sara metwally här!

hej alla tildes grymma läsare! har lovat tilde att lägga in lite bilder från när vi släppte hästarna på bete, alltså på henne & darco, eftersom hon red finaste ponnyn dit! så här kommer lite bilder som jag tog med min kamera :) KOMMENTERA MASSOR, DOM ÄR JU SÅ SÖTA! :D



















finaste lilla ponny!
har en egen blogg också, som ni kan hitta här. tilde har länkat den förut vet jag, men det skadar ju inte att göra det en gång till :)
som sagt är hon i skåneeeee nu, och den 2a åker jag, rj, helena, lisa & amalia tåget ner, möter tilde där och spenderar en vecka där tillsammans i falsterbooo! ska bli sjukt kul! :D

panic

jag får typ paniiiiiiik... jag åker imorn och det känns som att jag har 0koll. gaah! :p Måste duscha nu och sen packa! Har tagit fram det mesta som ska med, men inte allt.
Så alltså imorgon efter att hästarna har gått på bete så åker jag till skåååeene! :D ska bli myysigt!
Och sen direkt till falsterbo, så kommer inte hem förns typ 11 juli. Så det kommer bli väldigt lite/ingen uppdatering på ett bra tag. Hoppas att ni klarar er!
Puss&hej
leverpastej
kommer sakna världens finaste ponny<3

Rath kopierar Gals kür

Såhär står det i tidningen ridsport:

Raths kür en spegelvänd kopia

I söndags visade Matthias Alexander Rath upp Totilas i ekipagets första kür tillsammans, på de tyska mästerskapen. Nu konstateras det att Raths program är en spegelvänd kopia av det kürprogram som Totilas gick till med Edward Gal i sadeln.

Musiken, gjord av stjärn-DJn Paul van Dyk, var dock helt ny, men när programmet jämförs med Edward Gals världsmästarkür ser man att linjerna och rörelserna är desamma på flera ställen - men spegelvända. 

Rath själv har försökt förklara det hela med att tiden inte räckt till att träna in ett helt nytt program, då Totilas hovböld tvingade fram en paus i träningsupplägget. I Aachen planerar Rath att visa upp en ny kür.

Klicka här så finns det en film på det.


Tycker det är väldigt intressant att följa Totilas som ni kanske märker haha, men ja det gör ju resten av dressyrvärlden också.

Och det här tycker jag inte är okej! Fan vad fel alltså, kunde han inte lika gärna ha tagit någon av sina egna kürprogram från någon annan häst? :s eller iallafall gjort det lite eget. Men det här är en exakt kopia!

Och i mina ögon ser det bättre ut med Edward...

 


update

har lite bloggtorka, men jag sitter inte framför datan så mycket på sommaren så då blir det lite tröögt. var i stallet igår och målade lite, sen blev det lite film på kvällen. Och imorse åkte jag till tandläkarn tidigt som 17 och sen hem och sov någon timme till haha. Och efter det åkte vi till Gröna Lund med alla stallbarn! Var roligt som vanligt :D var där tills typ tio innan vi drog hem :) Fast vädret var inte på vår sida hela dagen... Men blev inte så blöt ändå! :p
Imorgon blir det väl också att åka till stallet och sen på torsdag så ska hästarna ridas till betet och på kvällen åker jag till skånelaaaand! jäklar! jag har inte börjat packa :OOOO
måste nog göra det imorn, för direkt efter vi har vart på landet i drygt en vecka åker jag ner till Falsterboooo! :D Tagga galeeet!

Glada hästar :D

Efter lektionen skulle alla våra fina ridskolehästar ut i den andra sommarhagen för första gången det här året, och vara ute hela natten och äta :) Hästarna vart vääldigt glada! Men dom var trots allt ganska lugna, förra året var dom helt crazy, så handskar och hjälm var ett måste vid utsläppet. Sara fotade, så ni får några bilder också :)
Och på torsdag rider vi iväg dom till betet, myyys!
:'D

dagens ridpass

Red igen i sista gruppen idag och vet ni vem jag fick rida? haha Tolliver! Jag hade inte ridit honom sen han var ny, alltså 2008 :p
Och herre, jag förstår verkligen inte hur Rj kan styra runt ett helt dressyrprogram på honom haha :p Alltså han springer ju fint och böjer på nacken, men han är så ålig! Svårt att få in honom mellan skänklarna på ett rakt spår. Det gick i alla fall bättre i slutet, men gud vad jobbigt det var haha :p
Bra träning för mig också som kan vara lite ostadig i sitsen. Här behövde man verkligen rida hela tiden! Men han var faktiskt ganska rolig. Creds till RJ som rider honom så bra! :)
RJ och Tolliver på enskede -10, deras första lokala tävling!

