutom kavajen då -.-'
idag använde jag vita snoddar till knopparna för första gången...
gammal bild.
VAR ÄR MIN KAVAJ???!!

Solna Ridning

Red som vanligt på solna idag med skolan. Red på Guardian Angel nu för tredje gången. Han är fin häst. Tjugo år är han, ganska lättriden och liksom vet vad han ska göra. Snäll farbror.
Idag hade vi markarbete, han kändes väldigt fin på framridningen. Han gick ärligt fram för skänkeln och kändes fin i formen. Och bomarbetet gick också bra, vi gjorde lite lydnadsövningar. En sak var att vi skulle galoppera över en bom, sakta av till skritt, skritta några steg och sen fatta galopp och galoppera över nästa bom. Det gick bra, han är ju lydig och lyssnar bra, så det var inga som helst problem att sakta av. Men jag var lite slarvig med fattningarna efter så det blev fel galopp några gånger.
Sen galopperade vi en bomserie, det var kul, bommarna var tätt, som studs liksom. Det gick också bra, det enda som brister är min sits. Vi skulle stå i trepunktsits alltså lite lägre lätt sits. Men jag hamnar alltid för lågt eller för högt i/över sadeln. men det blev bättre sen och då galopperade han fint över alla bommar. Fast en gång snubblade han mitt i, det var läskigt haha. Nä men gick bra.
här är en bild på ängelen, fotad av nikonist@bdb
/tilde♥

tilde+mobil=falskt

alltså aaaah varför händer allting miig? gällande mobiltelefoner då alltså...
Kan ju ta hela historien. Aah men öknehult sommaren 09, sitter på bryggan och tittar på dom som badar, jag skulle inte bada. Blir plötsligt jätteorolig att jag ska tappa min mobil som jag har med mig dit. Så jag tar fram den och måste bara kolla om den får plats i hålen i bryggan (om jag ska vara orolig eller inte :p) så säger jag "Kolla min mobil får plats här i mellan plankorna" och håller den emellan (??) då den fastnar lite och jag släpper den och plopp så ligger den på 6 meters djup (y)
Sen får jag en ny mobil några veckor senare :D som jag har tills typ början av december, det snöade aaasmycket, typ storm! tar in darco och tar fram mobilen för att ta ett par kort på honom (haha wtf liksom) ja och så stoppar jag tillbaka den i fickan, men så känner jag hur den glider ur och så ligger den i snön på typ en halvmeter, mobilen är silvrig och var på ljudlös. så det gick inte att hitta den fastän många försök.
sen så fick jag pappas gamla mobil (den var inte så modern ahah) som blev stulen på en fest i januari,när jag hade lagt ifrån mig den nånstans. så länge höll det liksom. fick en ny nån månad senare, min syrras gamla, den var lite finare!
I slutet av nian i slutet av maj/början av juni så sparkade nån upp mitt lås till skåpet i skolan så när jag kommer är det upplåst och mobilen borta, TACK! (några dagar senare så var även buss och bankkort borta -.-')
sen får jag ingen mobil förrens mitten av juli, en riktigt gammal än!
Har hållt ända till nu idag när det inte gick att ladda den, så den dog. Har typ testat alla uttag i hela huset. men nej.
Skulle testa en annan gammal mobil nu och så fattar jag inte att pinkoden sitter i sim kortet och inte i telefonen. så nu är det puk kod som gäller och dom har stängt telefonkontoret för ikväll. så får bli med telefon igen imorn -.-'
det suger!
/tilde♥

Ridlektion

brRed ju sista gången nu före tävlingen.
Kändes helt ok. La in galopp tidiigt så traven kom igång lite bättre. Tränade lite ökningar idag också, både trav och galopp. Travlängningarna blir ju typ alltid bra! :p galopplängningarna blir lite sisådär, antingen så länger han jättebra men öppnar sig eller så blir det en mesig längning och formen är jättebra. Men fick till det några gånger idag iaf :)
Och traven blev riktigt fin på slutet.
Känns ganska bra för söndag :D
bild från min och darcos första lokala tävling tillsammans, 11/10-09 på Botkyrka, 13 underbara månader sen♥

