Gott nytt år!

Tror att det här blir sista uppdateringen för det här året!
Så gott nytt år på er önskar mig och Darco :D
Tagga 2011 som kommer bli ett awesome år!! =D
(imorn fyller darco hela 14 år!, grattis till världens bästa ponny)

Film

Här är filmen från när vi hoppade igår på kursen :)
kvalitén suger tyvärr :/
Nu blir det att gå till elgiganten och köpa lite dvd-boxar hahah :D

hoppkurs dag 2

Idag gick det bättre :D
Vi fortsatte "hoppa" små cavalettis på volt och nu så bytte han inte lika ofta som igår! Och alltså dom där små bockarna är verkligen svåra! Eller man gör dom mycket svårare än vad dom är.
Vi hoppade lite linjer typ och sen avslutade vi med en bana! Det var några bockar med i den också.
Banan gick helt okej, fick ett par fina språng, men jag hoppar så konstigt :p vet inte riktigt vad jag gör, men det blir ju inte helt bra alltid. Bara att träna på!
Men en film kommer, den håller på att laddas upp!

-.-'

Det var min syster som gjorde det förrförra inlägget...
såklart!

:)

Blir nog lite segt med update idag också, åker direkt från hoppkursen på restaurang med familjen. Koh Phangan nämligen :D
Ska bli gooooott!
Bilder från deras hemsida!

hoppkurs med nya hjälmen

jag har världensbästa syster som e awesome

hon t vänster! e bäääst!!
älska henne!


NYA Biiilder...

...Från dressyrkursen :)

kommer fler sen :D

Hoppkurs dag 1

Gick inte så bra idag. Han lyssnade inte riktigt på vänsterskänkeln, så i början skulle vi "hoppa" små bockar på volt och i höger så slängde han sig bara över och bytte galopp. Det berodde ju på mig. Jag drog i högertygeln och red inte över bommarna. Så fick hålla på ett tag till jag lyckades trycka in rumpan och rida hela tiden. Men då var både jag och Darco helt döda och han var sjukt svettig och det var bara i början av lektionen :p
Så sen så var vi båda lite sega. Men det gick liksom helt okej. Inte bra och inte dåligt.
Vi avslutade med en liten bana, som också gick helt okej.Sen stack jag direkt till bussen, emelie tog hand om darco mot en tjuga, tack emelie :D Men jag missade precis bussen, såg den svischa förbi så då var det bara att börja gå/springa till stationen. Men bussen hade vart 6 minuter tidig! men aa jag hann otroligt nog med tåget ändå!!!
Jag var helt darrig i benen hahah, det är ju ganska långt att skynda sig. herre.
Bion var iaf bra =) trodde inte att narnia skulle vara så spännande! :p

Dagens outfit

Mössa: Kingsland
Halsduk: Ella har stickat den^^
Jacka: HV Polo
Ridbyxor: HV Polo
Strumpor: Kingsland
Mössan, jackan och ridbyxorna fick jag i julklapp :)

Todaaay

Idag börjar hoppkursen :D Ska ha Darco och det ska blii sjukt kul!
Sen har jag aaaasbråttom, ska på bio i stan med Elin och Elin. Och bussen från stallet går 17 min efter vi har slutat rida om vi inte drar över...
Men det ska nog gå! Emelie är så snäll och kan ta darco efter att jag har ridit och så får jag väl ha strumpbyxor under ridbyxorna, haha mys! :)
Så jag kommer nog inte uppdatera förns ikväll igen. Elin L fotade oss på dressyrkursen igår så bilder kommer därifran när filemail skärper sig.
=D

Julkurs dag 2

Alltså vet egentligen inte vad vi tränade på idag, tror inte vi gick efter något speciellt :p
Darco var lite seg idag, jag fick inte riktigt fram honom för skänkeln. Men däremot så var han jättefin i formen idag! Han gick inte och "nickade" med huvudet nånting nästan. Så det vara väldigt positivt. Men annars så tycker jag inte att jag red superbra idag.
Vi jobbade inte så mycket i galopp idag men det vi gjorde så tyckte jag att det kändes bra :) Fick några felfattningar bara när jag skulle fatta vänstergalopp i höger varv, men det ordnade sig.
Men jag är ändå nöjd med kursen. Vi gör framsteg hela tiden nu känns det som! :D
bilder kommer dessutom!

:D

Har en pikeur diana kavaj på g nu :) för halva priset! :D kommer hem till mig typ imorn eller idag!
dom är så snygga!

Tävlingar 2010 del 2

Höstterminen bjöd verkligen inte på några tävlingar! Usch vad få det var. Gjorde bara tre starter på tre olika tävlingar.

18/9 Fornboda (Waxholms frk anordnade) LB:1
Var sjuuukt lerigt på framridningen, så den gick ju som den gick haha. Men han var jättefin i collecting. På banan kändes det också ganska bra. Vi fick ett bra flyt och han gick fram för skänkeln, det ända var att jag inte fick igenom vänstersidan, vilket syns ganska tydligt. Men än en gång så var domaren emot oss. Fick bara 59,66% och flera ekipage som jag brukar slå slog mig. Hon drog ju ner på att han inte var eftergiven i sidorna och det stämmer ju men tycker ändå att jag ska ha en godkänd procent, det var ju trots allt bara en lokal lb.
AJa inget att sura över nu :)
3/10 Nynäshamn LC:1
Kom inte med i lbn här för att det var allsvenskan.
På framridningen kändes det lite sådär, darco var lite okoncentrerad och så.
Men inne på banan kändes det bra! Hade inga direkta missar. Det ända var att jag red sjukt dåliga vägar, gjorde för stora 15m volter (jag brukar alltid göra dom för små annars) och så blev det lite många skrittsteg i övergångarna. Fick 67,78% och en 4:e placering iaf :D
14/11 Haningebygden LB:1
Förklassen till allsvenskafinalen div II så det var ganska hårt motstånd.
Kändes inte sådär superbra, fick inte fram honom för skänkeln riktigt. Så det kändes lite segt. Och i galoppen började han typ studsa/sparka med bakbenen, asskumt haha :p typ lite bus fast ändå inte.
Fick 68,966% och det blev en delad 5:e placering :D nöjd att jag ändå kommer bland dom bättre i det motståndet :))) glömde min kamera hemma så vart ingen film härifrån :(
så ni får två bilder ist :p
där ser man lite från galoppen vad han gjorde :p

Jag tycker att det är stor skillnad mellan våren och hösten också! Så nu är jag jättetaggad för att åka ut och sopa banorna!

