film

Här är filmen från LA:n idag :)

Programträning

Idag red vi ju program på lektionen och jag och Darco red igenom LA:1 somsagt :)
Gick sådär, inte det bästa programmet vi ridit direkt. Kändes lite matt, så på filmen ser det ut som att jag rider för fort, både i traven och galoppen. Hade en miss i första mellantraven också, då han ty snubblade så det blev ett galoppinslag och sen haltade han typ ett par steg kändes det som, men det var ingen fara. Bara en snubbling.
Sen så var han lite felställd i ena skänkelvikningen, då han vill gå lite fort åt sidan där så håller jag emot med yttertygeln och då ställer han sig ditåt.
Sen så ja, galoppen var inte så jättebra heller :p gick nog lite fort, då jag ville ha en lite normalare galopp, men jag glömde fånga upp.
Tyckte iaf att vägarna och så blev bra och mellangaloppen :) Fick 61,84%
Funderar på att stryka mig från enskede på söndag, ingen kan typ köra mig (går såklart att ordna) och sen ska jag ju typ vara borta hela veckan så jag skulle inte rida något mer innan, så det känns så ovärt. Isånafall kan Darco få vila och så tränar vi ordentligt till roslagen istället...
Tråkigt så enskede alltid har så välordnade tävlingar och så var det ett roligt program, men känns så taskigt att åka dit bara för att jag ska få tävla. Så ja vi får se...
förra året på enskede :)

Man blir glad av att rida på Darco :D


haha :D
bilder från framridningen till våran parad

:)

Vi hade ju invigningsshow idag och det gick över förväntan tycker jag :D alla var så duktiga och alla hästar var superfina! :) och så kom det faktiskt ganska mycket folk! läktarn var överfull iaf ;)
Imorgon är det programträning på lektionen, blir nog att rida igenom LA:1 tror jag... vi får se helt enkelt!
kul att ni kommenterar mycket mer nu btw :D<3

olycka

Usch, idag när vi var ute och fixade fint till invigningen så skulle vi gå och tömma kärrorna och hörde då att alla hästar började skrika (dom hade sprungit massa innan). Och då kollade vi och såg att det låg en häst mitt bland alla andra, dom hade ställt sig som i en ring runt en fux. Och vi blev helt förstenade typ och stod och glodde i några sekunder som kändes som år innan vi började springa. Jag och Emelie sprang raka vägen in i hagen och de andra hämtade dom som jobbade.
Och fyfan, när vi sprang dit så såg vi att det var gammelgubben Ferdinand. man tänka typ 1000 tankar om att nu har han brutit ett ben eller slagit huvudet eller nåt. Han låg i en backe och hade en sten mot magen och en mot ryggen så han kom inte upp för att de två stora stenarna klämde fast honom. Vi hann bara komma dit så kom dom som jobbade och några till som ringde lena. Vi tog in alla lektionshästar utom lilla Evita som fick stanna som sällskap, hon var så gullig som gnäggade på honom.
Han låg där i säkert 10-15 minuter innan Lena kom och sen kom en gubbe med lastbil som kunde dra bort stenarna med den. När stenarna var borta så skulle dom få honom att resa sig och usch vad hemskt det var för han gjorde absolut ingenting i början, han försökte inte ens...
Men sen lyckades dom putta honom så att han låg "uppåt" och då kunde dom tillslut putta upp honom så att han reste sig. Men han höll på att ramla direkt igen. så massa folk fick stödja honom på båda sidorna. Och privathästarna började gnägga när han hade rest sig.
Han är halt typ på båda bakbenen och ibland håller han på att ramla omkull. Men det var verkligen tur i oturen att det var just idag så att det var massa folk i stallet som kunde handla snabbt och effektivt, tur att vi såg det så snabbt för att alla hästar började låta så mycket, och tur ändå att det var just ferdinand, inte många hästar hade låtit lastbilen komma så nära för att dra bort stenarna utan att få panik.
Nu mår han väl inte direkt bra, men han lever iaf och äter och går på smärtstillande. Han har varit under uppsikt hela dagen och ridlärarna har fått tider då dom ska vara hos honom, gå promenader och kolla så att han inte ramlar i natt. Lisa S ska vara hos honom mellan 1 i natt tills stallet öppnar klockan 7.
Gammelgubben, man ska inte springa massa i hagen när man snart är 25 år gammal...<3

filmen

haha nu kommer filmen på mig och Leo från i fredags. Och mobba mig inte för att det inte ser så bra ut :D
men han var väldigt duktig iiallafall!
(och ja jag höll på att glömma tredje hindret :P)

haha

2 kommentarer till så lägger jag upp klippet på mig och Leonardo när vi hoppar bana x)

Grattis!