Nu måste jag rita på mitt stall och skriva klart beskrivningen till den, jag orkar inte haha.
Imorgon är det ridning på solna med skolisch, ska bli kul. Vi ska ha markarbete :)
/tilde♥

Praktik

Halloj!
Sitter i stallet nu eftersom jag har praktik här idag (varje torsdag). Har varit ganska slappt idag. Har rättat massa märkesprov och håller på att göra en sammanställning på det nu.
Ikväll ska jag rida min vanliga lektion, sista passet före tävlingen blir det.
Nu borde jag nog fortsätta skriva. Sen ikväll är det Vampire Diares ♥ och så måste jag plugga massa tills stall redovisningen som är imorgon. (har inte kommit så långt på beskrivningen...)
/tilde♥

onsdaaaaaaaaag

Blir bara ett snabbt inlägg nu, är trött så jag vill sova :)
Dagen har vart ganska lugn. Jag jobbade hårt i skolan idag och fick för en gångs skull saker gjorda (y) sen var jag inte på matten för jag skulle till tandläkaren, som kändes helt onödigt! var där inne i 5 min för att min nya tandläkare skulle kolla hur det såg ut med tandställningen och så fick jag en till påse med gummisnoddar och en ny tid. blir av med den efter jul nångång!
Sen gick jag in på centrum och köpte en sak som jag tänkte ha i håret på tävlingen på söndag, kan visa imorn hur jag ska ha håret. På tal om tävlingen så var det två från reservlistan som kom med nu, så jag slipper starta först. Det känns lite skönt faktiskt, även fast det är skönast att starta i slutet, spec om man bara ska rida en klass. Men jag ska inte klaga :)
Känner på mig att söndag kommer bli en superrolig tävling! massa trevligt folk som ska dit också och fina hästar att titta på. Försöker lägga upp en plan på min framridning eftersom att inte Sandra kan följa med och hjälpa mig. Tror att det blir bra, bara jag inte glömmer halvhalterna haha.
Aja ska dejta sängen nu
/tilde♥

sun in my pocket

bajsbajsbajs på snön och vädret!! jag hatar vintern alltså :s
Kan ju bara hoppas att jag kommer till skolan imorn...
Klippte håret idag också, blev helt ok. Men det känns väldigt kort :o Kanske kommer nån bild hehe.
klassfotot är ute på facebook haha, blev så ful! men no offence så tycker jag att alla ser lite muppiga ut x)
hahahahaha
måste göra klart en uppgift som ska vara inne ikväll... bara att jobba på nudå x)
/tilde♥

guestbloger

haha jag har gästbloggat i rebeckas blogg nu! :D gå in och kolla vetja http://thehappylife.blogg.se
wwieee

Konstigt...

På söndag är det ju tävling, och ingen som brukar följa med mig på tävling kan följa med :o Hanna och Sofia är på FULK, Sara på ULK och Sandra ska på kryssning...
Men som tur är ska Sanna följa med mig och även fast hon inte har följt med mig följer ju hon alltid med helena. Och sen ska Elin färleeeeen med :D

här är dom bästa! :D (plus sara bakom kameran!)
Grejen är att det är så himla skönt att ha hästskötare som kan rutinerna, för då behöver man inte oroa sig för saker runtomkring, utan man kan koncentrera sig helt på ridningen (y) Det är en stor fördel med ridskola, det finns mycket folk som vill/kan följa med :D
/tilde♥