Målen för 2011 är nog att vi ska försöka debutera lokal LA :) och så ska vi ju rida allsvenskan div III nu på våren så då blir det ju mest LC ;) men då ska vi väl klara av att bli placerade med laget (helst vinna hehe) men vi får se hur det blir alltså :D

Julkurs dag 1

Första dagen på dressyrkursen idag :) Vi skrittade fram ute innan vi började rida, lite kallt, men darco tyckte det var mysigt :)
Vi jobbade mycket med att man inte ska behöva driva hela tiden, utan man ska kunna släppa det lite utan att hästen saktar av eller stannar. Jag har en liten vinterperiod då jag rider utan sporrar. Och det går ju bra för darco har sån himla respekt för spöt, så lyssnar han inte på skänkeln behöver jag bara nudda honom för att nåt ska hända.
Den här träningen gjorde att jag satt mycket bättre!! satt lixom inte och drog upp hälen och gnagde utan drev med vaden.
Galoppen idag kändes faktiskt ganska bra! han har ju lite problem med att han blir så guppig med huvudet, men idag så kunde han hålla det stilla bra :)
Och traven blir ju som alltid väldigt fin efter galoppen!
Nä men kände att jag kunde rida med lite mindre hjälper idag, skoj!
:))))

TV-tips

Kolla på SVT2 idag klockan 18 så är det höjdpunkter från årets Sthlm horse show :D Checka det vetja!

Tävlingar 2010 del 1

Nu kommer det ett långt inlägg med bilder, filmer och en liten text om alla tävlingar som jag och Darco har gjort under vårterminen 2010. (Bara dressyr :p)

21/2 Klubbtävling LB:1
Första gången jag och Darco red LB tillsammans. Han kändes fin på framridningen men sen blev jag lite passiv och ryckig i handen inne på banan. Han var inte eftergiven i sidorna heller. Så nä det gick inte så bra. Lena dömde som lokaltävling och vi fick 62,76% Dessutom typ ligger jag bakåt i hela programmet :p


2/4 Vällingby LC:1
Gick helt okej, men Darco var väldigt busig hela tävlingen. Gjorde ett par fattningar inne på banan då han busade massa och sen så drog han iväg i programmet i högerfattningen. Annars så kändes det helt ok! Blir även här lite för bakåtlutad i sitsen... Fick 64,44% och vinst på det! Det var då jag missade att ta på vinnartäcket...

18/4 Haningebygden LC:2, LB:1
Nu skulle vi rida två klasser för första gången! :)
I LCn så gick han inte fram för skänkeln vilket resulterade i bus i båda galoppfattningarna (och korsgalopp i en av dom). Jag var även här lite för passiv genom hela programmet och då får jag ju lite missar. Men 65,714% blev det och en 3:e placering!
I LB:n då (som vi debuterade lokalt i). Vi båda var trötta, började rida fram direkt efter prisutdelningen i LCn. Så vi tog det ganska lugnt på framridningen. Sen på banan var han inte riktigt eftergiven i sidorna, blev svaga mellangalopper. Fick 64,138% och det ledde till en 4:e placering!

1/5 Siggesta LC:1, LB:1 (Lektionsponnymästerskap)
Nu debuterade vi i att tävla utomhus haha! Ingen hit direkt.
I LCn var han jätteokoncentrerad och bara gick och tittade på annat kändes det som. Var iaf skitsur när jag hade ridit klart (startade sist) och gick upp till trailern (ändå en ganska lång bit) och började sadla av när helena kommer springandes och skriker att jag kom 2:a, så det var bara att slänga på sadeln, på med kavajen och trava ner :p (stackars darco..) då alla redan var inne på banan... Fick 64,07% som tydligen räckte till andra placeringen. Sen väntade jag typ i 4 timmar tills nästa klass.
I LBn som ju var lektionsponnymästerskapen och döms av tre domare så var han inte lika okoncentrerad längre.
Han var seeg och gick inte alls fram för skänkeln, då blir han ju hackig i formen, så det var det som domarna drog ner på genom hela. Fick i genomsnitt 60,920% (domare c:60,000% domare m: 62,759% domare h: 60,000%) Så dom var ganska jämna ändå. Kom första utanför placering, nedputtad av sista ryttaren -.-'
Första gången jag och Darco inte blir placerade på lokaltävling.
Lägg märke till att jag inte har knäppt alla knappar på kavajen... (på bilden alltså)
13/5 Upplands Bro LC:1, LB:1
I LCn kändes han jättefin! Fick en bra känsla under ritten. Tyvärr hade jag två stora missar (två galoppinslag) Och så gjorde jag en volt alldeles för liten och tappade lite poäng på den också. Fick 6 stycken 8or på hela programmet! så tänk om jag inte hade fått dom missarna då... (två stycken 4or och en 5a) Men fick 67,78% och blev 2:a, var typ 2 poäng ifrån 1an -.-'
I LBn kändes han också väldigt  fin! tyckte att han gick fram bra och så. Men fick en miss i en galoppvolt då han sparkade mot skänkeln och bytte bak. Men annars kändes det som ett av våra bätte LB program. Men vi hade domaren emot oss :/ hon tyckte att han var ostadig och inte eftergiven i sidorna.  Och det stämmer ju, men tyckte verkligen inte att våran ritt var värd 58,97% Massa ekipage som jag alltid brukar slå slog mig den här gången också. Första gången jag och Darco fick under 60% på lokaltävling. Synd att sofia glömde filma LBn, hade vart intressant att se...
6/6 Enskede LC:2, LB:2
I LCn så fick vi en bigbig miss hahaha. alltså Darco brukar aldrig vara rädd för nånting på tävlingar! aldrig spänd på det sättet liksom. Men ja när vi vände upp i Lcn så tog han ett stort jämfotahopp över en solkatt och jag höll på att flyga av xD Efter det så kom vi av oss lite och ja haha fick inte in nåt riktigt flyt. Fick 66,79% iaf och kom första utanför placering, med TVÅ poäng, suck!
I LBn var han underbart fin på framridningen, nu debuterade vi på lång bana också och det passade oss utmärkt.
Men vi blev lite trötta på banan båda två. Kändes ganska bra ändå, men vi fick ett galoppinslag i en travlängning, som domaren missade iaf :p Nä men hon var lite snål även fast hon skrev bra saker. Fick 63,67% och kom första utanför placering, MED ETT YNKA POÄNG! irriterande!!
Kameran hade inga batterier, tur att helena kunde filma LCn iaf, för den är verkligen värd att se ahhahahah!
7/6 Klubbtävling LA:1
Redan dagen efter så debuterade jag och darco LA. Eller ja vi red det för första gången. Jag hade aldrig ridit det innan.
Det var mycket att tänka på och vi hade några små missar, men jag är nöjd för att vara första gången :D
Fick 61,05% och det är ju godkänt :D
Visst har vi utvecklats sjukt mycket? jämför första och sista videon lixom =D
Höstterminen är på gång! :D
Kommentera massor!

