söndag :)

åkte till stallet vid 10 och hade lite städdag.
Sen åt jag och Tova lunch och kollade på stallkompisar i klubbrummet, mys!
Efter det tog vi in hästarna och så borstade jag på lermonstret Darco innan jag red en sväng. Skrittade ut först i typ 20 minuter, sen in i ridhuset, travade två långsidor, galopperade ett helt varv, vilade och gjorde samma sak i andra varvet :) Han var inte så busig idag, men han galopperade ganska fort, men det är ju bara bra så att det blir en ren tretaktsgalopp ;)
Idag flyttade det dessutom in 3 nya privathästar, kultkult!

Imorgon åker jag, Ella och Pappa till Malmö för att kolla på Rihanna. Ska bli kuuul! Jag är tillbaka på tisdag kväll :)

så jävla duktig!

Tro det eller ej, men jag har varit ute och sprungit idag. Herregud alltså :p Sprang 4,2 km med Lisa och Helena. fett bra haha.

Och så har jag ridit på min fina prins. Vi gjorde samma sak som igår, idag var han lite piggare och busigare, gulle.


Och juste! Jag köpte nya ridbyxor idag också, ett par röda Whitaker hahah. Fett snygga är dom!

friday friday

Idag var vi på solna, vi hade lekar haha! Vi fick välja hästar, jag valde Rioooo. Det var inte igår ju ;)
Vi red fram somvanligt, kändes helt okej :)
Vi var uppdelade i 3 lag och första grejen var att vi skulle leda hästarna runt i ridhuset och när musiken tystnade skulle man hoppa upp på dom så fort som möjligt utan stigbyglar, det fanns några sockerbitar utställda i mitten som man kunde skynda sig till. Gick helt okej för mig haha, men jag kom faktiskt upp en gång direkt från marken!
(stackars hästarnas ryggar...)
Sen så skulle vi mellan två par av sockerbitar först rida på så många galoppsprång man kunde. Det gick jättebra på andra långsidan, sen när jag vände upp så ökade han och blev lite stark haha, men fick ändå in ganska många. Även fast vi hade kunnat göra bättre ;)
Sen skulle vi få in så få som möjligt. Bara att gasa haha. GulleRio tyckte det var askul att få galoppera jättejättefort! :D Gick typ inte att bromsa sen haha, och öronen var helt spetsade :')
Sista grenen vi gjorde var "blindbock". Då skulle två från varje lag (en i taget) få en ögonbindel. Alla stod och höll i sina hästar och så skulle man hoppa upp på en häst som ridlärarna kom med. Med ögonbindeln på. Och så fick man skritta och trava lite, när dom hade en på lina. Och så skulle man gissa vilken häst man satt på! :D
Jag hade rätt på första försöket, jag satt på Hagens Yason! :)
Men guud vad yr man blev haha, köndes typ som att jag gick på en 5m volt och som att jag skulle spy! :P
Lite fredagskul sådär på morgonen! :D

jag och rio för typ 8 månader sen, sist jag red på honom. (framridning bara på filmen)

Sen till överby och rida lite på finaste <3
Skrittade först ut och sen in i ridhuset där jag travade en långsida först, sen så galopperade jag tre långsidor, sen travade jag en, sen fick han skritta på lång tygel lite innan jag bytte varv och gjorde likadant där :)
han var inte så busig som jag trodde haha. Han busade bara och försökte springa lite i högergaloppen. men han kändes ändå rätt fin, det lilla jag "red". :)
Det är så sjuukt underbart att sitta på honom igen !



torsdag

Först specialidrott på Farsta. idag fick jag rida på en häst som jag inte har ridit förut, Exxon heter den. Han var väl fin haha, men han var typ spörädd och jag red med ett aslångt spö för jag fick inte fram honom utan. Så vi typ bockade runt och tränade lite byten då och då haha ;) men när han inte var stark eller bockade gick det bra :) det var lite kul faktiskt, även fast vi tränade på att rida på stora mittvolten i galopp idag....  svårt,svårt detdär, eller?