ridniiiiing

JAG KOM MED PÅ HANINGEBYGDEN! fan vad naaaajs :D:D lite bajs på att jag startar först bara.. men nu ska jag inte vara kräsen för jag är seriöst asglad haha :D
Red på prinsen idag :) Kändes bajs i början, han sprang ifrån arbetet och kändes inte alls eftergiven! han böjde på nacken men inte mer liksom.
Men det släppte sen, så då blev han eftergiven och fin i sidorna! Galoppen kändes ganska bra också! hoppningen har nog gjort sitt :D och sista traven kändes skitbra också :) vill få till det lite tidigare i lektionen bara, men jag måste nog börja galoppera tidigare då också.
Ska gå och kolla på teve nu, blir mer detaljerat inlägg sen kanske.
MEN JAG KOM MED PÅ HANINGEBYGDEN haha :D blir tre starter och inte bara två iaf den här terminen x)
nu kör vi min fina darco♥
/tilde♥

:)

Nu har vi bestämt vad vi ska ha för tävlingar nästa år:

1 maj    Lektionsponnymästerkap
 
12 juni    Lokal Häst dressyr
 
28 augusti    DM häst
 
9 oktober   Ponnyallsvenskan div 2 omg 2

Spännandespännande!
Allt är ju dressyr såklart haha. Det ska bli så kul att få tävla hemma, men läskigt också. Det känns som att man får mer press, alla kollar och så kan nog Darco säkert vara busig hemma...
Nä men det kommer nog gå super! :D
/tilde♥

Gloooben!

Förlåt att jag inte kan sluta tjata om globen men jag är såå shoppingsugen!
Vill ha
-Tävlingsschabrak! vill ha ett vitt mias schabrak med silvrig passpoal, svart och rund kant. Med överbys logga på och så nåt till :)

-Vita skydd att ha på tävling. Vill ju helst ha Catago skydden som är stööört snygga! men ja vet inte om min plånbok blir så glad då.. annars blir det vita jacsonskydd, dom med ludd i.

-Tävlingskjorta min är lite för kort (barnstorlek) och inte superskön. Har sett nån snygg från Kingsland som inte är så skjortig, verkar vara väldigt skön!

-Vita lindor! helst några med nåt snyggt på knäppet men vi får se vad det finns

- Om jag hittar vill jag ha ett nytt träns. tävlingsträns alltså. Vill ha ett mörkbruntbrunt såklart med fluffig vit fodring i nosgrimman! :D som inte kostar över tusenlappen!

-Ridtröjor! typ fleecetröjor och sånt med dragkedja. Snygga ska dom vara :)

-Marinblåa KL strumpor! assnyggt till gråa ridbyxor


-Nya Roeckl handskar att ha till vardags, mina är det hål i :s


Det var det som jag kom på nu iaf. sen blir det ju alltid massa annat ;) 
Behöver lite mer pengar till det bara... (pappa!?) hehe
/tilde♥

söndag

Tänk att jag egentligen skulle vara med sandra på tävling idag och själv ha tävlat igår...
aja ber till gud att jag ska komma med på Haningebygden haha :D (vilket antagligen inte kommer hända)
Men idag är det lovets sista dag och det känns inte kul nånstans... skulle ha sovmorgon idag och bra gick det när våra byggjobbare kom klockan 9 imorse. Så har tagit det luugnt på morgonen, tittat på Hitta Nemo♥ städat lite på mitt rum och så. Nu kollar jag på förprogram till EMA som är ikväll! det är alltid skitkul att kolla på! (klockan 21 på MTV) :D
Ska till stallet om nån timme och stå i cafeterian :) sen ska min lossassyster som tog körkort förra veckan hämta mig så ska vi till bromma på släktmiddag. najsnajs!
/tilde♥


Lag-SM

Sitter här och följer liveresultaten från lag sm i Nordhalland!
Spännande, och jag tycker verkligen att det är bra att det går att följa direkt. Men dom borde filma den här tävlingen tycker jag :D
http://online.equipe.com/sv/class_sections/18437/live
om du också vill hänga med haha
/tilde♥

