goood jul

Åker till Östersund imorgon, så lär inte bli någon uppdatering på ett tag. Kommer hem den 27e och den 28e åker jag till New York :D:D:D:D:D
Så länge kan ni lyssna på den här underbara låten (och killen)

Hoppas verkligen att den kommer med på hans nästa album, Believe, för den är verkligen asbra!

ons-tors

Igår på Segersta var det promenaddag. Dom flesta hästarna hade blivit behandlade och skulle bara ledas två gånger under dagen. Så dt var mest det vi gjorde. Hade riktigt ont i fötterna efter haha, joddisar är inte de bästa promenadskorna!
Sen åkte jag till överby, red igen i 19.40 och red på Decibel. Gick sådääär. Hon är svår tycker jag, får aldrig någon bra känsla, men lena yckte öndp att det såg bra ut. Så ser väl bättre ut än vad det känns.

Idag hade vi skolavslutning, var i skolan i typ en timme och lekte och fikade. Sen stack jag och Elin till stan, hängde där ett par timmar, köpte de sista julklapparna och även lite till mig själv ;)
Sen till överby och rida på finaste prinsen. Lena har tappat rösten, så vi fick rida för Karin. Det är roligt att rida för andra ibland också! :)

Gick sådär, jobbade mest med att få honom eftergiven i sidorna. Lossnade inte helt, vilket syntes tydligt i galoppen. Han inte riktigt få igenom det där heller, vilket känns lite halvjobbigt då jag inte ska rida förns nästa år och han inte lär gå "ordentligt" fram tills dess. Men traven och skritten blev bättre iaf.
Finaste finaste Darco! Önskar att jag kunde få ha dig för mig själv resten av året! (ridmässigt alltså)
bild från idag♥

måndag

älskar mina fantasifulla rubriker haha!

Idag hoppade vi på lektionen, red på Decibel igen. Var inte riktigt våran dag idag. Jag ville lite för mycket och dp blev hon bara superspänd, så då försökte hon springa lite några gånger. Så dom flesta skutten blev inge vidare, spänt.
Men sen dom två sista gångerna gick det mycket bättre! :)
Vi hoppade ett hinder på medellinjen och sen en oxer på långsidan och så skulle vi räkna galoppsprången däremellan.
kristin och decibell

fredag @ solna

Vi hade ju avslutning, lite hopptävling! Jag fick fina Glitz! :)
Det gick ut på att vi skulle hoppa en bana på sju språng, två gånger och så skulle man lyckas pricka in samma tid båda gångerna.
Första gången gick sådär, jag blir lite "blockerad" när jag hoppar bana och tänker inte så mycket :p Så på typ tredje språnget eller nåt så släppte jag iväg honom utan att ta tillbaka, så han rev (vilket gav 4 sek tillägg) och sen så gjorde jag likadant på nästa hinder och då blev det tvärstopp. Men sen skärpte jag till mig och resten av banan gick jättebra. Sen skulle jag ju försöka rida nästa runda på samma tid, och då var ju den väldigt långsam haha. Så Jag hoppade och la in lite övergångar och skrittade en kortsida. Men den här rundan kändes mycket bättre och var helt felfri!
Och jag lyckades ändå ganska bra tycker jag, var 2 sekunder långsammare på andra rundan haha.

Snälla helena fotade lite också, så vi ska se om det kanske kommer lite bilder :))

Torsdag

På specialidrotten idag var det ju sista gången. Så vi fick rida lite i omgångar, jag och en till fick börja rida lite senare och så började de andra tre lite tidigare. Då fick man rida fram självständigt och sen få hjälp en i taget och sen fortsätta rida själv.
Jag red på Domino igen. Vi jobbade mest att han skulle ha en ärlig framåtbjudning (annars springer han bara) och bli lite lägre i samma stadiga form. Det gick bra tycker jag! Han kändes väldigt fin sen efter att jag hade fått hjälp!
Sen att jag höll på att studsa av ibland kan vi ju strunta i ;)
Domino

På överby fick jag rida på bästabästabästa Darco :D
Jag tänkte lite likadant som på Domino, att han skulle vara lite lägre, men ändå jobba bra och ha en ärlig framåtbjudning. Eftersom han inte är helt hundra igång än så passar ju det bra.
Han tyckte det var väldigt jobbigt idag, vi gjorde lite tiometersvolter och när jag petade med spöt för att han skulle trava bättre och inte mer framåt, så blev han sur och började hoppa och studsa flera gånger haha. Samma när jag ledde och böjde igenom honom ordentiligt i traven så började han galoppera istället för att jag skulle bromsa, så då lät jag honom fortsätta galoppera men fortsätta ha halsen böjd. Då gav han efter fint i galoppen haha :)
Sen så avslutade vi med att göra små serpentiner längs långsidan i galopp. Då blev han lite springig men kändes ändå bra i formen. Efter ett tag blev han seeg och kändes trött, så då a jag in någon skrittopaus.
Men allt som allt kändes han superfin när han inte "sa emot", men att han gör det är ju bara bra, då det betyder att jag börjar komma åt lite jobbiga saker som han vill slippa undan.
Världens bästa!!!