Hot or Not

Såg nu, lite efter haha, att jag var med på dressyrmupparnas nya Hot or Not. Blev Hottad ;)
Med den här bilden från upplands-bro:
:)♥

:)

Ett långt inlägg om alla årets tävlingar är påväg, så håll ögonen öppna! :D
solklart Sveriges finaste ridskoleponny!

Video

Haha ja det här är från i torsdags när jag och darco gjorde en hääärlig travökning ju :D Och mupparna missade att filma den :( och ja då skulle Sanna visa hur vi gjorde....
och jag red ju medans dom filmade det här, hittade det på kameran sen hahahahaha

Dan efter dopparedan

har vart i stallet ett par timmar, Darco gick julkurs med en liten tjej så hann bara borsta i typ 7 minuter.
Såg också att jag fick honom på dressyrkursen på måndag och tisdag, wiie :D inte så oväntat kanske (a)
Och sen onsdag-torsdag är det hoppkurs som gäller :D
Hästarna var iaf helt psyko när vi skulle ta in dom! haha så söta! Vi släpper dom genom paddocken nu och då passar dom på att springa av sig. Olivia var värst, kul att hon inte ska gå nån kurs nu på två dagar och sandra hann inte rida henne imorse... Crazy Horse!
Kom lagom till att dom hade lugnat ner sig på att jag hade min lilla kamera i fickan haha. Aja tog några bilder även fast dom inte blev så busiga :)
Pamina :)
pamina igen :) haha kolla Flash i bakgrunden, han tränade på att trava lite! tänk om han kunde göra så när man rider!
haha Eden gör ett slide-stop :D
Lilla köttbulle-Evita och Ferdinand som ville springa tillbaka till hagen haha!
Sen så kom han tillbaka :D så söt gamlingen!
Det får räcka :)

Julklappar

Hihi sov genom hela Kalle Anka igår nästan :p var så himla trött!
Tänkte skriva ett inlägg med lite bilder på mina julklappar, men det får vänta tills på söndag. Då ska jag ha lilla julafton med pappa :) Så har bara fått lite mer än hälften än så länge :p
Snart blir det att åka till stallet :)
Bild från igår av Sara, jag och Darco till höger :)
Myspys att rida i fjällräven och uggs haha! Och täcke runt benen.

God Jul!

Hade gjort en fin videblogg idag från när vi red, men min mobil är så knasig så den ville inte laddas upp :(

Var i stallet kvart i sju imorse och fodrade alla hästarna. Sen åt vi en mysig grötfrukost på höbalar i stallgången, med tända ljus och julklappsutdelning. Så himla mysigt!
Sen så red vi ut barbacka i snön, invirade i täcken. Darco var pigg och ville trava :)
När vi kom tillbaka så mockade vi och fixade allt, sen fick vi en rundvisning i nya stallet, så grymt fint det blir alltså!
Hoppas att ni får en lika mysig julafton som jag har/kommer ha :D
/tilde♥
God Jul!

:)

Hihi om ni inte visste det så är det julafton imorgon :D
ska vara i stallet kvart i 7, sen ska vi rida ut barbacka också. MYYYS! =D

tilde♥darco

Terminen avslutades idag med ett riktigt hårt dressyrpass! Fick rida på min lilla ponni :)
Vi jobbade väldigt mycket med galoppen. På en volt skulle vi rida kortkort galopp och hästarna skulle vara långa låga i formen. Skiitsvårt haha, men det lossnade sen så då gick det bättre. På andra volten skulle vi rida mellangalopp i vanlig arbetsform. Det var också svårt eftersom att jag släpper honom lite så han hamnar i två delar. Men det också bättre i slutet. Vi gjorde samma övning i trav också först, då var det lite lättare.
Men när vi hade gjort övningen i en galopp så skulle vi vända snett i genom och göra trav ökning. OMG vad han längde! Vi flög verkligen! han brukar ju kunna länga lite, men idag var det nog rekord för oss. Så sjukt fin! Han är ju underbar lilla Darco! Lena sa: Men Tilde! Varför gör du inte såhär i galoppen!? Haha
Så han var riktigt fin i slutet idag. All galopp gör ju så att det lossnar lite i ryggen så han kan trava bättre och då göra ännu bättre längningar.
Åh vad jag tycker om honom! Har sån tur som får rida och tävla på Darco!

dan före dopparedan...

och jag har fortfarande julklappar kvar att köpa! Hur ska jag hinna rida? :p
Nä men jag kommer hinna, måste slå in allt också sen så åker jag och foffis till hööks och fixar det sista. :)
Jag tror om jag har tur att mamma har gjort pannkakor :D så nu är det bara att sätta fart!
random bild på Darco, tagen 1 maj. Han är så fin!

:)

fin bild från idag :)
jag och darco, sandra och dion :)♥

KYLA!

fyfan vad kallt det är!
Hoppade Darco idag. Det var kuuul. Han var pigg! så när vi började med lite små hinder, som skulle vara gymnastikhoppning gick det lite för fort :p men sen så fick jag till några riktigt fina språng!
bland annat en kombination! på den så var det första gången jag lyckades landa i höger galopp på de här tre hopplektionerna haha! Så det var bra :)
För idag gick han fram bättre för skänkeln så då lyckades vi.
Fast jag höll på att förfrysa! när vi kom in och kollade termometern så visade den på -26°c, Helt sjukt ju!
Vattenkopparna i ponnystallet hade frysit så det var bara att bära hinkar och ställa in massa kupévärmare där, KUL!
jag hatar vintern -.-'
Darcos skägg frös när vi red haha och blev helt vitt!
ph av ella, hon e beest! jag ska ge henne världens bästa julklapp!
/TILDE

Stallet!

Har vart i stallet sen 9 imorse :) hjälpte Sandra som har vart sjuk. Jag skulle byta om i boden och när jag kom så var dörren öppen! så när jag tog händerna ur fickorna så tappade jag känseln i fingrarna direkt. När jag kom ut så sa Sandra att det var 21 minusgrader :s kallt!