Sen skyndade jag mig till överby och red på Darco, så himla härligt det är, ni fattar verkligen inte! Han är verkligen helt stört underbar att rida! :D Skrittade mest på långa tyglar, jobbade lite i skritten och travade ett par långsidor. Nu ska magen bort och så ska det komma lite muskler, han är inte jättefin i kroppen just nu haha.

Efter det så red jag lektion på Champion, usch, det gick inte alls bra. Eller skritten och galoppen var okej, men traven gick urdaligt. Tur att vi red självständigt hela lektionen så att jag inte behövde trava....


♥♥♥

praktik

Har ju varit på segersta idag, fullt upp som vanligt!
Fick rida fram 3 hästar idag, först ut var en av sveriges bästa 7åringar (dressyr alltså) nämligen Jimmy Choo SEQ! Han vann ju 6års finalen i flyinge förra året, kom två i globens unghästklass, och kom 4a i 7års finalen i flyinge iår, trots massa missar! Hej grym och dyr(!) häst. Hann inte rida så länge på honom, skrittade och travade. Något jag har hört om honom innan är att alla blir förvånade över hur "seg" han är. Det blev jag också haha. Red varken med sporrar eller spö, och fick kicka till honom i början för att han ens skulle börja trava haha. Då kom mitt klämmande med skänkeln fram, men mads var på mig med det. Men det var kul, och söta lilla Jimmy är verkligen sjuukt fin!
Sen var det bara in i stallet och snabbt byta till Kexet. (Son of Chex) Har ju ridit honom ett par gånger tidigare. Tyckte han kändes fin idag, han rida lite längre på honom än på Jimmy. Galoppen kändes bäst iaf (som vanligt haha) Men han har ju fett cool trav, det är bara jag som måste sluta knipa mig fast när det blir skumpigt ;)
Sen red jag också lite på D2 (Dsquared SEQ). Honom har jag också ridit på förut, men det var ett tag sen då han har chillat sen innan sommaren pga skada. Han kändes fiiin! :)

Här kan ni se film på Mads och Jimmy från flyinge iår.

lycka

Skrittade och travade lite på finaste Darco idag. Så underbart!!!!
Ska rida honom resten av veckan :D

clinic

Kom precis hem efter en väldigt rolig och intressant clinic på Djursholm med Tinne och Lussan.
Höjdpunkten var iaf när Tinne visade upp sin stjärna Don Auriello. Hans trav är helt sinnesjukt amazing!
Nu måste jag sova ;)
Tinne och "Anton"

så jävla underbart

Äntligen är Darco friskförklarad :D :D :D :D
nu blir det att sätta igång honom, hoppas att han inte är alltför crazy...


ridning

idag red jag Zara på lektionen.
Gick helt okej, i början kändes det inte alls bra, hon var stark och då började jag feghålla och drev inte ordentligt.
Men sen gick det mycket bättre när jag började rida ordentligt. Inte jättebra idag, men ändå helt okej ;)
zaris!

heeloo woorld, this is mee

Var ju med dom som red ponnyallsvenskan igår på Rimbo! Skojigt :) Dom var duktiga och laget blev fyra!
Nu har också jag anmält mig till en tävling... jag står som första reserv så förhoppningsvis kommer jag med :))
När vi har slutat, om typ 40 minuter, ska jag förbi stan och köpa ett par byxor och sen till stallet och rida.
Imorgon ska vi på clinic på djursholm, med Lussan och Tinne. Världens bästa ridskola bjuder oss på det :D

