dageen

Idag var jag i stallet strax före tio för att hjälpa till att lasta hö. Inte det roligaste, men det måste ju göras :) och nu är det bara någon/några gånger kvar att göra det också!!! :D
Hade kurs klockan två med helena, då lärde vi barnen att knoppa ;)
sen så har jag bara chillat runt i stallet, fixat lite till skräckkvällen som jag hjälpte till med och var spöke på.
Det var aaaasläskigt att vara spöke iår! stod ensam och det prasslade överallt :( (nej jag är inte mörkrädd...) men barnen blev iaf väldigt rädda och det är ju huvudsaken! :D en började till och med gråta hehe.
Imorgon är det ju då tävling för Sandras del och det blir sen eftermiddag, vi ska inte åka från stallet förens halv tre så det ä asnajs! :D och det är ju höstlov så det gör inget att det blir sent på kvälllen (förutom att man missar gossip girl♥)
wiiie nu ska jag käka massa godis och kolla teve :D
/tilde♥

Tävling imorn!

Hellu!
Imorgon ska jag följa med Sandra och Zara till Södertälje där dom ska tävla en LB:3. Har aldrig varit på södertälje förut så det ska bli kul! och det kommer säkert gå super för dom som det alltid gör :)
Och det 'r många fina hästar med :))
/tilde♥

Filmen

hahahaha skämmer ut mig lite nu x)))
/tilde♥

Tagga vällingby!

Jag är lättad över att jag kom med i lbn på vällingby!! :D dessutom så är jag tvåa på bortlottningslistan i lcn så man kan ju hoppas att två stycken stryker sig (:
och ett extra plus är att det är domare som tycker om lilla prinsen!
domaren i lcn (hoppas jag kommer meed :p) har sandra ridit för en gång och då vann dom ju på 71% så hon borde ju gilla honom lite iaf...
domaren i lbn har jag ridit för två gånger, första gången på vällingbys påsktävlingar i våras då jag vann på 64% :) och sen nu senast på nynäshamn då jag kom fyra på 67%
Så nu jävlar vill jag vinna haha! ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker :))
Tur är att jag tävlar på den finaste ponnyn!♥
Darco senast vi var på vällingby :')
/tilde♥

Överbys nya stall!

Tänkte göra ett inlägg om att vi ska få ett nytt stall :) Det är verkligen behövligt!!
här är en text tagen från hemsidan:

Är det riktigt säkert att vi kommer få ett nytt stall?

Ja, det är det! Det är beslutat och klubbat av Sollentuna kommunstyrelse att Överby ska få stall och annex.

Hur kommer det se ut?

Ett stort stall med 28 boxar längs en bred stallgång; spolbox och hovslagaryta inne i stallet. Boxarna uppfyller alla ställda krav från myndigheter och Ridsportförbundet. Sadelkammaren, tvätt- och torkutrymmen samt hästtavlan och ridboken finns i en utbyggnad med en egen ingång. I slutet av stallgången finns en stor foderlada. Gödselcontainern kommer vara nedgrävd vilket gör att vi slipper rampen. Vi kommer kunna gå in i ridhuset direkt från stallgången under ett skärmtak. Stallet kommer vara svart.

Vad är egentligen ett annex och varför har vi ett sånt?

Ett annex är en sidobyggnad. För att inte stallbyggnaden ska bli alltför stor, kommer vissa funktioner ligga i en annan byggnad istället. Vårt annex kommer ha omklädningsrum, utrymmen för skötarna och en liten samlingslokal med pentry (som kan användas som sommarcafé). Annexet kommer ligga ungefär där ponnystallet ligger idag, vid uteridbanan.

När börjar de bygga och när är det klart?

Byggstart i mars. Vi flyttar in i nya stallet i februari 2011. Efter det ska ponnystallet rivas och markarbetena avslutas. Till sommaren 2011 borde därmed allt vara klart.

Vem kommer bygga stallet?

De som vann anbudet är Novab. Stallbyggnadsgruppen, som reste runt och tittade på många stall, tyckte mycket om Novabstallen, så vi är glada att de också var ”billigast”.

