dejt

Har vart i stan idag med mina fina skolvänner (dock 2 som saknades). Vi åt på donken (så exklusivt!!!!!) och kollade på HP. Andra gången för mig då ;) tyckte mer om den den här gången haha :p
Men jag hade saknat mina kompisar så det var roligt att träffa dom :)
imorgon åker jag till gävle, och bästa hästarna kommer hem från betet!

bye bye Shutterfly

Såg klipp från avtackningen i Aachen av den underbara Shutterfly, så sorgligt!!!
Den hästen är så jävla grym! Kommer ihåg att jag fastnade för honom när han och Meredith vann världscupfinalen i Scandinavium. Har honom tillochmed som favoritidrottare på facebook haha. Nä men sjukt fin häst detdär, och som dom sa på Eurosport idag "det kommer dröja innan vi får en så välmeriterad häst". Dom har ju verkligen vunnit allt som går att vinna, och jag förstår att Meredith grät så... Men han förtjänar det verkligen :')
Dom fick ett underbart avslut också, med en vinst och sen avtackning nu i Aachen:
Usch vad sorgligt alltså :'(


tjolahopp

Igår var jag på skansen!! det var mysigt och jag hade fint sällskap :)
idag så ska jag nog bara ligga på bryggan här nere och lyssna på musik och bada, sköönt!
Sen klockan 18.25 är det ridsport på tvn! Först en timme från Aachen och sen 19.25 är det WDM från Falsterbo! (så ni som missade Kittels uppvisning, kollakolla!)
Annars händer inte mycket här. Ska träffa Camilla imorn :)) Hästarna kommer hem på fredag, men jag åker till gävle då. Så jag är inte med tyvärr. Måste åka till Stockholm Ridsport och shoppa lite! Hehe.

Segersta

Har ju somsagt haft sjukt kul där! även fast det var tidiga mornar och sena kvällar var det helt klart värt det! Har ridit massa också, kommer inte ihåg exakt vilka och när och hur det gick och sånt :p Men i lördags så hoppade vi!! Det kommer jag ihåg haha. Det var jätteroligt! Jag red på en häst som heter Hit Master som går MSV:A, St:George. Men han har tävlat hoppning också! typ 130, så han var jätteduktig och det gick bra! Var litesvårt att rida ihopp honom vid hindrena för han blev lite stark, men annars kändes det bra. Jag har också longerat typ 100 hästar också haha :D
Och så har vi haft jättemysigt på kvällarna, alla är så snälla och vi har haft jätteroligt tillsammans!
vi badade och hängde vid bryggan några kvällar, myys!
några bilder på mig och H-M från framridningen till hoppningen! :) så himla skönt att hoppa i dressyrsadel haha!
hahahah Jeanna Högbergs charmiga hund Bettan som vi var hundvakt åt ett par dagar :)

Heemma!

Nu har jag kommit hem efter att ha jobbat på segersta två tokroliga veckor! :D
orkar inte skriva nu, gör det imorgon. är dödstrött, men det var det värt!!!

utlottning!


senaste dagarna

Har varit dålig på att uppdatera dom senaste dagarna, men jag kan ju säga att mitt liv har vart allt annat än lugnt! :p
Tisdag: Första jobbdagen på segersta, fick börja med att rida fram en försäljningshäst. Chagini, 11 år e. Magini-Bordeaux, har vunnit 5års championaten i hoppning (!) och har inte varit på segersta så länge, var hos Elin Aspnäs innan.
Det var en fin pålle! Lite småseg, eller alltså inte riktigt framme för skänkeln, men det blev bättre sen, Mads kollade på och hjälpte också! :). Jättemysig är han iaf! Typisk läromästare! Sen red Mads på honom, då gick jag och Julia, en annan sommarjobbare, och mockade/krattade skritten. Sen skrittade jag av Chagini och fixade honom. Sen så skrittade jag av Hit Master, fodrade lunch. Och på eftermiddagen tog vi in hästar och så skrittade jag ut med Elsa på Jazz Whine (Zessan), 6år e. Jazz, hon kan vara lite dum ibland, men hon skötte sig bra! Efter det så fixade vi klart allting och sen åkte jag, Elsa och Johanna till soptippen och slängde massamassa skräp, bla ett badkar haha.  Sen släppte dom mig på bålsta och så åkte jag hem, var hemma i typ en kvart och sen gick jag till lisa för att kolla på allsång och lite film!
Onsdag: Började med att rida fina Chagini idag igen! Mads hjälpte till idag också, fick göra lite byten. Det gick bra, hästen är ju så himla duktig alltså! sen red Mads lite på honom också. Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde sen hehe. Skrittade iaf ut på Siquita (Sockan), som har ett sår och har varit halt ett tag pga det. Hon var iaf superpigg och skrittade ifrån stora Boogie, som är över 180 i manken! :) Efter lunchen red jag ut på Zessan igen, och idag joggade vi lite också. Men hon skötte sig bra idag också :) Sen var jag hemma i typ en halvtimme och duschade innan jag åkte in till kista och såg HP med fina tjejer!
Torsdag: Mads hade varit på fest dagen innan så han var lite sen till stallet, så morgonen blev lite seg och vi typ smörjde lite innan han kom. Sen fick jag rida på Chagini samtidigt som Julia och en tjej som heter Helena red också, så då kollade mads och vi red typ lite lektion för honom, roligt! Gick iaf asbra idag! Mads sa att det såg mycket bättre ut redan från början. Tränade lite skritt-galopp övergångar och sen något enkelt byte. och herregud alltså vad fin han är, går att samla galoppen jättemycket och sen är det bara jättelätt ner till skritt och jättelätt igång. Sen kom han igång mer i traven och då testade jag några skolor, och det gick också jättebra :) Superhäst alltså! Mads red på honom lite efter också. Det var tydligen några som skulle komma och kolla på honom idag (fredag) :(. Sen så fodrade jag lunch, smörjde lite, skrittade en liten fux som heter Flamingo tror jag och också kommer från Elin Aspnäs. Han blev rädd och försökte sticka en gång haha. Sen så slutade jag eftersom jag bara jobbade halvdag. Åkte hem, var hemma i 25 minuter, sen åkte jag tåget till gävle för att hälsa på mina kusiner.
Fredag: Har vart i gävle hela dagen, mys!
Chagini :') hittade bilden på google!

