lektioner

Måndag: Alltså den här lektionen, Darco var så busig! Det var längesen han busade såhär mycket, gud vad jag skrattade! :D Vi red ute och det var första gången för i höst som jag hade sporrar ;)
Han började när vi började sitta ner i traven, helt random så börjar han studsa som han gör när man ska fatta galopp :p sen skötte han sig hela tiden vi travade. Men galoppen haha, kunde inte göra en enda bra galoppfattning, antingen så busade han som en tok eller så "hoppade" han in i galopp :p Han var mycket värre än vad han brukar vara på vintern :p Han låg på värsta mycket i galoppen, så han blev lite kort och spänd i halsen, men öronen var spetsade haha. Och sen i slutet skulle jag öka lite i galoppen på långsidan, så jag trycker på honom lite, och då bara drar han hela långsidan ner hahhaha. det måste ha sett sjukt kul ut för han drog med sig Sandor, som också sprang efter och så satt jag där med ett spö som jag höll fast med tummarna och försökte klamra mig fast ;D men det var en rolig lektion haha!
Mongoponnyyyy :D♥♥


Onsdag: Idag red jag med mina nya stövlar, och jag måste säga att jag är kär! Så gryyyyymt snygga är dom!!! :D
Kändes bra idag! Hade spöt vid tummarna igen ;) Darco var lite seg i början, men sen så gick det bra, och han kändes fiin! Galoppen tyckte jag också kändes bra idag!

tillbaka

Har inte prioriterat datorn och bloggen den här veckan då morfar gick bort i måndags, så det har varit lite jobbigt.
Men nu är jag förhoppningsvis back on track.
Morfar hann följa med mig och Darco på en tävling, våran 3e lokala start och våran första vinst!
saknar dig...

fml

varför har alla andra bara en förälder som kan köra men alltid ställer upp, och jag har två som kan men dom är alltid borta?
fml

music is my drug.

i mina öron just nu
(fast andra låten har varit det länge<3)

snabb uppdatering

Har inte hänt mycket idag, var på botkyrka rs idag med skolan, det var lite myys!
Imorgon åker jag till gävle på förmiddagen, men kommer till stallet igen vid två, så jag är inte borta så länge ;)
Nu måste jag åka till mamma, tjiiiing!

ridlektion på finaste darco

Red med ett spö vid tummarna idag igen, (alltså för att inte lägga omkull händerna). Och det gick mycket bättre idag, kunde inverka mer med det! Även fast jag tog bort det ett par gånger för att ta igenom nåt.
Skritten kändes inte så bra, han gick fram dåligt, eller alltså fria skritten var bra haha! Men han blir ju så spänd i halsen där när man kräver att han ska gå fortare och ändå på tygeln. Traven var sådäär, svårt att säga haha, men när jag väl fick fram honom gick det bra. Red ju utan både sporrar och spö(!)
Men galoppen, omg, han var aaaasfin där! Blev helt chockad!! :D Var tvungen att fråga lena om någon hade ridit på honom i veckan och hon ba; Tilde, det är duu!
Underbart! :D
Och då red jag ändå med spöt vid tummarna! Så det är nog nånting alltså med att jag lägger omkull händerna... så jag kanske skulle rida med det någon gång till nu, men sen är det ju tävlingar och då vill jag trimma "på riktigt" så då ska jag inte ha det, men sen i vinter skulle jag hårdträna på min handställning!
Låter bra! :)
FIIIIINA Darco! :D
kolla mina händer på bilden.... inte okej!

Lite nytt!