Idag fyller våran katt Moses 6 år :D

Invigningsshow!

Imorgon hoppas jag att många av er kommer till Överby för att kolla på våran invigningsshow!
Vi har lite aktiviteter såsom ponnyridning som börjar 14.00 och sen börjar showerna i ridhuset 15.00.
Vi kommer ha en uppvisning av våran ridskolechef Lena Wiman med sin häst Donnerstein. Dom tävlar nu ST George med vinster och placeringar. Sen kommer det en tjej med en portugisisk hingst (typ lusitano?) som ska visa lite saker också och sen kommer det någon som heter Eva som ska göra Working Equitation! :D Till sist så har vi en uppvisning av alla våra fina ridskolehästar som kommer att vara riktigt snygga, så jag hoppas att ni kommer och kollar! :D

Sorry!

Fick en kommentar där det var en anonym som ville se filmer från dom senaste tävlingarna, och ja jag ligger verkligen efter nu! illa.
Men jag håller på att ladda upp dom, och vi kan ju börja med klippet från LBn på hemmatävlingen den 1a maj. Hade ju ett par missar, men annars en bra känsla i travprogrammet och jag klagar inte på mellantraverna här!!! Kolla, speciellt den i slutet.
Men det är kul att se att det är sån grymt stor skillnad på galoppen här och nu, fast det bara är ett par veckor sen!
Han är så mycket mer eftergiven nu. Duktig Tilde och Darco! :D

Grattis!

Idag är det 3 år sen Tintin fick valpar! Så grattis Cookie, Ellton och Jackie på 3årsdagen :D
Alla 3 :')
cookie dough
Ellton
jackie<3

Dagens ridpass @ solna, banhoppning med stilbedömning

Fick rida på Söt-Leo :')
Han kändes väldigt fin på framridningen, hade blivit en redigt bra dressyrlektion idag om det hade vart det ;)
Men hoppningen gick inte alls. Har ju bara "hoppat" små bockar med honom innan så visste inte hur han skulle vara, men trodde att han skulle vara stark ;)
Tvärtom så hade han dålig bjudning och var inte alls särskilt på. :p Så det gick inte alls bra. Och vi hoppade fram två gånger, jag hade behövt ett par till för att hitta lite fler knappar. Men nu ska jag inte skylla ifrån mig ;) banan gick inte alls bra, han hade 0 bjudning och gick emot innerskänkelna och jag red typ dressyr haahaa :)
Men han är väldigt fin Leo och jag kommer sakna att rida på honom i sommar, hoppas verkligen att vi får vara på solna nästa termin också!!!
Dessutom har jag en film från banan, men jag lägger bara upp den om minst 12 vill se, för ja det ser inte så bra ut haha :p

Torsdag

Segersta today :) Sista praktikgången för den här terminen, lite sorgligt :/ men jag ska antagligen sommarjobba där så mig blir dom inte av med ;)
Ja det var en rätt lugn dag idag också. Skrittade ut en sväng med rebeckorna på Wolfman. Åh vad han är fin den hästen, jag är typ kär! Så charmig, sjuuukt snygg och verkligen jättebra gångarter! Nu är han tyvärr halt, men det är nog bara en vrickning. Men han var lite pigg i början och ville bara studsa/trampa fram :p Men ja han kommer nog bli en asbra tävlingshäst när han blir stor :'D måste fixa någon söt bild på honom så ni får se hur han ser ut.
Annars gjorde vi inte så mycket, vi åt massa kakor :D
Sen åkte jag till Överby och red lektion på finaste Darco<3
Gick bättre idag än igår. Han kändes fin i galoppen också, speciellt vänster!
Vi tränade på att flytta framdelen i skritt och trav. Det gick faktiskt ganska bra, darco är duktig på det :)
Nästa vecka är det tävling på Enskede, ska rida en LB:2.
Och imorgon är det hopptävling på solna med skolan. Haha fett kul, stilhoppning :p Har önskat Leo och Charlie... hoho :D
Lycka till Tilde!

Dagens ridpass

Känns bra att det har gått ett tag mellan att jag skriver och att jag red. För jag var riktigt arg/ledsen efter haha :p
För alltså jag red som en kratta idag och det kändes sämst. Eller egentligen kändes det inte så dåligt.
Tror att det beror på att Lena höjer kraven på mig och det blir protester och jag känner mig värdelös när hon har så mycket kritik. Men det är ju det jag vill egentligen haha ;) Så ja. Fast tyvärr så gav jag bitvis upp idag. Fy!!
Men imorn då jävlar, för nu har jag redan taggat om! :D
Red på Darco idag för er som inte förstod det haha
nuvarande favoritbild, hehe!


