torsdag

specialidrott på farsta på dagen. Fick rida på en ny häst idag, Svarten.
Svarten är ingen vanlig häst, han är en tinker hahahaa.
Fast han är ändå rätt fin för att vara sån, alltså som ridhäst. Han har tydligen tävlat upp till LA:3.
Det gick helt okej att rida, han var fett seg och tydligen spörädd, så jag fick inte ha någon piska. ingen bra kombination direkt ;)
Men det gick ändå och i slutet travade han på fint. Galoppen däremot var tung och jobbig, men blev väl ändå helt okej.
Även fast han var väldigt gullig så är nog inte tinkerhästar nåt för mig hehe ;)
svarten

Sen på överby red jag lektion på Viola. Gick sådär, inte bra men inte dåligt heller. Vi red ute.
Nu vet ni det också :)))))))))))

hemma

Från norrköping och skogslottens gård!
Vi hade det faktiskt väldigt mysigt, det var lätt över förväntan! :))
Men nu är jag stöört trött, skriver mer imorgon.
Har ridit lektion på Zara idag också, gick braa!

heidooo

Åker till Norrköping imorgon, klockan 06.00 är det samling på skolan!
Vi ska läsa basmaskinkörning i tre dagar och bo på skogslottens gård där och ta traktorkörkort.
Ska faktiskt bli lite kul äben fast jag inte är så taggad på att gå upp typ 4. tur att jag har en fet godispåse och roliga människor med mig...

sundayfunday

Idag var det tidig morgon som gällde! åkte till segersta och följde med Anna och Sid (Kjaerholm's Placido) på tävling på Surahammar, utanför västerås. Tur att Anna gav mig massa godis och sånt haha :D
Sid är en sexåring som är lite speciell, det är mycket som är läskigt! ;) Så det är värsta grejen med uppsittningen då han blir rädd när man slänger över benet, och man kan inte bara gå fram och ge anna spöet när hon rider osv. Men allt sånt gick väldigt bra idag och han var lugn och snäll!
Och så såg han sjuukt fin ut på framridningen, han har sån himla fin trav! Inne på banan blev det ett par missar som kostade lite, men dom fick ändå ihop 64,889% trots tre 4or och en 5a på dubbel koeff.
Dom red MSVC:2.
Kom hem ganska tidigt, Anna skulle tillbaka med sin egna häst, Zessan, men jag orkade inte följa med då för då skulle jag inte vara hemma än ;)
mobilbild från framridningen :)

senaste dagen

igår red vi på solna med skolan, fick rida på Olivia. Gick helt okej. Hon var seg i början och har typ ingen respekt för varken skänklar eller spö (typisk ridskolehäst?). Men sen blev jag arg och typ "slog" till henne lite rejält och då börjar hon hoppa och försöka bocka (hon kunde inte riktigt) så jag höll på att flyga av haha! Sen vart det fart i henne och hon var fin :D

På kvällen åkte jag, Sanna och Helena in till stan för att se Veronica Maggio. HELT GAL1 mycket folk!!! Det var stopp i i insläppet för att dom hade nått sin säkerhetsgräns på 15.000 personer och då var det ändå kö ända till skansen med fler som ville in. Efter typ halva konserten kom vi in och det var så gryyymt! Verkligen värt väntan!

min torsdag

farsta med skolan, fick rida på Labello, som dom andra gångerna. Han kändes väldigt fin idag och hans galopp är ju typ underbar även fast han inte orkar bära sig när man ska korta den. Men aa mysig häst detdär!
Våran ridlärare kom också och pratade med mig för jag har sagt att jag gärna rider LA på programridningarna om det finns någon häst jag kan rida så pass bra, så nu har vi lagt upp en plan för det typ ;)
googlebild på Labello som jag hittade

Sen åkte vi in till skolan och hade idrottsteori typ, kul!

Sen till Överby.  jag, sanna och mathilda följde med ida och hennes grupp ut i skogen, för dom var så många och så små. Dom fick rida på den nya ridvägen vi har fått (!). Och darco var crazy banan!
hon som red på darco hade sin mamma som ledde, men så på hemvägen typ hoppade han iväg lite och barnet skrek, så då gick jag fram och ledde honom med mamman för han var typ en bomb, taktade i sidled och taggade osv. Och sen så blir hästarna framför rädda för nåt och darco bara reser sig!! alltså högt också! och ungen flyger av, thiedemannen går sönder och så får jag leda honom hem och han typ fortsätter vara jobbig och försöka springa. Så sen på kvällen gick jag en promenad med honom också, så han skulle få röra sig lite till ;)

Och så red jag lektion också, fick rida på Viola. Tyckte att hon kändes rätt fin idag, speciellt i slutet! lite skillnad från sist jag red henne tycker jag, så det är kul att kännas att man själv utvecklas också.