Hur kommer bygget gå till?

Först ska ”privatstallet” rivas och marken där förberedas. En ny väg kommer att anläggas bakom ridhuset. Sedan byggs det nya stallet och annexet. När de nya byggnadena är besiktigade och klara (feb 2011) så kan vi flytta in alla hästarna. Ponnystallet rivs och det blir en hel del markarbete efteråt. Under hela byggtiden kommer det nog vara rätt stökigt och det får vi ha överseende med – något efterlängtat väntar på slutet!

Området runt bygget kommer under byggtiden vara avspärrat med stängsel.

Var ska hästarna vara under byggtiden?

Stora stallet står orubbat. Privathästarna är uppsagda, de övriga hästarna som står i ”privatstallet” kommer stå i karantänboxarna under byggtiden. Ponnystallet kommer vara kvar till dess att det nya stallet är klart, så ponnysarna står kvar under byggtiden.

 

 

Här är en film som jag filmade med mobilen från när dom rev privatstallet :)
Tog lite bilder idag också som ni kan få se:
När stallet byggs så står alla uteboxar och handikapprampen i paddocken. Tur att den är så stor! :)
annexet :) och lite av stallet i bakgrunden
Nya stallet sett från paddocken :) utrymmet där bajscontainern ska vara till höger, och sadelkammaren i utbyggnaden till vänster.
Stallet från andra sidan :))
SÅ HIMLA HÄRLIGT SKA DET BLI!!
/tilde♥

Solna!

Hello :)
idag har jag ridit med skolan som vanligt på solna. Red på samma häst som förra veckan, Engelen eller Guardian Angel som han egentligen heter. Skulle först rida på en häst som heter Tobiasse, som jag har ridit förut också, men han gick tydligen privatlektion, så då blev det Engeln. Haha vi måste ha sett lite knäppa ut idag :p han har ju en stor fårskinnstunnel och en fårskinnsvojlock och så roda lindor på fram och blåa bakskydd haha x)
Det gick sådär idag, fick inte riktigt fram honom för skänkeln. Men han kändes fin i formen iaf. Vi tränade på halvhalter, övergångar och halter. Halvhalterna gick inte igenom riktigt eftersom han inte var framme för skänkeln. Halterna blev dåliga i början, han ställde upp ojämnt men dom sista blev riktigt bra.
Aja det var bra magträning iaf haha!


här är engelen :)
/tilde♥

Film!

Film från idag :)
kolla heeeela hehe!

Torsdagsridning

Måste bara säga att youtube dampar, så massagefilmen kommer så fort som möjligt :)
Har ridit lektion idag igen på lilla prinsen, darco♥
Det var hans första lektion efter att ha vilat i tre dagar, men istället för att tagga till så använde han sin energi på rätt sätt idag :) Red med benen fastsatta idag igen också ;) och det blir bättre av det alltså!
Han kändes rätt fin på framridningen, kunde galoppera lång och låg idag! han blir ju gärna lite guppig i huvudet och får fyrtaktsgalopp när man galopperar.
Sen red vi en ganska luddig övning haha, jag var lite dålig på att lyssna :p men vi red bågar in till medellinjen på båda långsidorna och på väg mot m.linjen skulle vi ha en liten antydan till sluta och ut så fick vi välja mellan att länga lite, skänkelvikning eller halt :) och så volter på kortsidorna ;) sen nästan samma i galopp, med lite övergångar och sånt.
Han kändes helt ok i galoppen, saknar lite tryck bara när jag samlar ihop honom som jag gjorde ganska mycket idag. Men alltså traven efter det!!! aah gjorde en asbra längning direkt efter galoppen idag!!! synd att sara missade att filma den. Jag måste lära mig att hitta den traven oftare, som kommer med hjälp av galoppen ;)
Kommer en liten film också från idag, den är på vääg upp!
/tilde♥ som rider på världens finaste ponny!

Lycka!