Hade ridning varit enkelt hade det hetat fotboll!

åh

i dessa sommartider börjar man sakna underbara öknehult och alla fina vänner man har fått genom det lägret ♥
bästa öknehult :')

Tävlingen

Ska väl skriva lite om tävlingen då :)
Red ju två stycken LB:1.
Första klassen så var det sjukt varmt på framridningen, trodde jag skulle dö haha. Men han kändes riktigt fin, speciellt i galoppen, kunde svänga runt på 10 m volter och massa, så det var superkul!
Inne på banan kändes det också ganska bra, taktade lite i mellanskritten och busade lite i galoppfattningen. Men galoppen inne på banan kändes jättebra, har nog aldrig fått sån bra känsla i galopp i ett program!
Fick 65,86% för det, domaren låg ganska lågt och hade 2 saker som hon koncentrerade sig extra mycket på. det var serpentinerna och mellangångarterna. Jag fick 5or på BÅDA serpentinerna haha. För hon tyckte att jag red ut för mycket i hörnen, fast hon skrev att annars var dom bra haha. Och så femma på galoppfattningen. Sen drog hon ner till sexor på korrektheten och lösgjordheten pga dom sakerna. Men hon skrev iaf att jag visade bra mellangångarter, så det är jag nöjd med :D Och dessutom fick jag högre poäng på galoppdelen än travdelen, det har aldrig hänt förut! :p Sjuor rakt igenom förutom en sexa där volten blev något förstor.
Blev placerad 2a på det.

Alla våra ryttare gjorde jättebra ifrån sig i lagklassen, Nils red på 62% Lisa på 67% och Helena på 68% vi låg tvåa ändå tills jag red.
Ritten kändes sådär, travprogrammet kändes bra men han var lite segare i galoppen. Hade inga missar.
Men domarna var inte riktigt på våran sida idag, de tyckte att han gick bakom och hade kantig galopp.
Fick typ 64% som gjorde att laget kom 4a, några poäng från placering. Lite surt men vad ska man göra.
:) Med tanke på att vi knappt kom till final så var det ju bra haha :D
Nu får ni lite bilder, fotade av Sara och Klara! :D dom kommer i lite random ordning!
crewet<3 (plus sara bakom kameran :D)
Nu kommer bilderna från Klara :D
vadå kantig galopp? ;D
finafina ponny♥

Dagens ridpass

Idag fick jag rida på Trofenda, det var sjukt längesen! :D
Men det var riktigt roligt, hon är ju lite knepig tycker jag. Men det gick väl helt okej, har ju inte nåt att jämföra med. Men jag tyckte om galoppen! :D där gick det väl bäst.
Så söt häst detdär :)
Karin och Trofenda på lektionsmästerskapen 2010, där de placerade sig 3a

tröööött!

Ni får resultat och sånt imorn, kom hem för typ 40 minuter sen. Och ja jag är besviken.
Men jag vet iaf att Darco är bäst!

TAGG!

ALLSVENSKAFINAL IMORN! NU JÄVLAR KÖR VI TJEJER OCH KILLAR :D
GO ÖÖVEERBYYYYY!

dagens ridpass @ solna

Fick rida på Leo plutt :) Så himla söt häst detdär, värsta babyface!
Fast det gick typ sämst att rida. Vi fick äntligen rida i stora ridhuset, fett skönt! Och vi skulle tydligen ha markarbete men ingen hade med sig västar så att vi fick köra markarbete utan bommar haha.
Men ja det kändes inge bra idag, han var stark och då blev jag dragig tillbaka och så blev det pannkaka.
Alltså han springer ju fint på tygeln, men det går alldeles för fort och han som redan har en såpass kort trav så blir den bara ännu kortare och trippigare :p Typ Darco travar större än honom haha.
Men nä, alltså jag red inge bra idag.
Och så hade vi sitsträning, skulle rida lätt och stå i lätt sist utan stigbyglar.... hej träningsverk!
:)
Fast Leo vann pris idag som Solnas sötaste häst !
söthest, fotad av HagensYason@bdb :)

Dagen!