Så himla skönt i höst med skolan, ska bara vara inne två dagar i veckan ;) mina veckor kommer alltså se ut såhär:
Måndag - skola
Tisdag - skola
Onsdag - praktik
Torsdag - specialidrott dressyr på Farsta ridskola
Fredag - ridskola (har önskat solna!)
Jag är riktigt taggad på att komma igång med skolridningen, det är roooligt :D

På söndag ska vi ha tävlingar på Överby, vi anordnar nämligen DM i dressyr på storhäst! Roligt, roligt!
Ska vara funktionär heeela dagen, ska vara skrivare i första klassen, hjälp! Fast det ska faktiskt bli ganska intressant, då det är en domare som jag undrar hur hon tänker ibland hehe ;)
I DM-klasserna ska jag vara inhämtare, alltså typ det tråkigaste då man inte får se några ritter.. Men jag får ju åtminstone se ekipagen på framridningen :)


Och om 2 och en halv vecka är det tävlingsdebut för mig och Darco den här terminen! :D åh vad jag längtar! Men jag känner mig inte riktigt redo än, men får träna på så mycket som möjligt fram tills dess. Känner mig typ handikappad just nu då jag bara rider 2 dagar i veckan! Men sen blir det ju mer när vi börjar med skolan, alltså nästa vecka :)
Så nu vet ni lite mer vad som händer i mitt liv för tillfället!
Jag och Bill på enskede 2009, final i ponnycupen! :) underbar ponny detdär!

Sommaren 2011

Är nog den bästa sommaren i mitt liv än så länge! Eller nä inte nog, den ÄR den bästa!
så nu får ni en repris i vad jag gjorde :)
(lyssna på låtarna samtidigt, och byt när det kommer en ny!)

Torsdagen den 9 juni fick vi sommarlov, efterlängtat! :D
Dom två första veckorna gjorde jag inte speciellt mycket, var i stallet typ hela dagarna, vi hade lokala/regionala hästtävlingar, fick en ny ridskolehäst (egentligen 2 men en skickades tillbaka), hästarna fick gå ut i sommarhagen på natten för första gången det här året, var på gröna lund med stallbarnen och spenderade massa tid med mina fina vänner.
grillkväll på badberget!
glad Darco ut i sommarhage :D

Torsdagen den 23 juni regnade det haha! Då red vi hästarna till betet, jag fick äran att rida på min lilla prins :)
Efter det så var det fika och sen hämtade min mamma mig och körde mig direkt till Arlanda. Där tog jag flyget till Ängelholm för att vara på vårt sommarställe utanför Båstad typ.

Ponnyn förade lite på vägen till betet ;)

Väl nere i skåneland hände inte mycket. Var där med familjen och chillade! Solade och badade när det var fint väder, "firade" midsommar på nåt randomställe som vi åkte förbi och bjöd in oss själva haha, var i helsingborg och shoppade, cyklade till Torekov och köpte glass. Ja det var typ det vi gjorde, väldigt skönt att få vila lite! Det togs typ inga bilder när vi var där :o
Lördagen den 2 juli, kvällstid, så skjutsade min pappa ner mig till falsterbo! :D det var ett helt sjuuuukt oväder och blixtrade som bara den, jag var asrädd haha. Väl där så träffade jag bästa tjejerna och vi flyttade in i "matsalen" för att ha en grym vecka! :D Kollade på massa fina hästar och shoppade på dagarna och träffade massa folk och hade kul på kvällarna = awesooome!
Patrik Kittel och Scandic som vann WDM omgången, så grymma!

Måndagen den 11 juli var det ett par dystra tjejer som tog bussen till malmö och därifrån tåget mot stockholm.
Redan dagen efter, alltså på tisdagen så började mitt sommarjobb! Jag jobbade två veckor på Segersta Equestrian och hade asroligt! Första veckan bodde jag hemma, och var med mina kompisar på kvällarna. Men sen på söndagen så flyttade jag dit! Fick rida på massa fina hästar och umgicks med sköna människor!
Och den 20 juli fyllde jag hela sjutton år! :o Fick nya ridstövlar :D:D:D
Kvällsdopp @ segersta
Hoppning @ segersta, jag och Hit Master!