min fina, min fina, vad jag saknar

inte så kul att se honom i sjukhage varje dag :(


fredag

Ridning på solna, dressyr. Idag fick jag rida ponny för andra gången där haha. Och det var ingen mindre än lilla araben Glitz.
Jag blev helt kär i honom, vilken underbar liten ponny! Han var lite seg och ville inte göra mer än vad han behövde, inte så ovanligt ju haha. Men jag gjorde mycket tempoväxlingar i traven, hela tiden korta-länga-korta-länga. Han blev riktigt fin av det. Och i dom där små längningarna så kände jag att han tog i väldigt fint, så sen var jag ju bara tvungen att vända snett igenom och göra en travökning (det bästa som finns ju!!! :D) och han kunde sträcka riktigt fint på benen och bakbenen stampade på, gulleponnyn gud vad jag skrattade för det trodde jag verkligen inte att han kunde! haha :D
Galoppen kändes bra också, han tog väldigt korta språng, så jag försökte tänka likadant där också och speciellt framåt. han hade ju lätt och bra galopp annars.
Så ja, det gick gansla bra, var ju ändå första gången jag satt på honom ;) han blev lite kort i halsen ibland bara och så kom mitt skänkelproblem fram lite också eftersom han är så liten.
Jag sa att jag ville rida honom igen iaf, så hoppas jag får det! :)
gulle-glitz

torsdag

specialidrott på farsta. Fick rida på Blacky igen. Idag kändes det väldigt bra. Han är ju okomplicerad och lydig, men idag var nog bästa gången jag ridit honom! :) Vi tränade lite ridvägar: snett igenom och vänd rätt upp. Egentligen väntar man sig ju lite mer när det är specialidrott dressyr. Menmen, kan väl alltid vara bra att träna såna saker ibland också ;) hahah.

Åkte till överby sen och red lektion på Viola. Gick helt okej, ett tag kändes hon aasfin faktiskt! så det var ju kul. Det går bättre och bättre med henne även fast jag tycker att det är svårt att få en bra känsla på henne. :)
jag och viola för 1 år sen, lovar att det ser bättre ut nu haha

onsdag

Var på segersta idag :)
Skrittade ut på finfina Wolfman (typ som vanligt). Han är så himla fin och gullig, tänk om man hade pengar... ;)
Sen fick jag också rida fram Capriman till Mads. Red på kandar. Han brukar vara rätt spänd när man hoppar upp och har tydligen haft värsta sadeltvång förra veckan. Men han var snäll nu som tur var! Han kändes ganska spänd i början på själva framridningen, men det brukar han vara. Och så är han väldigt känslig i munnen, så när han tycker att man tar för hårt eller när jag började komma åt honom lite bättre så stannade han och lättade i fram...
Jag fick rida ganska länge, så sen började det kännas bättre. Galoppen kändes väldigt bra! jag gjorde lite skritt-galopp övergångar och enkla byten. Man får ju passa på när man får rida hästar som verkligen kan samla ihop sig och göra bra övergångar. Sen så kändes traven bättre också! :) så det var roligt.
här är en film på mads och capriman, så kan nii se hur han ser ut :) (han är tillsalu dessutom)

gud hatar mig

lilla heavy är också halt :(
Så det blir nog ingen tävling på söndag, eller ingen mer tävling alls den här terminen.
Och okej, tävla är inte allt, men jag behöver verkligen ett mål/tävling att se framemot för att det ska kännas värt att rida. Annars blir det lätt att jag lullar runt och inte gör mitt bästa. sån är jag bara, en tävlingsmänniska. Får se hur det går för mig nudå det närmsta halvåret.
imorgon ska vi springa med darco igen och se om vi kan börja skritta uppsuttet igen, hoppashoppashoppas

måndag

hade en slapp dag i skolan idag. Åkte sen till stallet. Var ju tänkt att darco skulle börja skrittas med ryttare idag, men när vi sprang med honom såg han fortfarande inte helt fräsch ut. Så det blir att vänta ett par dagar istället. Vet kommer nästa tisdag igen.

Sen red jag lektion på hevvan :) Det kändes rätt bra idag. Vi gjorde lite skänkelvikningar, uppridningar och mindre volter i trav & galopp i övningen. Det funkade bra. Hon är väldigt bra på halter också märkte jag, så där ska vi samla poäng på söndag! ;)

veckan

Onsdag: praktik på segersta. Rätt stressig och jobbig dag, hände en liten "olycka" dessutom, som somtur var slutade bra! Skrittade ut själv på Morris, 5 år som hade vilat ett par dar. Han var galen, och jag fick träna min balans lite när han typ reste sig och backade ner i diket och sånt ;) Sen ut och jogga fina Wolfman med Jenny som red Clever. Så himla härligt, Wolfman har sjukt fin trav fast han är så liten och så får dom ju massa bjudning när det är ute, så det var inte lite mysigt när dom ökade sida vid sida småhestisarna :') Sen åkte jag till stallet och det var kvällsteori, Lena hade en liten kvällsclinic med Donnerstein. Han är så grymt fin!