You don't know what you got till you're missing it a lot


onsdag

praktikdag!
gjorde mycket, men inget speciellt :p skulle ni vilja veta hur en vanlig dag på segersta ser ut? i såna fall skulle jag kunna skriva det :)
Skrittade D2 och Wolfman idag. Dom andra hoppade, mads sa att han inte tänkte igår när han bestämde hästarna att jag skulle komma, annars hade jag också fått hoppa. Så då sa han att jag skulle få hoppa Favvo nästa vecka. Men jag kommer inte att vara där då :( fett tråkigt, skulle vara kul att hoppa lite mer ju!
Och så sa han typ att jag red bra, det är alltid roligt att höra :D

Efter praktiken åkte jag till överby, hade skötarmöte och sånt. Darco gick en nybörjarlektion. Tyckte han såg helt okej ut faktiskt! Svårt att se ju när han inte går fram ordentligt, för då kan han bli lite tygelhalt och stappla lite som han gör med barnen. Men han gick hela lektionen iaf, tror jag :)
fick bli en bild på anna och D2 som Rebecka har fotat!

saknad


FILM!

be niceee!

bilder från tävlingen!

Nu vill jag faktiskt ha ett par kommentarer hallå! :D
Dom superfina bilderna har Sanna Smidvik tagit :D

måndag

skolaan först såklart. skojj! (eller inte) eller jo jag tycker om min skola :)

Sen till stallet, gick en promenad med finaste Darco♥ Jag har inte skrivit det än, men veterinären var och kollade på honom igår. Han har antagligen vrickat kotleden, då hältan blev mycket svagare när dom bedövade kotleden. Så nu ska han gå på dubbel butta i tre dagar och ta det lugnt. Sen ska han få mindre, och börja gå lite lätta lektioner om han är fräsch. Så ska det nog vara bra snart :)
idag på promenad, mupponny :)


Sen red jag lektin på Zara. VI hoppade. Eller hoppade och hoppade, skuttade lite smhinder kan man nog säga. Vi gjorde en ganska vanlig, och nyttig övning. Fler och färre galoppsprång mellan två småhinder. Först skulle vi ha ett "normalt" antal som vi skulle klara av att rida på tre gånger i rad. Det gick bra. Sen skulle vi få plats med ett till galoppsprång, då gick det inte jättebra, hon blev lite stark och jag blev lite för fast. Men sen fick jag tillbaka henne fint mellan, men då fastnade jag lite i det läget och så blev det sämre när vi skulle rida på färre. Men det gick ändå bra, hon kändes fin :)

tävlingsresultat!

Nu har jag sovit middag eftersom klockan ringde 05.10 imorse.
Och klockan 22 ska jag sitta bänkad framför teven, för då är det sammandrag från EM och Rolf-Görans GULD! SÅ AWESOME!

Jag och Zara skrittade från stallet tio över sju imorse, och så skulle vi rida en snabbare väg, men vi red lite fel :p inte så att det påverkade ridningen iaf :)
Red inte fram så länge, hon var ju bra uppvärmd när jag kom dit. Det kändes helt okej på framridningen, inte bra, inte dåligt.
Inne på banan kändes det rätt bra också, domaren satt i en trailer, men hon kollade knappt. Så snäll!
Hade inga missar, men övergångarna i serpentinerna blev lite sådär. galoppen kändes väldigt bra! :)
Vi fick ihop 68,52% och det räckte till vinst! Det var roliiigt :D
Och anmälningsavgiften åter, så tävlingen blev typ helt gratis, NAJS!
fler bilder och film kommer! :)

taggade

tävling imorn, nu köör vi! ;)
blir sjuuukt tidigt, menmen, vi klagar inte ;)

hej

Har varit i gävle och kom hem för typ en timme sen.
I torsdags hade vi specialidrott på farsta. Jag fick rida på Labello, som förra gången. Vi red typ framridningsridning hela lektionen, alltså lång och låg. Han var asseg tills jag fick ett spö, då blev han finhest och kunde typ trava ganska fint ändå!