Söndagen den 24 juli flyttade jag hem igen. Sen var jag hemma nästan hela veckan, var med mina kusiner som bor i belgien, var med mina kompisar, vi var på skansen, på bio och massa sånt, chillvecka igen liksom! :)

Fredagen den 29 juli kom hästarna hem från betet, men jag var inte med. För samma dag åkte jag upp till gävle med mamma, ella och tomas. Vi har ju sen förra sommaren en stuga precis utanför. Väl där så gjorde vi inte speciellt mycket heller, började övningsköra, shoppade, badade, umgicks med släkten typ :)

Kom hem igen måndagen den 1 augusti. Gjorde inte något speciellt då heller, hästarna hade ju kommit hem, så jag hängde i stallet och umgicks med kompisarna. Sen började ridlektionerna också!

Lördagen den 13 augusti åkte jag med pappas familj till Mallorca! Vi reste väl mest dit för att hälsa på min kära "lossas"syster Johanna, som jobbar där :)
Hade verkligen en supervecka, blev absolut över förväntan! Vi typ solade och badade hela dagarna, shoppade lite också. Och så träffade jag faktiskt lite människor på hotellet som jag hade trevligt med! Dom var typ från tyskland och holland, och en kille från helsingbooooorg. Synd bara att jag typ knappt kan deras förnamn haha!
Och lördagen den 20 augusti var det tyvärr tvunget att åka hem, och en deprimerad familj landade på arlanda haha.
fin familjebild från mallorca hahaha, bjuder!

På lördagskvällen åkte jag in till stan för att gå på the voice med kompisar, myyys!
Och sommarlovets sista dag spenderades i stallet! :D
Kunde inte ha blivit bättre typ!
Alltså kan någon bara spola tillbaka tiden?
Vill ha sommaren på repeat under hela vintern! Men jag måste se framåt nu, händer ju massa roligt! Och så har jag världens bästa kompisar som hjälper mig.
puss!


RIIIIIIIIDNIIIIIIING

idag var det alltså dags för första ridpasset på 1 och en halv vecka :p
Fick rida på finaste Darco! :)
Och idag tränade vi mest på oss själva och sitsen, vilket typ alltid behövs läggas fokus på! och det passar ju extra bra nu när hästarna fortfarande inte är 100 igång så man inte kan rida en hård dressyrlektion iallafall.
Fick rida med ett spö som jag höll fast med tummarna för att jag inte ska lägga omkull händerna. Det var assvårt att rida så haha. Kände mig typ handikappad :p Så Darco sprang inte så fint som han kan göra och gick inte fram så bra för skänkeln. Men mina händer var iaf bra ;)
<3

heeeeemma

Kom hem från en asrooolig resa igår vid tre. Sorgligt alltså! Hade verkligen jättekul :)
Sen har jag haft fullt upp efter det, men ni verkar ju inte ha saknat mig direkt :p

Haha

pBlev ju inte direkt många tidsinställda haha, men snart kommer jag hem!
Hoppas att ni inte saknar mig allt för mycket hehe ;)

Snygga dressyrhästar

Gör man en om hoppning måste det ju såklart bli en om dressyrhästarna ;)
Så dom enligt mig snyggaste dressyrhästarna:
Rubinrot 1033
Totilas
Briar 899
IPS Painted Black
Don Auriello
Bretton Woods
Jerich Parzival
Salinero

Blev lite mer "självklara" hästar här känns det som :p

Glöm inte!

http://www.youtube.com/user/Tiiildeee
Att kolla in min kanal på youtube! där har jag alla ridfilmer :D klicka på länken ovanför =)
Saknar nog lilla Darco nu... :)

Fina tävlingsbilder!

Här får ni lite bilder från olika tävlingar med Darco, värda att visas igen! :D
Blev ganska många bilder och främst från dom senaste tävlingarna :)
fiiiiiiina darco♥

Hoppbilder!