Så vi kunde inte släppa ut hästarna för då skulle vattenkopparna frysa. Så vi fick mocka när dom var inne, det tog ganska lång tid. Sen fick dom gå ut vid 11 för då hade det blivit lite varmare. Men vi blev ändå klara i någorlunda tid!
 Sen så jobbade jag eftermiddag istället för Lisa S. Hästarna fick vara ute lite längre. Men det är ju många barn här och dom (hästarna alltså) är ju rena nu i snön så det var lugnt. Var lite jobbigt med styltorna på de första, sen så tinade dom iaf.

Aja ikväll ska jag hoppa på Lilla Darco :D


DAISY

jag vill träffa den här sötsaken på lovet!
någon som hänkar eller?
Pappa du skjutsar va? :) du får kommentera här!

"nya" bilder på mig och Dellboy...

... från Kristian von Krusenstierna ridningen den 10 december :D
Fotade med Rebeckas kamera :)
Kommer sakna hans galopp haha :) hoppas att jag får rida på honom någon gång igen eftersom jag ska fortsätta på solna i vår.

jullov!

Efter en asjobbig dag så är det äntligen jullov! :D
Först så skulle ja gå genvägen till bussen, hade lite bråttom och såklart var den typ igensnöad! Fick snö ända upp till knäna och i skorna :s var väldigt vacker när jag kom till bussen!
Sen var tåget 12 minuter försenat -.-' skojigt värre! kom några minuter sent till skolan.
Sen när jag skulle hem så var jag på tc lagom till mitt tåg skulle gå, men såklart (!) var det 11 minuter sent så jag missade min buss och fick gå i 20 långa minuter, när jag kom hem så hade jag ingen känsel i låren eller händerna! woho :D
Aja nu blir det till att åka till Kista med muppar och köpa julklappar!
/tilde♥
En gammal bild på Darco i hagen efter att vi hade ridit en superlektion ;D

Hoppning!

Fick hoppa Flash idag igen :)
Och idag kändes det faktiskt fett bra! jag hade lite småproblem med sitsen ibörjan som att jag driver med överlivet och typ hoppar före hästen ibland, Men dom ordnade sig i slutet :D vi avslutade med att hoppa en liten "bana" med ett hinder på medellinjen (vänd över ridbanan) sen direkt ett på långsidan och sen direkt diagonal. Det var skitkul då sista gången och det stämde bra!
Fick inte ett stopp på hela lektionen och jag tyckte att han var duktiiig hest!
Så nu vill jag hoppa mera! :D men behöver inte vänta länge. Ska hoppa på min lilla prins (tror jag) på onsdag redan =D=D
tilde goes hoppryttare? nja :p
Dressyrhästen Flash 131 himself!


Bilder

Nu kommer lite bilder från ryttartestet på solna :)
Fotade av hagensyason@bilddagboken :)
Alltså jag och Enya i fredags :pHon skulle nog vara superfin om hon inte var typ nästan skänkeldöd :pReeesa!

Den 11e januari åker jag till Teneriffa :D
Behöver jag säga att jag längtar eller?
:D:D

Luciana Diniz & As Taro

Har ni sett Luciana Diniz och hennes häst As Taro?
Hon tävlar ju utan träns! på 160 höjder, ser så himla sjukt ut! Hon har ju bett och tyglar, men inte nåt mer :p
Undrar hur bettet sitter fast egentligen? Och varför har man så? Hittade lite bilder från när hon tävlade honom med vanligt träns. Det måste ju vara att den har blivit rädd om huvudet eller nåt iaf. Sticker ut gör hon iaf!
och en bild på samma pålle med träns:
Om ni vill se det "live" så sänder dom från Olympia Horse Show ikväll på Eurosport klockan 22 tror jag det börjar :)
Då kan ni se henne!

Haha

Jag fick en lite flummig idé! :D
hur kul skulle det inte vara att köpa en frieser och klippa manen så det blir lite snyggt! Likaså hovskägget och pannluggen! :D Så att dom ser lite välvårdade ut. Tycker att dom har för mycket hår för att passa som annat än skogsmullar. Men det är min åsikt!
 :)

Den hade ganska cool man ändå, men alltså nja lite för mycket. Cutta!

Ryttartest på Solna med skolan

Vi fick välja hästar på ryttartestet, varken Rio (som har vart sjuk :/) eller Engeln gick med och det är dom som jag har ridit dressyr på den här terminen. Så tog Enya som jag hoppade förra gången, ingen annan har ju ridit på henne heller.
På framridningen kändes det ganska bra, men så seegt! Fick stå upp och "rejsa" lite i galopp så fick hon lite mer bjudning iaf :p Fast det gick typ inte at  rejsa eller galoppera fort haha. Men traven blev iaf lite bättre av det. Och vi var så sjukt många i ridhuset så det gick typ inte att rida fram sen heller :s alla var ivägen! (no offence)
Jag red i första gruppen, på ryttartest rider man ju flera stycken. Vi var tre i varje grupp. Jag red först också, det var ganska skönt! :)
Hon hade 0 bjudning i programmet, använde spöt ( som man också får ha på ryttartest ) några gånger men det hjälpte inte haha. Annars kändes det helt okej.
Det var ju Solnas ridskolechef som dömde. Jag fick iaf 7,5 och bäst i klassen ;)
Snälla Helena Taxèn (hagensyason@bdb) var där och fotade så några bilder kommer det väl såsmåningom :D

fredag-lördag

Igår så red vi ryttartest på solna :) skoj, ska skriva om det snart och så kanske det kommer ett par bilder.
Sen så åkte jag och Elin hem till Evelina. Vi var ut på Sandö Sportryttarförening eller vad det heter, och kollade på hennes fina pålle Allycat Silver Samott haha, Sam. Sen så åkte vi hem till henne och så kom Elin Loden och så tittade vi på fiiilm och sov där. Sen på morgonen gick vi upp tiidiiigt för det var julhoppning på Sandö, så Evelina skulle hjälpa till eftersom hon inte kan vara med själv, då Sam sätts igång efter hälta. Så ja vi tittade på deras pay & jump och frös ihjäl lite :p
Sen åkte vi hem. Men hon bor så himla långt ut! typ vid siggesta. Kom hem typ halv fyra iaf :)
Så då vet ni vad jag har haft för mig det senaste dygnet!
/tilde♥


Ågesta, KvK ridningen

Här får ni två bilder som Elin Lodén tog :D Nu väntar jag bara på bilderna från rebeckas kamera, tror det var lite fler där :)
Jag och Dellboy 10/12:


nej vadå spänd häst?! haha

:)

har precis kommit hem från en underbar konsert! så himla fin var den. Massa folk och SMK var jätteduktiga! (Speciellt Helena och Hanna)
Tack Helena för en jättefin julklapp♥
Har lite småpanik nu för vi ska rida ryttartest imorgon!! för solnas ridskolechef Björn.
Men det är inte det som är jobbigt, jag kan inte programmet för 5 öre! aaah och jag glömde det i skolan :s så aja ur att man kan rida efter nån. Jag får träna lite nu på stallbacken :)
Skittråkigt program btw! Jättemånga tråkiga transportsträckor (typ ett helt varv runt fyrkantsspåret i mellanskritt)
Undrar vem jag får rida på :) vill ha Rio eller Ängeln för det är dom jag har ridit på den här terminen, men ängeln är så studsig så helst rio, han är roligast också! =D