Torsdagsridning

I torsdagskväll red jag ju min vanliga lektion, jag red på Eden då. Vi ska ju börja rida andra hästar nu när det inte är några tävlingar, om jag kommer med på haningebygden får jag ju rida darco :p Men det är ju väldigt nyttigt och kul!
Men i torsdags gick det inte bra, jag var jättetrött efter övernattningen och hoppningen och Eden kräver verkligen ridning. Så jag satt som en kratta(!) och fick inte ihop honom riktigt.
Men bjuder på några bilder som sara tog ändå



/tilde♥

hoppkurs dag 2

wiie :D idag hoppade vi muren och planket också :)
Lilla Darco var duktig som vanligt! :D gick bra idag också och så hoppade vi bana som också gick bra! fett kul har det varit att få hoppa såhär mycket på överby!
Här är en film och bilder från idag!
han är så duktig lilla dressyrponnyn! :D<3
/tilde♥

Hoppkurs dag 1

Första dagen på hoppkursen hoppade vi lite linjer, studs och sånt :D det var riktigt kul! och ja det gick ganska bra. Hade med en liten grind också haha.
Har så svårt att skriva om hoppning :p Men det är så kul när man hoppar för han får igång galoppen riktigt bra för att vara han! Lena sa att han egentligen skulle behöva galoppera fort och över bommar en gång om dagen. Han har ju lite öm och spänd rygg så när man hoppar blir han jätefin! och traven sen på slutet blir också awesoome! :D
Här är lite bilder :)
kycklingvingar :s
ja bommen var nerlagd :p
Kommer forts om dag två! :D
/tilde♥

Dålig uppdatering!

Sorry för den kassa uppdateringen! men har helt enkelt inte hunnit :)
Igår så var jag med på hoppkursen på dagen och det var sjukt kul! skriver mer i nästa inlägg.
Sen fotade vi alla lektionshästarna! :D eller ja Duktiga Anna-Karin ( http://augfarafoto.se/) gjorde det men alla stallbarn hjälpte till och höll i hästarna och så. Sara fotade darco lite med popilottis samtidigt :)
Finaste :')
Han är så söööt! fast jag blev inte så vacker haha.
uppställning :)
snyggingpånni! :D
världens snyggaste prins! :D
alltså han är så sjukt söt! :D
bästa! :D
Prinsiiii :D
Sen på kvällen red jag dressyr på Eden, bilder och text kommer om det också :)
/tilde♥

2011

Nu kan jag inte sluta längta till år 2011! :D alltså det året kommer bli så bäst. Och nu tänker jag mest på tävlingar hehe. Men vi ska rida ALLSVENSKAN! fett kul!!! Vi ska iaf rida div III (och då vill vi vinna haha) och ev div II om vi får ihop ett lag till det :) Och så ska våra duktiga hästar också rida både div II och III. Och så ska vi ha massa hemmatävlingar! :D Lektionsponnymästerskapen ska vi ha!! så himla kul och så himla taggad på en skiiiitkult tävlingsår som det kommer bli! Synd att det är så långt kvar bara :(
vårt duktiga allsvenska lag 2008 som vann hela div II med bara tre ridskoleponnyer, grymma eller vad?
Från vänster: Isabelle-Heavy, Sandra-Darco, Malin-Evita
:')
/tilde♥

Spökövernattning

Ikväll är det dags för den årliga spökövernattningen, fett läskigt ju :o
Och iår ska jag också gå spökrundan. Det gjorde jag inte förra året för då var jag med och anordnade, men år då ska jag bli rädd :D det är en sån härlig känsla tycker jag, så jag har hööga förhoppningar Sandra och Sara haha.
så inatt blir det nog inte mycket sömn heller. Men vem behöver sova när det är loooov?!
Taggad haha
/tilde♥

wii pigg!