Onsdag-segersta

Idag var Elin där med mig, hon ska vara där nästa vecka också :)
Fick rida fram Capriman och Wolfman idag. Capriman kändes efter ett tag väldigt fin, han kan ju bli lite spänd och sådär. Men idag tycker jag att det gick bättre än vad det har gjort med honom tidigare.
Sen red jag fina Wolfman och Anna hjälpte mig. SKulle flytta honom mycket för skänkeln, lång och låg. Sen skulle jag göra mycket övergångar och ställe utåt och innåt. Han är så himla fin den hästen. Så rolig att rida!!
Sen såg gjorde vi de vanliga sakerna, gjorde iordning ett par hästar, tog in och ut från hagarna, fodrade, sopade, kollade hästar osv.
Vi fick vara med och kolla på en unghäst som Nisse från askö stuteri kom med också. En hoppastammad 2,5åring, Guidam (Ninja La Sillas papppa) är typ farfar till den.
Så dom släppte den i ridhuset för att se hur den rör sig och så. Vet inte om Mads ville ha den som dressyrhäst eller nåt :P väldigt fin var den, och hade faktiskt väldigt fin trav!
Wolffis :)

måndag

Idag hoppade vi på lektionen, jag fick rida på Decibell.
Gick ganska bra, det svåraste med henne tycker jag är att få henne att lyssna på skänklarna åt sidan. Så flyttade henne mycket, och flyttade bogarna. Hoppningen gick braa, det var skoj :)

helgen

har haft fullt upp i helgen, minst sagt.
I fredags på solna red jag Quinto igen. Det gick faktiskt väldigt bra och han kändes superfin i traven. Hittade lite mer knappar nu :) Vi tränade på delar ur LB:1. Mellantraverna var väldigt svåra i början, han har fin trav men behöver lite hjälp med takten. Så i början blev dom inte så bra när jag bara ökade på, då blev det taktmissar och galoppanslag. Men efter något försök så började jag verkligen rida i ökningen och hjälpa honom och då blev det superbra och han längde fint :D
Galoppen gick lite sådär, han rör sig som en gunghäst och är verkligen gaalet svår att sitta ner på där!!
Rolig lektion iaf!


I lördags så jobbade jag och sen hade vi genrep och fixade klart det sista till lucia. På kvällen kollade jag och tintin på film och gick och la oss tidigt ;)

Jobbade i söndags också, och öppnade så det blev en tidig morgon då med. Sen så fick vi massa hjälp så vi kunde träna till kadriljen och rida fram hästarna på morgonen. Det gick bra, Zara kändes fin.
Sen var det alltså luciashow!! Först kadriljen som gick brabra, zara är så duktig.
Luciatåget gick väldigt bra tycker jag, även fast det inträffade lite saker och en tjej svimmade. Och apollo var så sjukt fin som luciahäst :D
Får sew om jag kan fixa några bilder ;)

appi :))

torsdag

på farsta idag red jag på en häst som heter Domino. Inte guds vackraste barn direkt haha, men väldigt trevlig att rida. Fin och okomplicerad. Vi blev filmade och kollade på sitsen. Jag måste ta fram höger axel mer och sluta knipa med knäna och bli noggrannare med drivningen, inte sitta och mesdriva.

På kvällslektionen @ överby red jag på finaste Darco <333333333
Tyckte han kändes lite ojämn i början, han tog kortare steg med höger fram. Men lena sa att det beror nog på att han inte var helt framme, och så fortfarande lite halvstel sådär.
Så prio ett idag var att få en riktigt ärlig framåtbjudning. Tycker det blev bättre och bättre under lektionens gång.
Galoppen samma sak, framåt.
Han är så fin och det är så underbart att få rida på honom igen!! :D

Segersta

Praktik idag.
Är heeeelt död nu haha, men fett värt ändå :)
Började med att skritta fram Jimmy till mads.
Sen red jag fram Hit Master på kandar. Han kändes väldigt fin!! Försökte få honom så låg som möjligt och att han skulle lyssna ordentligt.