dagen

hinner inte skriva nu, ska hem till lisa. Men blir update sen ;)

jooobb

Imorgon så är det första dagen på mitt lilla sommarjobb! :) Ska jobba på Segersta! Alltså där vi har haft praktik under våren. Men min vän Rebecka sviker mig :(
Ska bli kul att få rida och hålla på med hästar igen, känns som att det var ett år sen, fast det egentligen bara rör sig om drygt 2 veckor :p
Hade möjligheten att bo där också, men nä. Vill vara hemma och sova i min säng och kunna träffa mina kompisar om jag orkar, annars skulle jag vara fast där ute haha. Men det betyder att jag kommer behöva gå upp fett tidigt på morgonen och komma hem sent, men mamma kan skjutsa mig några dagar också :)
Så nu är jag taggad när jag har sett fina hästar hela veckan och blivit inspirerad!

SHOPPING!

Blev inte så mycket shopping iår faktiskt (duktigt tilde!!!)
Men köpte iaf:
Ett par vanliga vita Agria lindor.
En tröja från Kingsland:
och det bästa av allt:
Jag beställde nya ridstövlar!!!!!!! :D
Ett par Königs Favorit med dragkedja, kronan och dressyrbåge ;D får dom i slutet av den här månaden, längtar!!
alltså såna fast ännu högre och med dragkedja ;)

HEMMA!

Omg jag är hemma nu! känns som det var 1000 år sen typ, fast det var bara typ 2 ochenhalv vecka :p
Hade det iaf bäst i falsterbo med mina grymma tjejjer :)
Har kollat på massa SUPERSNYGGA hästar, shoppat och träffat människor! Man längtar ju redan tillbaka ;)
Har faktiskt mest kollat på hoppning i veckan, tro det eller ej! Men såg ju såklart Patrik och Scandic som var så jävla grymma och vann de två största dressyrklasserna. Såg också sagolika Salinero, undebart! Kollade även lite unghästar och ponnysarna! :)
Och sen massaaaa hoppning haha! Nations Cup var lätt bäst! Vilken jävla stämning, och så hade vi fått flaggor att vifta med. Och herre vad spännande det var! Höll seriöst på att svimma när Angelica och Mic Mac red första rundan och hon typ tappar stigbygeln och hamnar snett i sadeln, men klarar dom två sista hindrerna ändå och rider felfritt. Hur grym är man inte då?!! Och Jublet varje gång nån svensk var felfri, ååååh! Låten Oh My God har iaf fått en helt ny betydelse för mig!! Ni vet väl att sverige kom tvåa? Roffe och Ninja var awesome som vanligt och red båda rundorna felfritt, angelica var felfri i första och petade två i andra, malin och supersnygga Tornesch petade ett i första men gjorde en super andra runda - felfria. Peder hade lite otur och hade ner två i första omgången och sen i andra så kom dom fel på 2a hindret i 3kombinationen och rev det, och sen snubblade H&M Arctic Aurora Borealis mellan och tpy gled in i det sista hindret. Men dom var duktiga ändå :)
Och grymma Angelica som kom tvåa i Grand Prixen igår!!!
Alltså allt det här vet ni säkert redan haha, men nu fick ni en återberättelse ;D
Nu får ni se bilder som jag har hittat lite här och var ;D
Malin och Tornesch i nations cup (det regnade lite ett tag :p). Alltså den hästen är såååå snygg!

peder och arctic... i nations cup

roffe och ninja, så jäävla bra!

angelica och mic mac, grymma!


Schuyler Riley och Lapacco från USA vann six bar. (dom hoppade ett hinder på 185, bilden) Hon var så himla gullig mot sina hästar och gav dom alltid godis direkt efter att hon hade ridit (alltså inne på banan) oavsett hur det hade gått!


Kommer mer från falsterbo sen!

RSS 2.0