På kvällen red jag lektion på Zara. Det kändes bra :)

Sen typ kom jag hem och tjugo minuter senare åkte vi till arlanda för att hämta mina kusineer. och jag körde både dit och hem! <------- hur grym????!

onsdag

Praktik på dagen, på segersta.
Fick börja med att rida fram 5åringen Shakira. Jättefin häst verkligen, luftig trav och vääldigt fin i galoppen. Man kan inte tro att hon bara är fem ;) Mads tyckte jag red bra idag också, alltid kul att höra!
sen gjorde vi dom vanliga sakerna, och så skrittade jag ut på Flamenco 6 och Wolfman.
jag och lille W idag :)

Det som gjorde min dag var när en snäll hästägare skjutsade mig nästan hela vägen till överby :D:D:D

Nu på kvällen red jag lektion på Zara. Gick helt okej, galoppen kändes bra!

bästa tv serien just nu

AWKWARD söndagar 19.00 MTV
Såg ett avsnitt idag, och fastnade! Så nu blir det att kolla på alla på internet :))
Kolla här!

.


måndag

Skola först, skojskoj!
Sen åkte jag till stallet, Sven (hovslagaren) hade kollat på Darco, det var ingen hovböld. Och våran veterinär är bortrest, han kommer och kollar på Darco på lördag. Tills dess ska vi "hålla honom halt". Han var ju här i torsdags och böjde och allt och då visade darco ingenting, så för att han ska kunna hjälpa honom måste han ju ha något att hjälpa, vilket han har nu.
Så Darco ska gå lite lätta lektioner (skritt, trav) på smärtstillande. Och är han för halt ska han promeneras mycket.
jag gick 2 promenader idag och kylde. Det märks att han är understimulerad nu, för han var asjobbig att kyla, han gick bara fram och tillbaka och lyfte på benen. Så jag fick lyfta hoven på det benet och kyla honom så :p

Red lektion också, på Zara. Kändes inte alls bra i början, men sen lossnade det och jag tycker det gick ganska bra ändå! :)

storhästdebut

Japp, nästa vecka ska jag tävla storhäst! ;)
Sollentuna ridklubb har en inbjudningstävling och Överby är en av klubbarna som har blivit inbjuden och då jag ändå inte kan rida på darco nu så ska jag vara med och rida LC:1 på Zara.
Det är ju skönt att det är på sollentuna för då är det så nära att vi rider dit (tar typ 10 - 15 minuter).
Så det är inget jätteseriöst utan mest en kul grej och bra träning!
jag kommer bara hinna rida på henne 3 gånger innan :p
Jag och Zara hahaha

söndag

idag har jag och Sofia varit ute på äventyr i väsby! Först var vi på Stockholm ridsport där jag köpte lite småsaker; hårgrejer till tävling, strumpor, putsgrejer till stövlarna och sporrskydd. Sen efter en lunch på donken åkte vi vidare mot väsby centrum och där köpte jag ännu mer "hästsaker", en brosch som jag ska använda som plastrongnål och en fin tofs med pärlor till håret haha :D

Sen åkte jag till stallet! Gick en promenad med darco och borstade lite :)

:(((((((

Darco är halt, igen.
Nu är han haltar han ännu mer än sist också. Hoppas att det är en hovböld, får se på måndag...
jag orkar inteeeee, var en frisk och glad ponny som vanligt!

äntligen freedag!

på segersta fick jag börja med att rida fram dinosaurien Boogie (han som är 185 i mkh). Jäklarns vad jobbigt det var alltså! Sjuukt mycket häst att rida och såklart enorma gångarter!
Men även fast han låg på lite väl mycket ibland så kändes det bra! det går ju typ inte att det ska kännas dåligt på en sån häst ;) Älskade hans galopp! Jättejobbig att rida, men asfin! Mads tyckte att det såg bra ut också, när det inte gick för fort ;)
Och den hästen kommer nog att gå GP om han håller!
söta boogie!
Sen hann jag förutom det vanliga med att skritta Wolfman, Sune och en jättefin 5åring som heter Shakira. Hon är kvalad till 5års championatet i flyinge om några veckor! ( fast segersta har kvalat 5 hästar ;)


Sen åkte jag till överby och red lektion på Darco, han kändes väldigt fin! :)

Nu ska jag äta b&j ! har längtat hehe

:(

tävlingen på söndag är inställd pga kvarka. Tråkigt, men verkligen tur att dom fick reda på det nu och inte typ på måndag!