Ska kanske börja med att säga att nya ponnyn inte gick igenom besiktningen, haha fail. Men den ska behandlas och besiktigas igen så kanske den kommer sen, hoppas!
Segersta ju. Var en chillig dag idag med, då det var två andra där som praoade. Så vi gjorde iordning ett par hästar, smorde lite, och ja det vanliga typ :p Jag red lite på Wolfman också, finafina häst! Skrittjobb var det, så jag skrittade typ 45 minuter på korta tyglar och jobbade honom. Han skulle gå lång och låg, ibörjan efter att vi hade skrittat ut en sväng så var han lite spänd och då var det svårt, men sen så blev det mycket bättre! Skritt är ju svårt eftersom man oftast ser det som vila och ingen gångart. Men Mads hjälpte mig lite också och sa lite saker. :)
Sen så gav jag Wolfman lite kärlek (haha) ryktade, oljade hovarna och sånt. Han är så sjukt fin den hästen, kommer bli grym när han blir äldre!! Han är ju bara 5 och är typ bara riden sen november eller nåt.
Sen plockade vi in hästar och det vanliga på eftermiddagen.
Efter det så vart det att åka till Överby och rida lektion. Red på bästa Darco. Han kändes väldigt fin idag! Det enda vra att det fattades lite energi, men sen tyckte jag att jag hittade det bättre så då vart traven kalas.
Galoppen var han asfin i! Han var eftergiven och ja det kändes bra :D Det som blir är väl att han tappar lite takt ibland, men när jag hittar det och verkligen driver varje steg så kan han ju galoppera normalt!! :D jag gjorde till om med några 10m volter i galopp, och ja han gick kvar i formen, tappade lite takt, men ja ändå helt okej! :D
Taggad till söndag!

Ny ponny!

Japp imorgon kommer det en ny ponny till Överby! :D Och det blir ju en stor grej eftersom vi inte har fått nya hästar på typ tre år? :p
Dessutom är det en fin 5 årig dressyrponny (någon förvånad? haha), kategori D. Och vetnivad? Jag har tävlat mot den! Coolt haha. Och jag slog den. Det var i höstas på förklassen till div II finalen. Den tävade också en LC på Södertälje nu i början av april för er som var där ;)
Så ja det ska bli riktigt spännande! Känns dock som att det kommer vara ganska många som vill börja rida på den ;)
Hittade också en film på pållisen på hans första tävling när han var 4 år :)
söt liten bebis ju!
Hot WoodSörbys Quandrigo RNF 142 - Cristalls Jolly Jumper RNF 115

dagens ridpass x2

18.40: Hoppning på Eden. Gick faktiskt ganska bra. Vi hoppade en bana på 6 språng och jag fick ett bra flyt. Det enda är väl att han tar lite stora språng ibland och jag trycker till lite med skänkeln då. Och sen blev det ett litet missförstånd efter sista hindret som var på medellinjen och så kunde vi inte bestämma om vi skulle till höger eller vänster hahaha och så blev det stopp och jag höll nästan på att flyga in i väggen framför :p
19.40: Dressyr på lillprinsen. Kändes riktigt bra i början. När jag galopperade på framridningen var det som att jag red med graman. Han gick i en bra form och kunde gå i en lite djupare form. Framsteg!
Sen själva övningen hade jag lite svårt att få igång traven från början, fick dutta lite med spöt i takt så blev det bra. Sen så vart det lite tjaffs i galoppen men det löste sig snabbt och så var han fin igen :D Så ja det går framåt nu!
bästa Darco!

Hallådärköphallon

Har haft en sämst morgon, försov mig med typ 40 minuter, glömde mobilen hemma och första lektionen var nationella i matte. Fast det gick faktiskt helt okej! :D
Ikväll blir det stallet, ska rida 18.40 och hoppa bana, tror jag ska rida på Eden igen. Sen ska jag rida igen 19.40 och förhoppningsvis trimma lite på darco inför söndag! :)
Taggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Imorgon är det näst sista gången på praktiken. :(


hehe

Vad många besökare som har vart här senaste tiden? :o
Glömde ladda upp filmerna och nu måste jag typ plugga så ni får dom imorn! Filmer från båda klasserna + lag ärevarvet haha :D
bääästaaaa!
Längtar tills söndag, då jävlar :D
Synd bara att lena inte kan följa med :/ men vi får göra vårt bästa själva :D

Bildbomb från Bogesund

:D Kommentera på nu när ni får så många fina bilder som snälla Sara har tagit :D
(dom kommer i lite random ordning)
hahah alltså kolla benen bakom darco, jag red fram samtidigt som en shettis :D inte ofta!
3 överbyponnyer på samma bild! sandor var så gullig som gnäggade när jag red förbi flera gånger!
Så himla gulliga dom är, Sandor och Darco :')
Sanna fick ställa upp som lagledare när lena hade åkt hem haha :p
bästa laget!! :D
fr. hö: Jag & Darco, Lisa & Decibel, Helena & Sandor, Nils & Krumelur
:')
Filmerna kommer upp imorgon! :D

Dagens ridpass

Darco fick släpa runt med mig idag igen, eftersom det är final på söndag. Hade gramanen på som hjälp att stretcha ut hans rygg. Så han gick ganska lång/låg hela passet. Gick faktiskt ganska bra. Han var fin i galoppen och i slutet kunde jag lätta på gramanen och han gick kvar med nacken lågt. :D Det är ju där jag behöver den mest, i skritten och traven kan jag ha den ganska löst.
Nu taggar vi finaaaaaaaaal! :D

ÄNTLIGEN!

