Överbys nya stall!

Tänkte göra ett inlägg om att vi ska få ett nytt stall :) Det är verkligen behövligt!!
här är en text tagen från hemsidan:

Är det riktigt säkert att vi kommer få ett nytt stall?

Ja, det är det! Det är beslutat och klubbat av Sollentuna kommunstyrelse att Överby ska få stall och annex.

Hur kommer det se ut?

Ett stort stall med 28 boxar längs en bred stallgång; spolbox och hovslagaryta inne i stallet. Boxarna uppfyller alla ställda krav från myndigheter och Ridsportförbundet. Sadelkammaren, tvätt- och torkutrymmen samt hästtavlan och ridboken finns i en utbyggnad med en egen ingång. I slutet av stallgången finns en stor foderlada. Gödselcontainern kommer vara nedgrävd vilket gör att vi slipper rampen. Vi kommer kunna gå in i ridhuset direkt från stallgången under ett skärmtak. Stallet kommer vara svart.

Vad är egentligen ett annex och varför har vi ett sånt?

Ett annex är en sidobyggnad. För att inte stallbyggnaden ska bli alltför stor, kommer vissa funktioner ligga i en annan byggnad istället. Vårt annex kommer ha omklädningsrum, utrymmen för skötarna och en liten samlingslokal med pentry (som kan användas som sommarcafé). Annexet kommer ligga ungefär där ponnystallet ligger idag, vid uteridbanan.

När börjar de bygga och när är det klart?

Byggstart i mars. Vi flyttar in i nya stallet i februari 2011. Efter det ska ponnystallet rivas och markarbetena avslutas. Till sommaren 2011 borde därmed allt vara klart.

Vem kommer bygga stallet?

De som vann anbudet är Novab. Stallbyggnadsgruppen, som reste runt och tittade på många stall, tyckte mycket om Novabstallen, så vi är glada att de också var ”billigast”.

Hur kommer bygget gå till?

Först ska ”privatstallet” rivas och marken där förberedas. En ny väg kommer att anläggas bakom ridhuset. Sedan byggs det nya stallet och annexet. När de nya byggnadena är besiktigade och klara (feb 2011) så kan vi flytta in alla hästarna. Ponnystallet rivs och det blir en hel del markarbete efteråt. Under hela byggtiden kommer det nog vara rätt stökigt och det får vi ha överseende med – något efterlängtat väntar på slutet!

Området runt bygget kommer under byggtiden vara avspärrat med stängsel.

Var ska hästarna vara under byggtiden?

Stora stallet står orubbat. Privathästarna är uppsagda, de övriga hästarna som står i ”privatstallet” kommer stå i karantänboxarna under byggtiden. Ponnystallet kommer vara kvar till dess att det nya stallet är klart, så ponnysarna står kvar under byggtiden.

 

 

Här är en film som jag filmade med mobilen från när dom rev privatstallet :)
Tog lite bilder idag också som ni kan få se:
När stallet byggs så står alla uteboxar och handikapprampen i paddocken. Tur att den är så stor! :)
annexet :) och lite av stallet i bakgrunden
Nya stallet sett från paddocken :) utrymmet där bajscontainern ska vara till höger, och sadelkammaren i utbyggnaden till vänster.
Stallet från andra sidan :))
SÅ HIMLA HÄRLIGT SKA DET BLI!!
/tilde♥

Kommentarer
Postat av: helena (hagensyason@BDB)

Det kommer att bli skitsnyggt!

Man ser att novab även byggde vårat stall och ridhus :P<3

2010-10-30 @ 01:22:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0