torsdag

På segersta var det fullt upp, som vanligt. Och idag var det kunder där mellan 10 och 15, vilket betydde att allting skulle se tiptop ut exakt hela tiden! När en fodrade hö fick en annan gå bakom med sopen, hästarna dom skulle kolla på skulle putsas, knoppas, lindas och allt sånt!
Men det var roligt :) Var en kille från spanien som provade två hästar också, han var typ i min ålder, och när hans tränare pratade med honom fattade jag först inte vilket språk det var heheh.
Hann med att skritta på HM och Lorenzo också.
Och så kunde jag inte hålla mig, ringde till Lena under dagen och frågade vad vetrinären sagt om darco, FRISK! :D
Så på söndag blir det täävling! :D

Red lektion på honom på kvällen. Gick bättre än vad jag hade trott att det skulle göra, och bitvis kändes han riktigtriktigt fin! taggaaaaaa galeeeeet!

bilder från promenad i söndags


onsdag

idag var det en lugnare dag på segersta så det var sköönt!
Fick rida fram en häst som heter Rocky. Vet ingenting om den, men den är där på typ tillridning eller nåt, den har sadeltvång och kan bocka ;) Men den var snel när jag red, skönt!
Annars så skrittade jag ut på en 5åring som heter Van Morrisson (Morris). Han är asstor för att bara vara 5, kommer typ bli en dinosaurie. Och så fixade vi i stallet. Jag åkte mot överby vid 3.

Väl på ridskolan så hade vi US möte och sen promenerade jag med Darco och lindade och såntdära. Han var bättre idag, typ haltade inte. Men han är fortfarande varm på kotan. Och imorgon klockan tolv får ni hålla tummarna. Då får jag reda på om Darco är långtidsskadad och om jag får tävla eller inte på söndag.
Såååå nervööööös så jag typ kan spyyyy! Hoppas innerligt att det inte är något. Hellre att jag hoppar över tävlingen, bara han blir bra. Inte kul att se alla andra rida på "sina" ponnysar när jag går ut och går istället.
Bli bra Darco, bli bra!

:(

fett otagg på att blogga då verkligen ingen kommenterar om jag inte säger till er.

min daaaag

Var på segersta som ni kanske fattar? ;) Var en rätt seg dag där, mycket att göra och lite ridning. Men skrittade Wolfman och 4åriga Sune (Sometime Q). Sune blev faktiskt nästbästa gångartshäst på kvalitén på strömsholm i söndags. Duktig pålle!
Sen blev vi klara med stallet rätt sent, åkte direkt till överby och kom dit typ halv sju.

Sune på strömsholm i söndags!

i stallet tog jag hand om Darco lite, kylde, lindade och såntdära :)
Han var typ liite bättre idag, eller gallorna hade nästan försvunnit, men han var fortfarande varm. Lena vill inte sätta igång honom för ens hon har fått grönt ljus, så imorgon ska han skrittas med ryttare och på torsdag kommer veterinären för att titta på Dion och då kollar han Darco på en gång.
Så på torsdag får jag reda på om jag kan tävla eller inte på söndag. Håll tummarna!
söööt ponni!

kvällen

em/kvällen spenderades på överby :)
Darco är oförändrad från igår, så han har stått inne och i fålla. Men fållan sprängde han på fem minuter tydligen och sprang runt i hagen som den står i.... busponny!
Så på lektionen fick jag rida på vårat nyaste tillskott, Embada! Första gången jag red på henne, men hon var väldigt rolig men lite knepig. Hon tog liksom inget riktigt stöd på bettet, och så blev hon lite stark i galoppen. Men i slutet så kändes det bra! Hon har ju härliga gångarter också om man jämför med dom andra ridskolehästarna ;) Nä men jag rider henne gärna igen! (fast nu vill jag rida på darco...)

Efter lektionen gick jag ut och gick med darco, hanna, phiolith, helena, ferdinand och alice. Det var myysigt :)
Men åååh jag vill ju tävla på söndag :(

praktik

vet inte om jag har sagt det, men vi har praktik hela den här veckan och jag är på segersta ;)
Var en rätt lugn dag då vi var så många, så det var skönt. Jag skrittade ut på lille Wolfman först. Sen fick jag rida fram Capriman till Mads på kandar. Har aldrig ridit honom förut, men det var roligt, och han var finheeest!
Sen så skrittade jag Boogie lite också, och tro det eller ej, men jag kom upp på honom UTAN PALL och han är 185 i manken! Det ni!

söndag

Ella skrev det förra inlägget om ni inte fattat det ;)

Idag har jag jobbat imorse, sen har jag tagit hand om lille Darco. Vi har gått 4 promenader runt stallet, kylt hans ben, matat honom med äpplen, släppt ut honom i fålla när de andra hästarna kommit in... :)
Och sen på eftermiddagen spelade vi brännboll och grillade korv, myyyys!
Men nu får han faktiskt ta och bli frisk!! Förhoppningsvis är han iaf bra tills imorgon!