Fyfan vad sköööööönt! :D
Orkar inte skriva så mycket, men ni får lite iaf :)
Dagen började SÄMST, det spöregnade och jag glömde passet hemma, så mamma fick åka hem och hömta det 10 minuter innan vi skulle lasta. Så vi blev sena, men sånturvar så gick det långsamt då va var ändå i bra tid där utan att behöva stressa.
LC:2: Kändes egentligen inte så bra. Darco stod emot skänklarna både på framridningen och inne på banan. På framridningen ställde han dessutom upp som att han skulle kissa och det kändes verkligen som att han skulle göra det (han typ låtsas ibland) men det kom inget, och då var jag tvungen att gå in på banan. I programmet så försökte han stanna i första övergången, eller det kändes som det för den blev väldigt tvär. Sen så flöt det på bra tills halten där han stod och skrapade och det kändes typ som att han ville ställa sig som han ska kissa. Skritten och galoppen kändes iaf helt okej :) Och sen mellantraven blev lite mesig och sen typ stannade han nästan i övergången.
Och så när vi var klara fick han gå in i transporten utan att vi stängde och då kissade han direkt... :p Snälla darco som sprang så fint ändå!
Men fick 67,86% och kommentaren: Trevlig uppvisning på stadig ponny som dock hade lite brottom. Ngt rak i sidan. Trycker in bakdelen ngt.
Och jag antar att hon tyckte det gick lite fort då jag red ganska fort eftersom det kändes som att han skulle stanna.
Räckte till VINST!
Sen var det ju lagklassen. Först red Nils och Krumelur och gjorde en riktigt bra ritt! Dom fick 64,?% kom två individuellt i kat. B :D
andra ut var Lisa och Decibel. Decibel var lite spänd men annars så var det asbra! Dom fick 65,?% och blev trea individuellt i kat. D
Näst på tur var Helena och Sandor som gjorde en jättefin uppvisning och skrapade ihop 70,0% och vann kat. C!
Sist ut var jag...
Kändes bättre i den här klassen och det hade slutat regna!
Men ja det kändes bättre, han gick fram bra och så. Hade inga missar i programmet förutom halten, där han skrapade med benet.
Fick 70,0% och kommentaren: Jämn Stabil uppvisning på lydig ponny i en stadig form.
Räckte till individuell VINST i kat d!
Och LAGET VANN! Så nu är vi i final! :D :D så himla roligt!!!!!
världens bästa ponny!
fler bilder kommer i ett eget inlägg imorgon! nu måste jag sova!

#taggmode

nu kör vi!

:)

Godmorgon!
Snart ska jag ge mig av till stallet för att fixa allting inför imorgon, smörja, duscha Darco, fixa hö+betfor+havre, hämta trailern osv. Först måste jag bara packa ihop alla saker som jag behöver ha med hemifrån :p
Tror att jag kommer hinna knoppa imorgon, hoppas på det!
Sen ska Elin sova hos mig ikväll för hon ska följa med imorn också. Tycker inte att det känns som att det är tävling imorgon? men snart gör det väl det :D

fredag den trettonde

var ju på strömsholm idag! Sjukt kul var det och såg massa assnygga små hästar :D Fast jag tyckte att vi åkte hem ganska tidigt. Men en del 3åringar var verkligen supercoola där!
Fats några var lite för coola och hade verkligen ingen bjudning i hoppningen, nån häst fick typ piskmärken på rumpan såg det ut som :s och några såna där människor som springer med piskor failade verkligen då dom inte alls verkade ha pratat ihop sig. Lite onödiga missar!
Men överlag så var det fina hästar av det jag såg :D
snyggt dressyrsto e. First Wish, som dessutom var tillsalu!
en häst som var grym på att hoppa! fick 9-10 och diplom i hoppning! Dessutom hade den ascool färg, den är typ grå om det inte syns? :p