Torsdag: Specialidrott @ farsta. Ärligt talat var ridlektionen rätt tråkig. Jag red på Blacky den här veckan igen, okomplicerad häst och det gick väl ganska bra ;) Sen till stallet, men eftersom det var teori var det ingen ridning.

Fredag: Var på Solna med skolan. Fick rida ponny förförsta gången där haha. Eller jag tror han är ponny, Dumle. Väldigt liten är han iaf ;) Gick ganska bra också, han var lite seg, men fick lite mer egen bjudning på slutet och då kändes formen bättre också. Sen på kvällen gick jag och lisa på Idol, jag vann biljetter i torsdags haha! Var skoj!

Lördag: Jobbade i stallet och fixade, skrittade ut på Cyprys. Och annars hände inte mycket ;)

Söndag: Idag var jag ju med Ida och Flash på tävling på Lidingö. Blev hämtad hemma redan kvart över 6, najs ;)
Dom var duktiga! Red MSVC:2 på 66% och blev placerade 4:a på det :).

Och det bästa av allt: IMORGON SKA DARCO BÖRJA SKRITTAS MED RYTTARE! :) har inte suttit på honom på en månad :(

dåligt tilde

förlåt för den oexisterande uppdateringen haha, men har typ haft virus på datan och så har jag haft fullt upp hela tiden. Ni får vänta lite till på ett inlägg om vad jag har gjort på dagarna. imorgon blir de nämligen tiiiidig morgon, ska med Ida och Flash på tävling till lidingö, där de ska rida nån msv:c
skoj :)

tiden går fort...


Idag är det 2 år sedan jag och Darco debuterade ute på dressyrbanorna. Då red vi en LC:1 på botkyrka, fick ihop 68,52% och blev 2:a. Helt sjukt vad vi har utvecklats sen dess, och vad mycket den underbara ponnyn har gett mig!
Jag älskar dig darco ♥

today

har haft studiedag idag, wonderfuuuuul!
Bakade kladdkaka, kollade på Bert, pluggade lite och åkte till stallet vid två. Najs!

I stallet så promenerade jag med Darco som vanligt och sen red jag lektion. Kanske dags att avslöja vem jag ev. ska tävla nästa vecka hehe, red nämligen lektion på henne idag för första gången på huuur länge som helst :p Heavy!
Hon har ju inte tävlat på typ tre år nu och har knappt blivit genomriden sen dess, för att hon har varit dålig i benen. Men nu är det ju typ bra, så vi får se efter dagens lektion om benet känns bra imorgon. Så håll tummarna! :)
Lektionen idag gick helt okej, ganska bra. Var ju somsagt väldigt längesen jag red henne, men hon är så okomplicerad så det går ganska fort att rida in sig. Det man får se upp med är att hon inte blir för lång och seg.
Men hon har ju tävlat upp till regional LA med bra resultat, så hon är ju van och så :) ska nog inte vara några problem om hon håller sig bra i benen bara!
isabelle och heavy :))

If anything could ever be this good again


kort update

i fredags red vi på solna, fick olivia igen. vi hoppade. själva hoppningen gick bra :)

Idag var det allsvenskan div II ponny på överby, jag skulle ju ha varit med. men näe.
Alla överbyryttare skötte sig kanon och laget kom på en fin fjärdeplats den här omgången. Nu är det bara att tagga om till nästa omgång som är om två veckor på Rimbo. Och vet ni vad? Då ska kanske jag vara med, men inte på Darco... Vem kan det då vara? överraskning för er som inte vet haha :)

torsdag

Har varit hemma från skolan/praktiken dom två senaste dagarna. Är jätteförsyld och hade feber. Men idag släpade jag mig till farsta.
Fick rida på en häst som heter Blacky. Den var okomplicerad och det kändes bra. Det var väl kul :)