Bilder

Hihi bjuder på lite randombilder när jag rider lite olika hästar ;D
jag och avonlea ökne 2009

jag och Treffer, ökne 2009

jag och hippon ökne 2009

jag och twixie ökne 2009

jag och ponti ökne 2010

jag och tjejan ökne 2010

jag och bill (enskede) ponnycupen början av 2009

hahah jag och Pocahontas på klubbtävling för 10000 år sen xD

haaahaaa jag dör, jag och evita för 10000 år sen på klubbhoppning (vadå hoppryttare?)

Jag och dallas på solna 2010

jag och tobiasse på solna 2010


Det får räcka, alla bilder jag orkade ladda upp :p

Praktik 2011

Har ju praktik en dag i veckan med skolan. Vi får bara vara ett år på samma praktikställe (två terminer).
Jag har ju vart på överby en termin nu, men ska inte vara kvar där efter jul. För jag vill spara en termin där så jag kan vara där första terminen i trean typ. Dvs mitt sista ponnyår, så jag kan satsa järnet då! För nu har ju vi praktik på torsdagar och jag rider ju redan på torsdagar, då är det ju roligare om jag kan vara där sen när vi har nån dag som jag inte rider på, så kan jag rida privatlektioner :)
Så jag ska byta nu, förhoppningsvis får vi reda på nästa vecka var vi ska vara. Jag och Rebecka vill vara på ett dressyrstall tillsammans, det verkar ju jätteläskigt att komma till ett nytt ställe helt själv :p
Så på lappen vi lämnade in där man fick önska ställe så önskade vi: Hogsta, Segersta typ jursta eller vad det är? :P och Bruno Degreef. Ja vi får se vart vi hamnar helt enkelt, hoppas att det är ett kul ställe!
/tilde♥

Tomorrow

Ska ju ha praktik hela dagen i stallet och sen ska jag på Sollentuna Musik Klassers julkonsert :) som Helena och Hanna ska vara med på bla, fick det i julklapp av helena :) Så kommer inte hinna rida imorgon.
Åker direkt till stan från stallet :>
Har  tidsinställt två inlägg till er. Snart hoppas jag att jag får bilderna på mig och Dell som togs på Ågesta i fredags, Loden och Rebecka är sjukt sega!
Men ha en kul torsdag imorn, snart är det jullov :D
jag och Kapten Hippon badar, ökne 2009

hopplektion

fick hoppa på prinsen idag :D och det är alltid så kul! gick helt okej, fick fel galopp hela tiden i högervarvet för då skjuter han ut bogen så mycket, men fick till några fina språng, speciellt det sista :D
Vi har gjort en jättebra övning både idag och i måndags för att få rätt galopp, har inte paint på den här datan (macintosh) så kan inte rita och visa, men det går iaf ut på att vi ska hoppa lite diagonalt på hindrerna så vi måste trycka med innerskänkeln och då blir det ju rät galopp (oftast iaf) och vi hoppar inte diagonalt på hinder på spåret utan hindrerna är redan på diagonalen, men man ska svänga mycket senare och komma ut snabbt till väggen så blir det rätt :)
haha ni får ta och kolla på en suddig hoppbild idag :D (eeeeeviiiiiil)

juuuuuuul

så segt att köpa juklappar! jag och färrlen var i stan idag och jag hittade typ tuuuuuuuuuusen saker jag ville ha, men typ inga julklappar!!! Fick med mig några hem iaf :) Så segt bara att ha 6 syskon som ska ha saker och en lillasyster vars julklapp kostar 400 (jag vet att hon vet vad hon ska få xd)
Jag har så dålig fantasi och ekonomi så det blir alltid dåliga saker ändå haha.
nufår ni se lite "gamla" vinterbilder
pånnin bliir jättesvettig pga all päls :p
rida runt som michelingubbe :s och frysa gal1 om händerna och fötterna :p
längtar till sommarn!

Hoppning!

Hih, kunde inte låta bli att anmäla mig till hoppkursen igår... fast jag egentligen borde spara på pengarna för jag ska gå dressyrkursen också :p
Men det är så himla kul att hoppa, speciellt med darco på kurs! :D
Så här får ni bilder och filmer från när jag och darco hoppar :D han är duktiiiig på det lilla dressyrpånnin!
det får räcka :)
kommentera?

Måndag

Idag känns det som att jag har ätit hela dagen! mums, men tjockt :p
Fick fika på morgonen i skolan; lussebullar, pepparkakor, skumtomtar och julmust. Sen kom mamma med muffins och kladdkaka och nu kladdkaka igen efter middagen :d men har jag sagt att jag älskar kladdkaka? Frödinges är favoriten, bättre än hembakad LÄTT!
Aja fick rida på Flash idag, vi hoppade. :) Han sparkade mig när jag spände sadelgjorden :( gjorde inte så ont faktiskt :p Jag brukar inte tycka om att rida på flash för han är så konstig, men idag gick det faktiskt helt ok och det var ganska kul. Fast ett hinder stannade han på några gånger, eller först stannade eden på det och jag var precis bakom så flash såg det och eftersom han är lite spec (osäker) så stannade han också och då stannade eden igen och då stannade flash igen och då stannade eden igen och då stannade flash igen och sen hoppade eden och sen hoppade flash haha. Men han tvekade lite på det hindret resten av lektonen. Annars gick det ganska bra, så himla skönt att hoppa hästar som kan byta! dom flesta av våra pållar gör inte det, men några så :) najs!
ida och flash på en hemmatävling nångång :) (dom är coola för dom har tävlat msv nu xD eftersom det nuförtiden finns MSV:C :p)

Luciashow

Idag har vi haft våran årliga luciashow på överby! :D jag red i kadriljen och gick luciatåget. Sen så hade vi typ maskeradhoppning och våra ridlärare lekte flickorna på klitteholm, haha så kul!
Kadriljen gick bra, Darco skötte sig faktiskt! han brukar alltid busa så mycket :p men ingenting den här gången, skönt men lite tråkigt (a) Dagen slutade med en myyysig julmiddag för personalen, styrelsen, US och lite annat folk =)
Här kommer lite bilder som är fotade med SARAs kamera :)
träning :) jag och darco är tredje från vänster


mys efter träningen imorse :)

haha våra egna klitteholms flickor x)

kadriljen :)

Jag och darco :)jag till höger om luciahästen (a)julmiddagarna slutar alltid lite flummigt :)


JUSTE

Jag glömde säga en VIKTIG detalj! :D
när vi hade ridit halva lektionen typ så kom BIGGLES och CHARLESTON in i ridhuset och leddes på delen där vi inte red :o
jag blev lite okoncentrerad hehe :P Gaaaaaalet snygga hästar!

filmtime!