Direkt efter att bussen hade rullat in utanför skolan så stack jag, Elin och Ronja till stan, nåt random ställe. Där det brittiska bandet One Direction höll på att spela in låtar. Så vi hängde utanför deras studio ett tag. Jag tycker typ inte ens om dom? :p Men ja vi träffade allihopa och dom var fett snygga! Och så kom lilla Camilla och så träffade vi några randomtjejer från Norrköping. Sen drog vi till donken vi tc och sen hem! :)
hahahahhahaha så ful man kan vara tilde

min torsdag

Lugn och skön dag på segersta som sagt. Red ju på D2, med kandar också, woho. Andra gången nu haha.
Och så packade vi saker som ska med 3 åringarna till strömsholm imorgon! =) Ska bli så kul att åka dit!
fina d2 (Dsquared SEQ) och Anna på tävling för några veckor sen.
Sen så åkte jag och red lektion på finaste Darco. Lena körde hårt med oss idag, gud vad jobbigt det var! Men det gav verkligen resultat :D Red helt utan graman idag. I början kändes det inte alls bra, han gick inte fram till bettet ordentligt och var hackig och stretade i galoppen. Men sen så skärpte jag mig och chillade lite och då jävlar! han blev jättefin! Gick fram i traven utan att det gick så fort och galopperade på tygeln på volter och fyrkant och i alla tempon! :D Askalas! Också gjorde vi en jäääättefin travökning! Han längde verkligen utan att öka takten :D
Så om jag rider såhär på söndag lär det gå supeeer :) fina prinsen!
bild fotad av issa, 1 maj

Hello :) nu är jag på väg till överby efte...

Hello :) nu är jag på väg till överby efter att ha varit på segersta hela dagen. Har varit väldigt lugnt idag, Mads är påväg hem från skåne där han har varit och tränat med 3 hästar. Jag har fått rida på d2 idag, red fram honom åt anna men hon har gjort illa ryggen så jag fick rida ganska länge. Det gick bra, han var väldigt fin och underbar att öka och minska galoppen på! Så det var kul! :) blir mer uppdatering ikväll!


Dagens riiiiiiiidleeeektioooooon

Hoppade somsagt idag, på Eden fick jag rida.
Har aldrig hoppat honom förut :p I början gick det bajsdåligt! alltså framridningen och framhoppningen. Vet inte vad jag höll på med då alltså.
Men sen så började det gå bättre, jag fick bättre sits över hinderna och sprången blev finare. Så i slutet gick det bra och var roligt :D
Gammal bild på mig och Eden ^^,

Gomorron! Nu sitter jag på tåget mot väsby...

Gomorron! Nu sitter jag på tåget mot väsby där jag ska jag byta tåg och åka till skolan ;) vi var lite trötta imorse så vi missade tåget som vi egentligen skulle ta, smidigt. :p så kommer typ två timmar sent till skolan haha. Ikväll är det hoppning som står på schemat, undrar vem jag får rida på då! Nu ska jag nog sova lite x) så hejdå!


Hallå där! Nu sitter jag på tåget som rull...

Hallå där! Nu sitter jag på tåget som rullar mot gävle. Har precis varit i stallet och ridit privatlektion. I början gick det inte alls bra, men sen så lossnade det och då kändes det super! Men jag ska skriva ett eget inlägg om det sen. Puss


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<333<3<3


hej, det här är mitt nya favoritband! dom är så bra!

//tilde

ps kolla på elins blogg, den är grym! http://theincredible.webblogg.se

Bloggrape

Tildes bästa kompis Rebecka is here! Besök gärna min asgryma blogg: thehappylife.blogg.se
Idag har Tilde med sig Ridsport Special till skolan och då är hon en snel hezt som låter mig läsa den :)
Jag har klappat på Darco en gång, men jag tvättade händerna direkt efter. 

Tack och hej :]

dagens ridpass x2

17.40: Hoppning på Charlie. Vi tränade banhoppning, så vi hoppade fram ett par gånger innån vi fick hoppa en bana på 7 språng.
Framridningen kändes inte så bra, jag fick inte riktigt ihop honom. Dom första skutten kändes helt okej, vart något som var mindre bra. Sen så hoppade vi banan. Det gick faktiskt bra! Jag lyckades få ihop honom bättre här, och vi kom runt svängarna som kändes ganska tvära haha. Det enda är väl att jag sitter ner mellan hindrena för att kuna rida ihop honom bättre, då han gärna blir långgalopperad, och sen när jag reser mig trycker jag till lite omedvetet :p Men det var väldigt skojigt iallafall :D Charlie fin!
18.40: Red dressyr på lilla prinsen. Vi red utomhus!
Red med bara grammanen på hela framridningen, och då drev jag nog lite för fegt för det kändes lite sådär. Sen så började vi med travarbetet efter vilan. Då red jag på vanliga tyglar och grammanen glappade. Då kändes det faktiskt väldigt bra! Jag höll i honom ordentligt och drev. Jag kompromissade inte så mycket. sen i galopparbetet red jag med både gramman och tyglar, och jag har såååå svårt för det. Så det gick inte alls bra där :P
Men imorgon så ska jag rida privatlektion :D :D :D :D
fetanajs!
sötponny på hemmatävlingen, fotad av issa :D fler bilder kommer!