Hallååå

så går tilde och bajsar på toan precis innan jag ska duscha
fy fan...

:(

Darco är halt :(
Förhoppningsvis är det inget allvarligt, utan bara typ en vrickning för dom sprang tydligen väldigt mycket i hagen i fredags. Han har typ fått ett till överben på insidan av v.f.
Så idag kylde jag honom i 40 minuter och var ute på promenad med lisa, phiolith, helena och dion :)
Men han ska stå inne imorgon och bara gå lite små promenader, så ska Lena kolla på honom när hon kommer. Håll tummarna för att det inte är nåt!


Ridning @ Solna

Igår var det första ridningen på Solna för terminen.
Vi red ut och jag fick rida på en häst som heter Olivia. Har inte hört så mycket bra om henne haha. Hon var inte rolig att göra iordning, hon försökte bita och sparka mig :( Men jag tyckte faktiskt om henne. Hon hade sina egna ideer ute i skogen, och när vi travade snubblade hon och gick ner på knä, jag var aaasnära på att ramla över huvet på henne då ;) Men hon var pigg och ville typ galoppera upp för backarna :p Sen när vi kom tillbaka travade vi lite i ridhuset, hon kändes väldigt fin och gick fram bra. Så jag tyckte om henne mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Hade lite fördomar...

Torsdag em/kväll

I torsdags efter att jag ridit på farsta så åkte jag till Överby och red min vanliga lektion på prinsen!
Vi red ute och han kändes väldigt fin i traven! :) Högergaloppen kändes lite sådär, men sen så blev det bättre. Vänstergaloppen tyckte jag var ganska bra idag. Så jag är nöööjd!

Efter lektionen var det tävlingsmöte!
Vi snackade om vad vi ska ha för tävlingar nästa år och vilka tävlingar vi ska åka på i höst.
2012 ska vi ansöka om att ha tävlingar en helg i maj, ponny på lördagen och storhäst på söndagen. Och så ska vi även ansöka om att ha sommartävlingarna igen! Sista helgen i juni blir det ett regionalt/nationellt meeting hos oss alltså, så boka in det! 

Dom tävlingarna jag och Darco ska åka på i höst är:
11/9 - Rastaborg, div II, LC-LB
9/10 - Hemma (överby), div II, LC-LB
16/10 - Sundby, LB-LA
30/10 - Täby, div II final (om vi går dit), LA
5/11 - Vällingby, LC-LB

Första tävlingen är alltså redan nästa vecka! Längtar ;)

Specialidrott @ Farsta Ridskola

Igår var ju jag och hade specialidrott (dressyr) på farsta för första gången!
Det var skojigt. Tänkte bara skriva om ridningen ;)

VI fick rida två hästar, så vi bytte alltså efter halva lektionen ungefär. Den första hästen jag fick rida på hette Labello och var en fux med bred bläs, tror den var typ 160, alltså inte så stor och ganska tanig.
Det tog ett tag innan jag kommer underfund med hur jag skulle rida honom. Först var jag lite hård i handen, men det blev mycket bättre när jag höll en mjuk kontakt och hade stadigare skänklar, så han gick fram ordentligt. Han var ganska framåt och sprang lite av sig själv, men krävde ändå massa drivning, för annars gick han med nosen bakom, och tog inget stöd på bettet. Men det var en häst som passade mig tycker jag :p Han hade väldigt bra galopp!! Eller alltså typ potensial för att få en asbra galopp, för nu så gick det väldigt fort och så orkade han inte när jag ville att det skulle gå långsammare. Men jag tyckte om honom, och våran ridlärare sa att jag red honom väldigt bra, så det var roooligt :D och så sa jag att jag ville rida honom igen ;)

Sen så bytte vi ju hästar, då fick jag rida på en brunskäck (det var inte igår!) som hette Ravish. Också en liten storhäst. Han var ganska seg, och hade dålig respekt för skänkeln, och där satt jag utan varken sporrar eller spö ;)
Han var väldigt mjuk i munnen och böjde på nacken, men tog inget stöd på bettet och så fick jag inte fram honom så bra för skänkeln, så jag fick liksom inte fram honom till bettet. Men han var ändå trevlig, och hade också fin galopp! Skulle kunna tänka mig att rida på honom igen, med ett spö isf ;)

Hoppas någon orkade läsa! Tyvärr så har jag inga bilder på dom hästarna, får väl ta med lillkameran nångång! Om ni vill.

RSS 2.0