Nu får ni en liten film med blandade klipp på mig och Prinsen :) allt från vår första tävling till vi testade LA!
La in lite failklipp mot slutet xD
Kommentera gärna!

8D

Måste säga att jag älskar såna här filmer! :)
Det här är några av mina favoriter, finns tusentals!

Ågesta Ridning

Fick rida på Dellboy idag igen :)
Han var spääänd speciellt i början, blev rädd för läktaren ett par gånger och så.
Men det blev bättre sen en bit in i framridningen. Vi jobbade mest med sitsen och lite lydnadsövning.
Dell kändes fin, förutom det spända vid läktaren. Han har verkligen underbar galopp! Så himla balanserad och fin. Fast traven är heeemsk! Han är jättestudsig och tar jättekorta steg. Men ja fick fram honom lite bättre sen. Och idag blev han inte lika taggad som förra gången :p så det blev inget galopp på stället.
Kristian sa att jag måste tänka på att vrida om och stänga handen, inte dra fram skänklarna när jag gör halt/saktar av. Han sa att jag hade en fin arbetsform på hästen. (y) Speciellt i slutet när han slappnade av mer.
I början sa K jättelite till mig tycker jag, men sen sa han mer. Tyckte att han var bra att rida för, sa bra saker och gav tips. :)
Men i slutet höll jag på att ramla av :( dell blev rädd när några reste sig på läktaren och typ tvärvände xD
Bilder kommer!

Sorry!

förlåt att jag inte uppdaterade på hela dagen igår :s
syns på besöksstatistiken de senaste dagarna att jag har varit lite trög :(
Men igår så var jag ju på Ågesta hela dagen och sen så red vi för Kristian von Krusentstierna sen på eftermiddagen. Sen åkte jag till stallet och var där ett tag, sen åkte vi direkt till kista centrum och åt en fet pannkakstallrik med glass, grädde, chokladsås, banan och nutella MUMS!
Sen så åkte vi (jag, helena, rj, lisa och frida) hem till RJarna och så kom Kristin och vi typ pratade och kollade på Hitta Nemo :)
Imorgon är det Luciafest på Överby, så nu idag är det genrep och massa saker att fixa!! Så det kanske blir lite dåligt med update helgen ut.
Ska försöka iaf :)
/tilde♥
(ett långt inlägg om kvk ridningen är på väg!)

deal or no deal

Jag och Sandra har från och med nu en deal! har nog jag bestämt...
Jag fick idén när jag såg henne rida på Fedantos idag. Han var så grymt fiiiin!! han gick asbra, och jag har nog aldrig sett honom lyfta på benen så mycket. Och han är ju snygg, fint byggd och så, fin att titta på.
Men ja dealen är ju för att han är så jobbig på tävling. Han kan inte stå i trailern, inte ens om det skulle vara kö på vägen. Och så blir han ju lite spänd som de flesta andra och blir då lite jobbig, han är ju så stor också. Och så blir han ju "lite" sur i ridningen om det blir för jobbigt för honom :p
Men jag vill att Sandra ska tävla på honom!! :D (det vill nog lena också)
Så ja om hon tävlar på honom så lovar jag att fixa honom, och orka med honom på tävlingen :)
Så jag hoppas att det blir så ;D varför vet jag inte riktigt då det inte gynnar mig på nåt sätt egentligen :p Jag kanske lär mig lite saker, det är så kul att se sandra på tävling också, hon är alltid så lugn och så proffsig och så har hon en jävla vinnarskalle haha.
v
bilden är värd att visas igen haha.

hoho

Seg på att uppdatera, men har haft fullt upp hela dagen i stallet.
Fick rida på Zara idag. Gick faktiskt bra!!
Började redan på framridningen att flytta bogen och bakdelen lite och så gjorde vi halter mitt i rörelsen. Då sprang hon inte iväg, och tog ett stöd på bettet väldigt fort (y)
Och sen kunde jag flytta henne bra hela lektionen!
Hon blev lite stark sen, men tycker att det är bra då det är tvärtom vad hon har gjort innan. Så ja jag är nöjd idag, det var skojjigt! :D
ska skriva ett till inlägg efter bästa Vampire Diares! ;D
/tilde♥
ni får en vacker bild på sandra och zara :)))))

dagens ridning: cavaletti (markarbete)

Fick rida på lilla prinsen idag :)
Skojskoj! hoppas att jag får hoppa honom de kommande två gångerna också :D
Gick inte bra alls! jag får alltid mina svackor på vintern och nu känns det som att vi är på väg in i en :s. Men det beror nog på att jag vill ha honom ännu lite högre i formen nu.
Så ja, kunde inte få rätt galopp efter upphöjt cavaletti nångång i högervarvet. Jag lägger tyngden utåt precis i språnget, han är jättesnabb att byta efter så det är bara precis över "hindret".
Han kändes lite seg, men han hade ju gått två lektioner innan. Jag fick inte fram honom riktigt (red utan sporrar också) så då blev formen lite sämre, spec i galoppen då han blir jätteguppig med huvudet. Traven kändes helt ok.
Aja det är bara att kämpa på! ska ju rida julkurs i mellandagarna och tänkte försöka trycka in nån privatlektion nån gång i januari ;) och sen på sportlovet! så jag är väl förberedd när tävlingarna drar igång!
Finast och roligast är han ändå lilla darco! alla borde få testa att rida honom nån gång :D
<3<3