:D

Nu har startlistorna kommit upp till på söndag, fast bara till LC:2 , men jag längtar :D
och dessutom så slutar vi klockan 11 imorgon, så kanske ska försöka boka privatlektion om det går, hoppas!!



hello

alltså skulle publicera det här inlägget igår, men som ni vet så dampade blogg.se. Så när jag skriver idag så är det alltså igår, söndag :p
Sorry för den bristande uppdateringen :)
Var i stan igår med Ronja, Elin och lilla Sanna :) dagen avslutades med bio, mys!
Idag åkte jag tidigt till stallet och knoppade Trofenda, sen så följde jag med Sandra och Zara till Solna där det var lektionshästmästerskapen. Dom var duktiga som vanligt men hade två missar och domarna var 3 gamla kärringar :p
Dom fick 62,02% vilket är det minsta dom har fått någon gång. Men dom kom iaf tvåa :) Fast Sandra var sur. Hon har ju vunnit dom tre senaste åren med Doris.
Sen stannade vi och kollade på Trofenda och Eden. Dom hade också några missar, men annars var det fina ritter! Dom båda fick väldigt dåligt betalt tycker jag.
Aja bedömningssporter you know ;)
I helgen är det min tur att tävla igen :D (känns som det är massa tävlingar hela tiden, men det är kuuul!!)
Då åker vi till Bogesund och rider omgång 2 av allsvenskan. Och då jävlar alltså! Nu ska vi till final!
Såg också att vi ska hoppa både imorgon och på onsdag. Fast som tur var fanns det plats i gruppen efter min imorgon, så då rider jag två lektioner i rad. :)
Åker ev. till gävle en sväng på tisdag för morfar fyller år!
Nu vart det en massa pladder, hejdå!

3årstest

var faktiskt roligt på solna idag. Vi red inte utan hade besök av Anne-Carin Klinge som är b-tränare i dressyr, gångartsdomare, exteriördomaraspirant och tävlar på grand-prix nivå i dressyr. På förmiddagen höll hon ett föredrag om 3-årstestet eftersom vi ska till Strömsholm nästa fredag och kolla på det. Det var intressant, hon pratade om hur det går till, hur man ska förbereda sig och massa annat intressant.
Sen efter lunchen var vi i ridhuset där några av oss visade ett par ridskolehästar och en av björns hästar.
Då ställde vi upp den och så betygsatte vi tillsammans med henne allting som man betygsätter på 3års test.
-Typ
-Huvud, hals och bål
-Ben
-Skritt
-Trav
-Galopp

Fast galoppen kollade vi inte på, utan gissade och så fick Nina säga lite hur den var.
Hästarna vi kollade på var:
Astrocyt
2002
As de Thurin - Silbersee - Anart
Hopphäst som har gått 130 innan han kom till solna. Honom gav vi 44 poäng. Han har väldigt bra ben, lite svag skritt.

Sol
1994
Roderik - Steve's Friend
Snygg pålle som vi gav 46 poäng. Anne-Carin blev väldigt förtjust i henne och sa att hon hade nog blivit diplomsto om hon hade vart 3 och att det var synd att dom inte hade tagit föl på henne. :)

Sen kollade vi ju på Björns häst Akacia, född 2004 e. Akribori. Hon var väldigt fiin och hon fick 48 poäng. Sen skulle Amanda springa med henne, men Amanda är ju så kort så hon kunde inte springa  tillräckligt fort, så då fick jag göra det :p Jobbigt var det x)

Vi tog också in ett avskräckande exempel :p Det var Checkpoint Dallas. Han var ett "skräckexempel" pga hans överlinje, otroligt korta och raka kors, hans häng på knäna och att han skenben + hov är mycket kortare än överarmen. Så en häst som ser ut såhär ska man inte avla vidare på. Men han är ju super på sin uppgift ändå och han har ett bra huvud som väger upp.
(fotona är från nikonist@bdb)

Så ja nu fick ni veta massor av vad vi gjorde och så, hoppas ni fyller eran carebox :D

en film...