Sen till överby och rida lektion. Red på Embada. I början gick det inte alls bra. Hon skulle gå med snodd för första gången och i början var den jättelöst spänd och då var hon jättestark och blä, det kändes typ som att hon försökte dra från snodden också. Sen spände lena den lite mer och då accepterade hon den. Hon blev iaf asfin då och jag fick värsta wow-känslan för hon är ju sjukt fin! men ganska svår tycker jag, nu fick jag ju lite extra hjälp och det behövdes! :)
embada när hon var helt ny, alltså innan sommaren

hej

Det är väl dags att börja skriva lite här igen då. Mitt liv har inte gått under även fast det känns så för tillfället.
Det gick inte så bra för Darco i söndags när veterinären var och kollade på honom. Han har typ en blödning i hovleden, nånting i hovleden var det iaf. Och jag har inte en aning om vad det beyder, han blev i alla fall sprutad är och så måste han ta det lugnt nu, annars kommer det aldrig läka.
Vi lär ju inte kunna tävla mer den här terminen iaf, frågan är om enskede var vår sista start tillsammans?
jag har ingen aning.


.

känner inte för att blogga just nu. skriver sen när jag har lust.

kaos

Just nu är det lite smått kaos på överby. Vi är verkligen inne i en riktigt olycksperiod.
Massa hästar är halta/skadade och dom som inte är det behöver gå massa lektioner.
dom som är dåliga nu är:
Darco - går typ en lätt lektion om dagen, vrickat kotleden
Eden - Blev sparkad för två veckor sen - syddes. boxvila + promenader
Ferdinand - pensionerad, men står kvar på ridskolan så länge. går alltså ingenting.
Phiolith - Typ halt eller nåt, han kommer nog inte gå mer i ridskolan iaf. promenerar bara och går i fålla
Dion - Jadu. Halt, men tror fortfarande inte dom vet vad det är?  Då hon plötsligt är helt ohalt när hon är på kliniken och ska röntgas. (har hänt 2 gånger) går ingenting iaf.
Zara - Sparkad i hagen, går typ en lektion om dagen. har ingen aning hur det är med henne, ska typ rida henne på klubbtävlingen imorgon om det inte är nåt? vettinte.
Charlie - Vet inte vad det är, han fick iaf gå in från en lektion idag pga att han var oren.
Heavy - går lektioner nu, efter att ha varit oren men tar det lugnt och går i hage med bara trofenda och zara.
Trofenda - har också börjat gå lektioner efter att hon har varit tjock och varm i benet.

Sen har vi också några fler hästar som lindas pga att dom är lite tjocka i benet och borde ta det lugnt, men det är lite svårt för tillfället. Tur som jagvetintevad att vi har teoridagar på måndag och tisdag = hästarna vilar.

Det blir ju bara till en ond cirkel när det blir såhär. Usch och fyyyy!
Imorgon kommer iaf veterinären och ska kolla på ett par hästar. Hoppas att några blir friskförklarade. Hoppas speciellt att darco blir det, annars vet jag inte vad jag gör....

fredag

har inte känt för att blogga de senaste timmarna ;)

i fredags så red jag på solna med skolan. Fick rida på Olivia igen. Hon var sitt vanliga jag på framridningen, seg (hon har inte så mycket respekt för varken skänkeln eller spöt) och så lite stotjurig ibland. Men hon kändes ändå helt okej för att vara hon. Bättre snabbare än förra gången.
Sen när vi började hoppa blev hon pigg och glad :D.
vi gjorde en övning med serpentiner och små bockar på medellinjen som vi skulle byta galopp över och sen följa långsidan och hoppa två hinder. Och tro det eller ej, men hon bytte rent över hindrena alla gånger utom en! och så hoppade hon fan fint på dom riktiga hindrena. Jag trodde faktiskt inte att hon skulle hoppa så bra. Hon blev till och med lite stark emellan och hoppade av istället för att trampa om (y) så själva hoppningen var kul, fast jag kan ju inte direkt säga att hon är superrolig på marken ;) (förlåt olivia)
Övningen! snodde rebeckas fina paintbild :)


Olivia hahah

RSS 2.0