Dressyrmusik

Nånting som jag uppskattar är bra musik på tävling! jag brukar sitta och nynna med i låtarna när jag rider ;)
På min och Darcos första tävling red vi till No Promises med Shayne Ward :)
Nä men det jag tycker är dåligt är att många har så himla tråkig musik på dressyrtävlingar för att det är ju just dressyr, som är lugnt och fint typ. Jag vill att det ska vara fin musik, bara det inte blir för fint, det ska vara nån blandning och gärna ny musik som spelas på radio. Bara det är bra musik som man inte somnar till eller dör av.
Haha på en tävling den här terminen fick jag rida till Skaka Rumpa med Sean Banan, det var lite sjukt :p
Men jag hatar när dom har senaste melodifestivalskivan typ, det suger!
Och när man hör samma låtar om och om igen, gör flera skivor och byt!
Och var inte för fega! våga blanda musikstilar, lite "upptempo" osv
För att ni ska förstå lite mer vad jag tycker är bra så har jag gjort en spellista på spotify:
Dressyrmusik :)
vad tycker ni? nånting ni skulle ta bort eller lägga till?
Ärevarvsmusiken är det ju inge snack om tycker jag. Det ska både vara musik när de går in på prisutdelningen och vid ärevarvet ;)
-Simply The Best
-We are the champions
-We are all the winners
-Stand up (for the champions)
-Waka waka funkar också haha!
Och om jag skulle göra en kür skulle jag lätt använda musiken från Pirates of the Caribbean, grymt ju!
Från 1.00 :)
Vad tycker ni nu då?
/tilde♥

thoughts

Alltså jag önskar ofta att jag var 12 år, kort och rida så som jag rider nu (och utvecklas mycketmycket mer). Tänk vilka möjligheter man skulle ha då, inte behöva tänka på att snart tar ponnytiden slut.
Storhäst för all del, men det är verkligen något speciellt med ponnyer!
När man sitter och kollar på typ hästnet efter annonser så är det alltid ponnyer man fastnar för! men tanken som kommer upp är ju att varför ska jag köpa ponny, jag kommer knappt hinna hitta knapparna innan det tar slut.
Det är ju lättare att ta sig längre också på ponny.
usch jag vill vara yngre!
Det som gör ponnytiden så speciell också är ju det att den tar slut. Man måste verkligen ta vara på den tiden, för den kommer aldrig tillbaka. Okej att man kan tävla ponnyer som storhäst eller ungponnyer men då blir det inte alls samma sak. Och jag tycker faktiskt att den ska ta slut, även fast jag fruktar den dagen mer än döden. Jag tycker att ponnyn förtjänar det och även ryttaren.
Jag tycker att du ska ta vara på din ponnytid och ha så kul du kan!

Gårdagens ridlektion

Hello, sorry att jag inte hann uppdatera igår! men Färlen och Stördny sov hos mig, myyys :)
Igår fick jag rida på jättehästen Fedantos! :D det var kul att jag fick nån som jag inte brukar rida, har bara ridit honom fyra gånger (tre hoppning) och det var för typ två år sen. Så det var skoj!
Gick inte bra alls! Han var väldigt krånglig tycker jag, när man tog i tyglarna i traven så la han in ett halvt galoppsprång och ja. Men han blev lite finare mot slutet iaf :p Vi hade cavaletti (markarbete typ) och ja det gick ju ganska bra det, över bommarna och att få rätt galopp och så =)
skulle vilja rida dressyr på honom också, men nu antar jag att jag kommer få hoppa honom nästa två gånger :)

Haha jaa så här kan han se ut ibland xD Fedantos och Rebecca på framridningen till lektionshästmästerskapen 2010....

...men sen var han superfin på banan och vann på 71% (tre domare) :) La:3 tror jag det var?
/tilde♥

Tummen upp!

Måste ge tummen upp till Catago! Grymt snygga och bra grejer har dom!


Några av mina favoriter:
Deras boots är så coola!

Någon annan som gillar catago?

Sunday bloody sunday

Söndagar är typ min segdag.se alltså jag gör verkligen ingenting om det inte är nåt i stallet. Ganska skönt, men man känner sig så tjock!
Har iofs gjort lunch, dammsugit, duschat och vart ute med Kasper, men ändå! Jag måste städa mitt rum också för imorn åker jag till mamma. och mina små vovvisar♥
Snart är det dags för dagens (VECKANS) höjdpunkt, nämligen Gossip Girl! Tycker det är den bästa av alla serier jag följer... älskar allt! handlingen, alla snygga människor (Naateeeeee), staden, musiken ja allt! Kärlek på den!

Gossip Girl dvd boxarna står också på min önskelista! :D
Har gjort ett par tidsinställda blogginlägg som dyker upp under veckan :)
/tilde♥

Tips

Vet två bra och gratis hemsidor för er som vill redigera bilder eller göra collage och inte har photoshop!
Det blir ju såklart inte lika bra som i photoshop, men det är ju alltid något!
Den första är som många nog redan vet vad det är, Picnik. Tycker att dom blir ganska fina där. Men om man vill ha finare detaljer och sånt så kostar det.
här är två typiska picnik collage:
Sen finns det en till hemsida om man vill göra lite mer "klippa in" collage, den är också ganska bra. Heter piZap jag har bara testat den en gång och det funkade bra :) det enda som är minus är att dom har sin logga nere i hörnet på alla bilder man gör. Den här gjorde jag häromdan:
/tilde♥

Sommar!

Usch vad jag längtar tills sommaren alltså! Och vintern har knappt börjat :s
Tycker verkligen inte om vintern, den är bara kall och äcklig!
Räcker med att det är snö mellan julafton och nyårsafton, no more.
Tröstar med några härliga bilder från min födelsedag i somras :)


Allsvenskan 2011

Nu har Sthlms Ridsportförbund lagt upp vilka lag som ska vara med och när omgångarna ska gå i allsvenskan 2011 alla divisioner :))
Jag ska vara med och rida div III på våren och div II i höst på ponny, för oss ser det ut såhär:

Antar att vi kommer vara med i grupp1
Tummen upp:
Att en omgång är på stäket = jättejättenära, tar typ en kvart dit (y)
Att båda omgångarna är inomhus!

Tummen ner:
Att finalen är på hufvudsta som är en jättespänd tävlingsplats, jag har aldrig tävlat där men aa jag har sett film på när darco var där sist och typ stod på bakbenen i galoppfattningen :p
Att omgång 1 kommer typ vara första tävlingen på terminen
Att omgång två är på samma jävla dag som vi ska ha mästerskapen, så får dom väl inte göra?Det här är ju lite tid kvar, men gilla att vi har en omgång hemma :)
Ska bli så kul att rida allsvenskan!
/tilde♥

Lördag (20 dagar kvar till julafton...)