Sen så skulle jag och Kex ut och jogga, men det hade ju regnat, så det var isbana. Men det visste inte jag om, så vi gav oss ut på isvägen, det började med att han blev rädd för nåt och halkade så han typ satte sig på rumpan, sen så försökte jag skritta på lite försiktigt och gå vid diket, men det ville han inte för han såg massa spöken där, så han fortsatte halka. Så då hoppade jag av och tänkte leda honom hem, så vi hade gått typ tre steg sen jag hoppade av så halkade han och gick omkull helt :( lilla klantis. Som tur var gick det bra med honom, han fick bara ett litet pytte sår på benet. Så då gick vi in i ridhuset och så joggade jag honom där. han kändes också fin, gjorde massa övergångar och han skulle lyssna på små hjälper.
Efter det så skrittade jag och D2 runt lite i ridhuset, jobbade honom lite i skritt också. Gick ju inte att skritta ute ;)

På eftermiddagen frågade Anna mig om jag ville rida på hennes häst Donna Zessin efter att jag hade slutat, och det tackar man ju inte nej till, så jag blev kvar där rätt länge.
Red henne på kandar samtidigt som Mads hade träningar. Hon är ganska svår tycker jag, för hon blir så stark och kort i halsen. Så det var mest basic och lösgörande arbete. Men stundtals kändes hon riktigt fin, ibland känns det som hon bara älgar på. Men det ser ju bättre ut än vad det känns, det är ju en asfin häst!!! Mads tyckte hon såg fin ut i slutet. Good.

Anna och Donna Zessin

Såklart gör jag ju massa andra saker än rider där, men det orkar jag inte skriva om haha.

Önskelista

Det enda jag önskar mig i julklapp iår är Pengar.
Den bästa julklappen får jag av mamma, och det är en resa till New York under nyår. Så jag ska alltså fira nyår i NYC och se Justin & Lady Gaga uppträda på times square :D (om det inte är överfullt med folk där dvs.)
Så ja, jag behöver pengar dit och sen till göteborg, vecka 8.
Just det, jag önskar mig en riktigt bra ryktborste också, min har gått sönder :(

måndag

skola och sen till stallet :)
Red på världens bästa Darco idag :D vi hade cavaletti och avslutade med ett par skutt på typ 40 cm. Darco har ju knappt hunnit hoppa på hela hösten. Behöver jag berätta hur lycklig han var?

Lilla pluttisen! Framridningen kändes helt okej, galoppen var lite sådär (förstår inte hur det kan vara sån stor skillnad fran trav till galopp!). Sen så började vi med att trava över två bommar som låg efter varandra och så fort han fick syn på dom så flög huvudet upp och han försökte springa iväg, istället blev det lite snabb trav och några konstiga skutt över haha. Sen gick det bättre och bättre med bommarna, han travade normalt över kvar på tygeln.
Sen så var det dags att skutta lite. Han travade emot helt normalt med öronen spetsade och hoppade fint, lite stort. Men sen så landade vi, hann typ galoppera ett steg innan han typ exploderade haha och stack!
Så himla himla lycklig var han! :D
Så fortsatte han att vara apstark efter så jag inte kunde sakta av och byta galopp. Jag fick inte försöka byta eller göra ett snabbt byte utan jag skulle trava ett tag innan jag fattade ny galopp så att han inte skulle ge sig iväg. Men det var ju alltså lättare sagt än gjort haha.

Nä men kanske inte gick superbra idag, men det är så otroligt kul att rida på honom när han verkligen är sådär överlycklig att få hoppa lite :D Hoppas att det inte går upp nu bara... Men jag kylde efter för säkerhetsskull :)
gammal bild. vill ha nya :)

helg

och dålig uppdatering :p
har inte hänt så mycket. I fredags på solna red jag på Quinto. Framridningen kändes inte alls bra, tog ett tag innan jag hittade lite knappar. Själva övningen som var ruter ess med fram och bakdelsvändningar gick super, även traven och galoppen där. Sen så kändes inte nervarningen bra. Men det är en väldigt fin häst som rör sig sjuukt mycket haha!
quinto

Sen så julpyntade vi lite fint.
Sen har resten av helgen flytit på, vart i stallet, käkat massa godis, sett breaking dawn osvosv

tuuuursdaaaag

Spec idrott på Farsta, red på gamla Svarten igen. Idag fick jag ha ett spö tillochmed. Tyckte inte att han var så fasligt rädd för det som han tydligen ska vara. Nä men det gick fett bra idag! Han sprang stadigt på tygeln och vi kunde tillochmed göra 10 meters volter i galopp, det ni! Förra veckan kunde vi inte ens galoppera runt fyrkanten... ;)
Sen precis i slutet så blev han lite väl springig haha, men det glömmer vi!

Åkte in till skolan på eftermiddagen och hade teori. Sen när vi slutade åkte jag med Sara och hennes syster som skjutsade mig till ulriksdals station, så det var niiice.
Direkt därifrån till överby, red på Zara. Gick bra idag, hon kändes fin och jag satt ganska bra. :) I slutet gjorde vi lite bogen in som blev väldigt bra i båda varven tycker jag! Hon e fin.

Pratade lite med Lena också om julkadriljen. Jag kommer inte få rida på lillprinsen då. Han brukar kunna bli rejält pigg på julkadriljerna, och hur han skulle kunna bli nu när han inte alls går mycket... haha! Nä men Lena tycker inte om när han busar sådär sa hon. Och det skulle ju typ kunna förstöra mycket. Lite tråkigt... men rider på Zara då istället.


RSS 2.0