Vet att dom redan är visade, men nu får ni kolla igen hur duktig lilla darco är på att hoppa! :D
Har ju endel faktiskt :D nu blev jag riktigt hoppsugen....

åka bort!

Åker somsagt till mallis imorgon bitti! Men jag tänkte vara lite gullig och göra ett par tidsinställda inlägg, så fortsätt kolla här :)
men hejdå hörrni, kommer hem lördag den 20! ♥
Hotellet :D

:)

Red på världens charmigaste ponny på lektionen idag! :) gick bättre än i måndags, men ja vi är ju inte igång än. Så vi red bara lektion i typ en halvtimme och sen ut och powerwalka resten :D
Vi red för en ny ridlärare idag också, roligt. Men nu blir det ingen ridning på en vecka för på lördag morgon åker vi till Mallorca om jag inte har sagt det? :p naaajs :D

:D:D:D:D:D

Har hämtat mina stövlar och åååh jag älskar dom!

:)

Har haft en mysig kväll med stalltjejerna på restaurang i stan :D

terminens första ridlektion!

Och äntligen fick jag rida på min lilla prins :) Ett lugnt ridpass blev det ju, dessutom så red vi för en ny ridlärare som håller på och provjobbar typ ;) vi kommer inte rida för honom sen, utan det var bara nu, eller kanske någon gång till :p Erik nånting heter han och har typ vart stallchef på strömsholm.
I början gick det inte braa, kändes att det var längesen jag red på honom. Så fort jag kortade upp tyglarna lite mer, så började han streta. Först var jag lite "snäll" och lät honom springa på lösdrift för att jag typ tänkte att han inte var igång. Men sen skärpte jag till mig och började rida ordentligt och då blev han fin! Och så busade han lite i första galoppfattningen, söte! Vi galopperade inte så mycket, bara typ ett varv på volten, så han inte känna så mycket där, mer än att det inte var så bra... Men traven gick helt okej, fast han var lite småseg. Sen skrittade vi ut sista kvarten av lektionen.
Hästarna är ju fortfarande under igångsättning, dom har vart hemma lite drygt en vecka efter ett bete på ca 2 månader så ;)
Men härligt att det är som vanligt igen!
Ett par bilder från botkyrka 22/5 :)

segersta 2 dagar

Har ju varit på Segersta fre-lör. I fredags kom jag dit vid två, då fixade vi lite och senare åkte vi iväg mot strängnäs och gripens meeting. Vi hade med oss tre unghästar som skulle gå 5 och 6 års klasserna. Först ut var femåriga lilla Wolfman som gjorde sin första tävling någonsin. Han skötte sig väldigt bra runtomkring och var snäll. Men inne på banan blev han spänd och var rädd för allting. Så inga toppoäng där inte. Sen direkt ut med nästa häst, Placido (Sid) som är 6 år. Han skötte sig väl bäst. Vi hann inte se honom på banan men det hade gått bra och dom fick 67,?%. Vi tog ut Lovely (Harriet) direkt efter Sid. Det är ju inte lätt när Anna ska rida två hästar i en klass med 5 starter haha.
Så vi longerade henne innan anna var klar med sid och så bytte vi bara. Harriet visade verkligen vilken färg hon har. Fuxston alltså! Hon var också jättespänd och missade på bytena och så kickade hon mot skänkeln nån gång.
Så vi åkte hem efter det och var tillbaka på segersta tio i tolv... härligt haha!