Jobbade i stallet imorse, gick lite trögt menmen :)
Sen så fick jag rida lektion istället för amalia som inte kunde eller vad det var. Fick rida på Zara idag igen. Gick helt okej. Lektionen idag var för Lisa Sarin, ett tag sen jag red för henne men det var kul :) Även hon håller på med att man ska flytta hästens kroppsdelar, så det gjorde vi idag och så gjorde vi lite diagonalslutor i skritt. Idag gick tog det inte lika lång tid tills Zara tog ett stöd på bettet så det var bra! och i slutet så kändes hon fin!
 Jag fick en liten specialövning som jag fick göra på framridningen för att kontrollera att hon var loss i sidorna, den var jätte bra! tänkte visa den i ett inlägg.
Nu har jag kommit hem och ätit lite pepparkakor!
Juste idag har barnen börjat julpynt hos hästarna! :D jag, sara och hanna ska pynta till Darco på måndag och då ska förhoppningsvis alla hästar ha fått pynt! myysigt!

förra året :)
/tilde♥

Stallbästis

Stallbästis 2010 hos Överby blev Darco :D
hihi bästa ponnyn! andra gången han blir nu, men det förtjänar han verkligen! Lilla prinsen♥
Han är verkligen en av våra bästa ridskolehästar, han kan gå alla lektioner från handikapp (där han låter barn i rullstol leda honom) till att gå med vuxna till att tävla LA dressyr :)
dålig bild från stalltipset


världens bästa ponnny!

Tävlingen!

Jag gick till final i veckans blogg tävlingen jag är med i! Så gå in på Klara och Evelinas blogg och rösta nu! :D ni har fram tills på söndag på er!

Solna!

Idag hoppade vi och jag fick rida på en häst jag typ aldrig hade sett förut :p Enya!
Det gick inte så jättebra, vi hoppade trestuds! först på böjt spår som en hörnpassering, sen tre studs på diagonal och sen andra hörnpasseringen (3studs på böjt spår) och sen hoppade vi en oxer på slutet också.
Tycker det är så svårt att hoppa första gången man rider en häst, speciellt om man inte har nån aning om hur den är. När man hoppar så rider man ju fram så att hoppningen ska bli så bra som möjligt men om man inte vet? haha. Hon var väldigt lång och låg i början, först försökte hon dra ut nosen hela tiden men sen slutade hon och vek in den istället. Jag fick inte alls fram henne för skänklarna heller. Så ja hoppningen gick inte super direkt :p hon blev seg men ibland så fick hon lite ryck och sprang på jättebra. Sen så stannade hon på ett trestuds och då blev jag så himla arg och började rida ordentligt och då gick sista gången superbra! fick henne framför mig och upp med huvudet ordentligt!
Skulle kunna tänka mig att testa henne på nån dressyrlektion nångång så man får känna på henne ordentligt :p
Här är en bild på Enya som Nikonist@bdb har tagit :)

Nästa fredag ska vi btw rida för Kristian von Krusenstierna på Ågesta! Hoppas jag får fina Dellboy igen :)
Här är en bild på mig och Dell förra gången vi var på ågesta och fick rida för Kristians beridare Josefina :)
/tilde♥

torsdagsridningen

Idag red jag på Zara :)
I början gick det jättedåligt, hon tog absolut inget stöd på bettet och bara kortade ihop halsen. Sen så började vi jobba med att flytta dom, då red jag lite mer med skänklarna och fick henne fram till handen så hon tog ett stöd och fick lite längre hals. Gick sådär att flytta. Som vanligt så gick det dåligt i början men blev bättre sen med hjälp av Lena (y) Zara försökte skena i väg i skritten ibland för att slippa :p
Zara och Sandra på tävling
Men somsagt 1000 gånger innan så är det verkligen värt att flytta hästens kroppsdelar längs långsidorna! Om man börjar i skritt och verkligen tänker på att böja hästens kropp så att det inte blir skänkelvikning. Ta en punkt på t.ex. hästen som är framför dig eller nåt rakt fram på kortsidan. Så om du ska flytta in bakdelen t.ex. Så håller du hästens huvud mot punkten, så att den inte trycker upp bogen mot väggen och så flyttar man in bakdelen lite försiktigt, det behöver ju inte vara så mycket, blir det för mycket så blir det ju skänkelvikning också.
Samma sak om man ska flytta in framdelen, man måste hela tiden hålla kolla på bakdelen så att hästen inte hänger upp den mot sargen/staketet. Hästen måste vara böjd som en banan i kroppen inte i halsen :)
Aja hoppas ni fick lite hjälp nu haha
/tilde♥

praktikdag på överby

Idag har jag haft min första lektion!
Fick ha en privatlektion för en femårig unge på Darco haha. Lite fail först när han var livrädd för hennes kläder och vägrade låta pappan slänga upp henne.
Men sen gick det iaf bra. Har lite dålig fantasi bara på vad hon skulle göra men hon fick rida lite ridvägar, slalom och trava över en bom :p
Var kul men lite läskigt. Hon skulle bara rida en halvtimme, så det gick fort.
Nu har jag telefontiden :) men det är inte många som ringer, jag och Sandra har kollat lite på vad vi ska ha för shownummer på våran invigning i maj nästa år. Funderar på John Hickey, så ett mejl är snart på väg till honom. Sen funderar vi också på att ha shettisgalopp, så gulligt ju!
Har ni några förslag på främst människor som har roliga shower som man kan hyra in? gärna nära stockholm :)
/tilde♥

 


tävling


Ridning today again

Rider ju somsagt  på onsdagar nu också. och idag fick jag rida på min lilla ponnyprins! :D
Har inte ridit honom sen tävlingen 14 november :o
Var riktigt härligt att få rida på honom igen och när man får rida på andra hästar så inser man verkligen sen hur underbart rolig han är att rida! bästa<3
Fortsatte även idag att flytta olika kroppsdelar på hästen (vinterns tema typ).
Så himla svårt att rida när det är kallt! händerna och fötterna är helt stela. Tyckte ändå att det gick rätt bra idag för att inte ha ridit honom på ett par veckor. Galoppen var inte super bra, inte på mindre volter iaf, lite bättre på 4kantsspåret och 20m volterna. Bara att jobba vidare på det :) traven kändes fin iaf och kunde flytta lite någorlunda.
nu är det nog sovdags!
/tilde♥
darco är världens roligaste att rida!

Idrottslyftet och lite news

from. idag ska jag börja rida tre gånger i veckan för idrottslyftet! Idrottslyftet gör så att man får en rejäl rabatt på den tredje dagen i veckan. Så jag betalar den själv.
Jag kommer att rida Darco en gång i veckan och andra hästar två gånger i veckan.
Najsnajs! :D
Och igår fick jag prova mina HV Polo kläder, så jääkla snygga....
Såg också att Helena Lundbäck ska vara med i Let's Dance, spännande! ;D tycker att det är bra att ridsporten får lite mer publicitet.
/tilde♥


RSS 2.0