Haha jag vill bara uttrycka min glädje över att ha fått en ny säng!! :D:D
sorry för dålig uppdatering, vart i stallet från 8-21 idag :) har ju praktik på torsdagar och jag är på överby (y)
/tilde♥

onsdaaaaaaaaag

♥haha nu är jag hemma från stallet :) blev sen teorikväll, kollade på lite filmer och så. det är på vårens teori som vi brukar ha clinics. Det var intressant, alltid kul att kolla på gamla mållappar också, jag hade en från 2005 och då var jag fett smart :D:D
På mållappen från 2008 hade jag skrivit som kortsiktigt mål att rida en godkänd LC på Darco för en extern domare (ponnycupen) och det är ju CHECK!
På lappen från i våras hade jag skrivit att vi skulle rida en godkänd LB för extern domare och det var gjort på mindre än en månad då vi startade våran första lokala LB på 63% :)
Och kan ni gissa vad jag skrev nu då?? :p Godkänd LA haha, men det är ju redan done, men vill ha lite mer marginal :p (61%) och så skrev jag lite andra roliga grejer :D
imorgon är det ridning :D Jag rider just nu med stigbygeln fastsatt i sadelgjorden med aachenremmar :) för att jag ska hålla skänkeln stilla och på rätt plats. Jag drar gärna bak skänkeln och blir hackig. Men det funkar asbra med remmarna :D red med det för typ 1-2 år sen också för då drog jag bak skänklarna jättemycket och det har hjälpt!
Men bara Darco inte är busig imorn hehe :)
Darco den finaste på upplands-bro i våras♥♥
Massagefilmen är on it's way också, fast den blev lite flummig och rörig haha x) och jag orkar inte redigera nåt :o
/tilde♥

kommer inte på nån bra rubrik hehe

Nu ska vi ha bajsmatte så blir ett snabbt inlägg :) Idag ska jag göra en massagefilm som kommer upp ikväll, så ni får se hur man gör :)
Spännande :D
och nu är det bara en månad kvar till globeeeen. jag är sås jukt shoppingsugen nu alltså.
Imorrn ska jag rida också :D

rebecka hälsar att hon är bäst x)
/tilde♥

frågor

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2010/10/Plastkortenforsvinnernastaar/
Nästa år är det inga plastkort som gäller alltså, allt kommer finnas på TDB. Lite tråkigt faktiskt. Vad ska vi nu ha våra fina tävlingsmappar till? :p förutom passet då.
Sen har jag funderat lite... Tror ni att Darco skulle vara fin i boots på tävling? vita såklart. Att ha till lindorna på framridning och prisutdelning? För i såna fall tänkte jag inhandla ett par boots på globen. Dom här från globus skulle det bli.
Sen så undrar jag vad ni mer är intresserade av att läsa här? haha får lite hjärnsläpp ibland och ja, hoppas nån svarar.
/tilde♥

hahaha

så himla kuul xD

skolprojekt

hallå alla glada.
Sitter här i skolan nu igen, vi håller på med ett projekt som vanligt. Men det här projektet är faktiskt ganska kul! Våran uppgift är att göra en skiss på ett stall. Vi har valt vad det ska vara för typ av stall, jag ska göra ett inackorderingsstall. Vi har inga prisgränser eller nåt heller. Så det är bara att rita på! fast det svåra är att det ska vara skalenligt och matte är inte direkt min starka sida...
Snart eller ja snart ska ju vi få rida för Kristian von Krusenstierna också! :D den 19 november närmare bestämt! Skojjigt.
/tilde♥


teori, massage

Idag hade vi ju ingen ridning pga teorin. Så som sagt var jag på ett tema om massage och stretching av hästen. Det var väldigt bra att lära sig! När vi skulle testa själva så gjorde jag på Darco och han var väldigt spänd i början, men det var sjukt coolt att se hur dom börjar slappna av och sänker huvudet och verkligen njuter!
Tänker garanterat fortsätta med det här och jag hade också tänkt att testa göra det på morgonen innan vi åker på tävling, för då brukar Darco vara väldigt spänd i boxen, lite massage kanske kan få honom att slappna av?
Ska göra ett mer ingående inlägg imorgon om hur man masserar och stretchar hästen, om ni vill såklart :p
Nu ska jag kolla på Svenska Hollywood Fruar som börjar idag :D
/tilde♥