Sen var det upp på morgonen, jag hann med att rida H-M, Lorenzo och Kexet innan vi åt lunch och åkte. Nu hade vi med oss Johannas häst Artus och Mads red Capriman, dom red MSVb:3 tror jag..
Såg bara Mads och Capriman, och det såg bra ut, men dom missade i bytena på medellinjen, men dom brukar tydligen inte sitta hemma heller, och så red han fel :p. Sen red johanna direkt efter, men det hann jag inte se, för jag tog Capriman. Båda hamnade på 63% men johanna fick 2 poäng mer och blev 5:e placerad. Direkt efter dom hade ridit åkte vi hem, åt pizza och sen åkte jag och anna iväg igen, nu med bara Wolfman i lastbilen.
Han skötte sig bra runtomkring idag också, men var fortfarande sjuukt spänd inne på banan. Men han kunde visa upp sig mycket bättre idag. Han är så sjuuuukt snygg den lilla hästen! Så himla cool, och helt underbar att rida!
Så man såg mest spänningarna i skritten och galoppen, där det blev några missar. Men man dömer ju unghästprogrammen annorlunda, och dom fick ändå 7,4 på traven och 7,5 på allmänt (potential som dressyrhäst och sånt). = 66% och en andra plats! Vann gjorde Mads som red på någon annans häst som han bara har ridit ett par gånger. Men dom fick 72% och alltså ett kval till flyinge, så snart flyttar Shakira till Segersta fram tills championaten :)
finafina Wolfman på framridningen :)

torsdag

Tiden går så sjuuuuukt fort alltså! :o snart börjar skolan....
Dagen har tillbringats i stallet, som vanligt hehe :p joggade Phiolith lite och jag och sara var på äventyr i skogen haha.
Imorgon ska jag till segersta igen! ska följa med Anna på tävling till Gripen. Vi ska ha med oss 3 hästar; Sid, Harriet och Wolfman :) Och på fredag startar hon med första hästen klockan 20.10 och den sista hästen klockan 22.10... Så jag sover på segersta och sen är det tävling på lördag kväll igen haha :p
Men det ska bli kul och jag önskar att jag hade en bra kamera att fota med, Ella kanske lånar ut sin? :o (a)
börjar bli riktigt tävlingssugen nu! men första omgången av allsvenskan är om typ en månad :) och jag har inte ridit darco sen innan sommarn :o

Snygga hopphästar


Nu får ni se dom enligt mig absolut snyggaste hopphästarna! :))))
Sandro Boy (död, pensionerad? haha)
Coupe de Coeur
Hip Hop 1045
Goldfever (pensionerad)
Parco
Tyson
Tornesch 1042
Coolidge

Det är nånting med hopphingstar alltså ;)
det här var alla jag kom på nu, finns ju massamassa fler! och nä jag skulle inte banga på hoppning om jag fick en sånhär snygg häst!
(obs, googlebilder ;)

tagen av vakten

Måste bara berätta vad tilde gjorde nyss.. vi var ute på bryggan där sommarspelen spelas in och tilde tog av sig tröjan för att hon trodde att vi skulle putta i henne. Och då kom en vakt och sa att vi inte fick vara där och då sa Tilde "men vi trodde det var en lekplats"

hahah kan man va blondare?!

/okänd beundrare

Film

Tog mig tid att ladda upp en film från LC:1an på bogesund :) Fiiina ponny!

tisdag andra augusti

åkte till stallet idaaaag, ett tag sen :)
Hände inte jättemycket där, friserade lilla prinsen som såg ut som ett monster haha, och så skrittade jag och lisa ut på gammelgubbarna Ferdinand och Phiolith och så tvättade vi hästar, eller ja Lisa gjorde det :p
Nu står det en kladdkaka och väntar på mig i ugnen :D
och mitt pekfinger är helt rött och förstört efter att jag har ryckt bort massamassa man :s

hooomee

hemma från gävleborg. Hände inte mycket där, typ badat och rott hahahaa.
Och idag så gick vi lite på stan, blev några fynd. Och sen hann vi med en sväng ut till en av mina absoluta favoritbutiker, nämligen Ryttarstugan! Mysigare hästbutik får man leta efter ;)
Fick en jättefin tröja av min gudmor i försenad födelsedagspresent! :))))))
ryttarstugan & tröjan

RSS 2.0