vad gör man när alla har somnat utom en själv? :o
man spelar Robot Unicorn Attack och lyssnar på den underbara musiken:D

jag är inte så bra, men nu jävlar! :D

och ja jag är feett vaken och pigg!! (y)
/tilde♥


filmkväll

sitter hemma hos rjarna och nördar filmer :DD
Vi har kollat på The Hills Have Eyes 2, Titta vi flyger, Lejonkungen och nu kollar vi på Pearl Harbour :') Bra filmer detdär. Har också hunnit kolla på Dear John som också är sjuuuuuukligt bra!
Men nu skajag väl fortsätta kolla :) imorn är det övernattning i stallet också, najs! och sen på torsdag ska några tjejer från klassen sova här! :d Så det lär väl inte bli jättemycket sömn nu, men skitsamma när vi ändå inte ska tävla i helgen ;) (VILKET jag mycket hellre hade gjort :p)

hihiiiiii randombild på mig och arcansas från ponnycupen 2008 borta på tungelsta :)
/tilde♥


pulsen slår fastän hjärtat är krossat

det är dagar som den här som jag saknar daisy♥
världens bästa ridlägerhäst som jag fick tre underbar somrar med :')
if we ever meet again
/tilde♥

bekännelser

ibland får jag dagar då jag inte orkar nånting, idag blev en sån dag :/ jag orkade inte lämna kasper hos grannen orkade inte gå ner till pendeln och åka till stallet :s hatar såna dagar, men jag orkar verkligen inte.
Ska försöka få ut nåt av den här förmiddagen ändå, rita på stallet till skolan som ska vara klart nästa vecka.
Fick alldeles nyss lust att baka men det gick över :(
Jag kan ju säga en sak som jag vet att några i stallet har undrat över haha. nä men min moster har ju en ridskola i belgien. Och min mamma började prata förra veckan om att vi skulle köpa en häst av henne till mig :) det skulle ju vara askul verkligen! vem vill inte ha en häst liksom? Men jag inser att jag kan inte. Kommer inte att ha råd att rida på överby så mycket då och jag vill inte ge upp Darco. Han är mitt allt♥ och jag vill utnyttja tiden med honom så till det yttersta!
så om jag skaffar häst blir det nog efter att jag har fyllt 18.
/tilde♥
lilla hjärtat♥

tisdag

godmorgon :)
ikväll ska vi ha filmkväll! äntligen nåt som kan pigga upp en :D och så är de höstlov så ingen har nån tid att passa imorn, annars brukar det alltid vara nån som ska jobba eller så. Vi tänkte kolla på parnormal activity om vi vågar... hehe och elin ska vara med också, skoj!
nu tänkte jag äta amerikanska pannkakor MUMS och kolla på Vampire Diaries som jag missade i torsdags :/
Sen bär det av mot stallet! :D
/tilde♥

Uscha

Idag är verkligen ingen rolig dag för oss överbyare! allt känns bara hopplöst :( Först så ställer vällingby in sina tävlingar dit 6 ekipage skulle och sen kommer det fram två av våra favorittjejer ska sluta rida :((( malin som tävlade viola OCH ia som tävlade eden... malin och viola skulle dessutom göra sin tävling tillsammans på vällingby!
Känns just nu som att överby håller på att försvinna och jag är deppig och otaggad på det mesta.
Aja imorgon ska bli en bra dag! och nu ska jag trösta mig med gossip girl som jag missade igår och försöka att inte gråt för att det känns så jobbigt :(
BLÄ!
/tilde♥

forts på förra inlägget

Glöm inte att kolla sandras blogg, http://thoughsbysandra.blogg.se :D
/tilde♥

världens bästa sandra!!