skoolisch

Nu är jag i skolan, har lite koncentrationsproblem hehe.
Idag är det ingen ridning tyvärr :( teori! men skönt för hästarna, dom får vila ända tills på onsdag. Då kanske det blir en busig Darco hehe :p Ska gå en teori om massage och stretching för hästen, idag. Det ska bli spännande!

Jag har anmält mig till en tvådagars hoppkurs på lovet också! hoppas att fler anmäler sig så den blir av. :) Darco är väldigt duktig på att hoppa :D vi debuterade ju hoppning för två veckor sen, en lokal LD+5 på Sollentuna rk. Lilla prinsen var jätteduktig men tyckte att hindrena var lite läskiga. 5 fel blev det och det är jag nöjd med!
Vem vet, det kanske blir någon mer hopptävling i vår!

En bild från sollentuna :)
/tilde♥

eskadron

Tycker att täckena från Eskadrons vinterkollektion 2010/2011 är skitsnygga!!Skulle gärna se Darco i nåt av dom! :)

Svenskt Avel och Sportchampionat 2010

Min mentor i skolan har vart ledig hela den här veckan, eftersom hon har varit nere på Flyinge och ridit 7års championatet! :) Kollade precis resultat och film och såg att hon kom 2a med sin fina Di Angelo.
Grattis Sara!

Bild från filmen, som är värd att kolla på!
http://online.equipe.com/sv/class_sections/17755/results#video
/tilde♥

tävliing

Alltså jag är sjukt tävlingssugen nu!
Det har varit så himla dåligt med lokala ponnytävlingar den här terminen :/ det är så tråkigt!! Jag har bara hunnit göra två starter den här terminen på två olika tävlingar då jag inte har kommit med i lagklassen. Och jag har bara två tävlingar kvar. Nästa är på Vällingby, typ bästa tävlingsplatsen! LC:1 och LB:1 har dom nu och det är inte allsvenskan :D men ett problem!

Det är så här många som har anmält sig!! jag hoppas för allt i världen att jag kommer med. Men jag vet att dom brukar vara snälla mot ridskoleekipage eftersom dom vet hur svårt det är att planera då. Vi kan ju inte bara ändra oss hur som helst, det krävs lite planering också.
Terminens sista tävling blir veckan efter Vällingby, på Haningebygden. Då är det allsvenska final, div II. Jag kommer bara rida förklassen, så jag hoppas att jag kommer med där också, annars ja är det slut på tävlingar :(
Så nu håller vi tummarna! :D
/tilde♥ 


Stallet!!!

Hallå!
Jag har vart vaken sen halv sju imorse, för jag har jobbat i stallet idag. Jag jobbade i stora stallet och började halv åtta. Det var ganska jobbigt med tanke på vädret, men man får pengar iaf :D och dom här pengarna kommer lagom till glooben! Jag har ju jobbat själv tre helger i rad nu så då blir det shoppingpengar!! om jag inte har några skulder för någon privatlektion dvs :)
Nu sitter jag på kontoret i stallet, men snart ska jag gå ut och leda på knatteridningen som är idag. Skojskoj!
/tilde♥


Nu gör vi ett försök!

Ja som ni märker har jag också gjort en blogg nu (y) så vi får se hur det går med den helt enkelt.
Det jag hade tänkt är väl att skriva hur det är att tävla ridskolehäst, hur det går och ja lite allmänt. Mest kring hästarna alltså, kommer kanske lite annat också, men ja det är ju en hästblogg.
Fick bli en bild på mig och Darco från våran senaste dressyrtävling på nynähamn den 3/10
Då red vi en LC:1 på 67,78% och blev 4e placerade :)
/tilde♥

Följ mig med bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0