Från Lcn i söndags ;)
kommentera gärna! för det är ni dåliga på :p
och jag vill ha bildeeeer :(

dagens ridpass!

Red Darco på gramman idag igen :)
och ja de gick bra idag igen, så skön är det att verkligen få hjälp! Och när jag driver ordentligt så känns det att han jobbar lite mer genom ryggen. Och så kan han inte streta i galoppen och jag kan driva och göra volter.
Det är ju inte bara grammanen som gör att det känns bättre, utan jag driver mycket mer nu!
:)
btw så var det en älg på besök ute på segersta!

Dagens ridpass ;)

Idag red jag på lilla prinsen och det var grammantime!
Och jag fick BARA hålla i grammanen, så gjorde en knut på tyglarna och lät dom hänga på halsen hela lektionen.

Jag har absolut inget emot gramman som jag vet att många har, bara den används rätt och med en eller av en erfaren och duktig person så är det en bra hjälptygel. Anledningen att jag rider med de nu är för att Darco har ju så himla svårt i galoppen, så jag har den för att hjälpa honom att galoppera igenom kroppen. Man ser väldigt på hans hals just nu att den inte är speciellt biff. Men nu ska det bli ändring! Jag har ju lite svårt att rida honom i galoppen också, det är inte lätt kan jag ju säga! Och speciellt det att han är en ridskoleponny. Egentligen skulle han behöva galoppera med grammanen varje dag ett tag så att han blir stark. Tyvärr är inte det möjligt så han får gå med barnen istället och då blir  det alltför ofta fyrtaktsgalopp som han springer i.

Men tillbaka till lektionen. Jag red alltså bara på grammanen. Jag var verkligen tvungen att driva noggrannt och ofta så att han inte bara stoppade in näsan bakom lodplan. Traven kändes ganska bra, fast ibland så dök han lite, och då blir ju reflexen att göra ett upphöjande tygeltag (heter det så?) men det kan man ju inte med grammanen för då blir det motsatt effekt. Men det var bara att driva upp honom. Och galoppen! I vänster försökte han streta lite men jag vann ganska fort och då flöt det. högergaloppen var asbra, jag fick verkligen känna hur det ska kännas!!! Jag kunde ställa, göra volter utan att bråka med honom, bara driva massa! Åh vad underbart det var! Ska rida såhär ett tag nu och sen försöka få med mig känslan. :) Tror att det kommer hjälpa!
Bilder från en privatlektion vintern 09/10 då jag red med gramman.

hallådärköpblåbär

heej, har tyvärr inte mycket att säga idag. Men ni får som alltid gärna komma med ideer eller frågor :)
jag väntar på bilder från tävlingen!!! någon som fotade mig och prinsen? :)

dagens ridpass

Hoppning stod på schemat, fick rida på Charlie idag. Har aldrig hoppat honom, men det gick väl ganska bra. Han hoppar väldigt fint med ryggen :)
aja nu måste ellas tysk kolla faceboook, så ciao!

:D

Tack snälla fia för fina designen :D :D :D
nikonist@bdb!

Tävlingsresultat

LC: Darco var väldigt laddad på framridningen och busade en del. :p Blev iaf bättre sen.
Inne på banan kändes travprogrammet väldigt bra, han gick fram bra för skänkeln och så :) Sen halten blev inte så bra, han stod inte riktigt stilla, så fick en femma där. Skritten tyckte jag kändes helt okej idag. Galoppen kändes inte bra, han var inte riktigt eftergiven och blev lite "nickig".
Fick 69,64% och kommentaren: Mkt trevlig uppvisning på lydig ponny som visas i en stadig form. Blir lite rak ibland på böjda spår. Lycka till!
Blev placerad 4a.
LB: Alltså lena körde verkligen hårt med oss till den här klassen. Och i traven red jag verkligen i slutet av framridningen kände jag hur det skulle kännas.
Galoppen däremot var kaaaaoooos. Han galopperade inte ett språng på tygeln och jag vet inte, jag red inte bra.
Inne på banan kändes travprogrammet helt okej, han var inte 100 framme till bettet men annars så. sen så skritten var inte alls bra, han gick inte fram till bettet och sen laddade han med bakdelen i mitten av ridbanan typ och taktade. bus i galoppfattningen. oeftergiven i galoppen.
Nä men hade lite missar i den här klassen men jag red ändå mycket bättre i den här! och mellantraverna blev jag asnöjd med!!
men ah vad jag är besviken. 63,78% och första utanför placering, som förra året.
två domare låg på 64% och en på 62%
har lite svårt att skriva om den här klassen för jag är typ arg
laddad ponny på framridningen till lc

RSS 2.0