På lördag skulle egentligen ha blivit min första tävling som inte Sandra varit där på... det hade varit lite läskigt!!
jag vet inte vad jag hade gjort utan henne alltså. En sak är säker, jag hade inte varit där jag är idag!! jag hade nog fortsatt rida insparken på klubbtävlingarna bara...
Sandra tävlade ju darco mellan 2004 och 2008? :) jag följde med dom på alla tävlingar sista året, och lärde mig så sjukt mycket! på slutet fick jag och sara göra allting själva för att lära oss om vi skulle åka själva nångång :) och det är jag verkligen tacksam för!
Sen har hon också hjälpt mig att börja rida darco på riktigt och tillslut börjat tävla honom :D Och så har hon följt med mig på alla tävlingar med honom och hjälpt mig på framridningen och med småsaker! Sånt uppskattar man verkligen! även fast jag kanske inte är superbra på att visa det alltid...
Och det är ju så kul att följa med sandra på tävling också :D det tycker jag verkligen även fast jag är dålig på att visa det också..
Men alltså , ja hon vet hur det känns när det går dålig och hur hon ska få mig att känna sig bättre!
wiie sandra är bäst helt enkelt och jag uppskattar verkligen det hon gör!
/tilde♥

Ridlektion

Red ju lektion idag som vanligt. Det var väldigt jobbigt idag! lena körde hårt med oss!
Är inte på humör att skriva utförligt. Men vänstergaloppen var lite sisådär idag, lossnade mer på slutet. Högergaloppen blev superfin på slutet! och med allt galoppjobb så blev traven wonderful på slutet och så avslutade vi med en ökning på diagonalen och mums!♥
så då var jag ju ännu mer taggad för tävling :/ så suuuuurt och förlåt för att jag inte kan sluta klaga men det var just den här tävlingen man hade sett fram emot av alla...
bifogar en bild på lilla älsklingen så blir man iaf på lite bättre humör♥
/tilde ♥

DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

Känner bara för att gå och dö just nu! Vällingby har fått fucking ringorm och ställer in sina tävlingar :(((
bajsbajsbajs!!!! Det här har varit ENDA tävlingen som inte har vart allsvenskan som vi har kunnat åkt på och så blir det såhär :(
inte kul nånstans!
Ska ju tävla på haningebygden nästa helg men chansen är inte jättestor att jag kommer med eftersom det är allsvenskan... och där kan jag nog ändå inte vinna för det r hååårt motstånd :(
Min dag förstördes heelt!
men jag och helena tänker prata med lena om en grej i helgen nu så vi får se hur det blir, säger inget förens det är säkert!
/en bajsarg tilde♥

design!

har ni set den supersnygga designen som fia har gjort till mig? :D:D
fett snygg!
bli vän med henne på bdb vetja! nikonist@ ♥

Tävling med Sandra och Zara

Bleev sovmorgon igår då, jätteskönt!
Så vi lastade och åkte mot södertälje kvart i tre. När vi kom fram så var det ljust ute iaf (y) men när vi hade kolalt på några ekipage och skulle gå och ta ut henne var det kolsvart ute och parkeringen var inte upplyst och lampan i trailern funkade inte! :p men tur att hon är snäll iaf. Sen red sandra och det såg bra ut som vanligt, dom fick 66,94% och gick då upp i ledning. Sen var det någon efter Sandra som vann på 69% så en andraplacering blev det iaf!! :D
Måste säga att hon som vann var riktigt skum... först skrittar hon in på långa tyglar och håller inte i hästen för att hon försöker fixa med sitt hår, så ställer hon upp och släpper hästen igen, som då går på zara (??) sen går hon fram till långsidan (man väntade på tredjepristagaren) och försöker kasta upp sitt hårnät på läktaren som hon inte kunde få på håret, men hon missar såklart så att det hamnar i ridhuset (Y).sen så ställer hon upp vid långsidan så att hennes kompis kan ta kort på henne ahahahah. så himla sjukt. hon sa dessutom inte hälsning heller utan bara nickade och galopperade iväg x)
Ajaa, hela efter middagen gick väldigt långsamt. och innan prisutdelningen ropade speakern att "det är tvärstopp i trafiken mot stockholm pga en olycka!" YES lixom!
Men det hade släppt när vi åkte så det var bara lite köer. Och zara gick tveksamt in i den kolsvarta trailern iaf, duktig pålle!!
Kom hem vid nio sen så det var ju helt okej :)
snart ska jag till stallleeeeeet, jag kunde inte sova längre än såhär :O
/tilde♥

RSS 2.0