Fler bilder på Hot Wood och Embada

Fotade av Issaaa :)
Hot Wood:
Embada:



Totilas kürmusik!

Härmar TwoLivesOnePassion och lägger upp smakprov på musiken till Raths och Totilas kür.
Dom har fått hjälp av dj'n Paul van Dyk. Och det är ju grymt, maffigt som bara den!
Klicka här för att lyssna!
måste bara säga en sak påtal om Totilas, alltså han hade myyyycket snyggare knoppar hos Edward! Kolla på bilden ovan som är hos Schockemöhle/Rath och kolla på bilden nedan som är tagen hos Gal. Dom nerifrån är så mycket snyggare!!
Men vad tycker ni, vilka knoppar är han snyggast i?
(om nån svarar haha)

Våra nya ridskolehästar

Förra torsdagen kom ju lilla Hot Wood, 5årig D-ponny. Och idag fick vi en ny häst; Embada, 7årigt sto, 170cm, fån belgien.
Missade när hon som följde med och lämnade henne red på Embada, men Emelie filmade, så jag kunde kolla sen. Riktigt snygg häst som rör sig jättefint! Kommer bli jobbigt att sitta på henne bara ;)
Hon verkade vara väldigt snäll också. Och hon och Tottepotte blev kompisar direkt, nu när dom står i samma utestall! :)
Här är några bilder som jag tog på våra nya stjärnor innan jag åkte hem idag
Embada :)
Hot Wood :)


Fina hästar eller vad säger ni?! ;)

Dagens ridpass

Terminens sista lektion fick jag rida på finaste Darco. Vi gjorde mycket lösgörande övningar där hästen skulle gå lång och låg. Han kändes ganska fin i skritten och traven tillslut, men galoppen var lite sådär, jag blev lite för ivrig. Men jag har ju inte ridit honom sen tävlingen. Blir att jobba vidare efter sommaren då :) Och alltså det var ju inte daligt idag, men det var inte bra heller. Men jag tyckte ändå att jag satt lite bättre idag! även fast det är långt ifrån bra haha.

Anky och Salinero kommer till falsterbo!

Fett kul ju! :D den hästen är asfin! har vart skadat ett tag men nu är dom tillbaka :D Får inte missa!
(går också insiderykten om att en väääääldigt fin dressyrhäst ska dit, alltså en väääääldigt väääääääldigt fin, som ALLA vet vilken det är..... börjar på T.... ;D)

:D

jag är fett hoppsugen haha :D
typ senast jag hoppade darco, i vintras!
Han är fett bra på att hoppa :D

tisdag, onsdag

Hallådäär.
Kan ju ta och berätta vad jag har haft för mig dom senaste dagarna haha. Igår så var vi till stallet, och jag och lisa åkte moppe. Och på vägen hem när vi kommit typ 300 meter eller nåt haha så får vi punka. Och det börjar spöregna, samtidigt! Haha fett fail. Så vi får låsa fast moppen i en lyktstolpe och gå i våra snygga hjälmar (för att inte bli blöta) utan jacka, till norrviken, där lisas mamma hämtade oss. Hahah.
Sen så åkte jag hem för att senare åka till helenelund för att möta Ronja :) sen tog vi bussen tillbaka och gick hem till lisa och sen mot edsbergsparken där det var typ festival? :p och på vägen möter vi inga mindre än Sandra och Nadine, i en bil! och dom skulle också dit, så vi åkte sista biten med dom, skönt! Det var trevligt där :) bra musik! :D
Sen gick vi till sollentuna när det slutade, vid ett typ. Därifrån åkte ronja nattbussen hem, eftersom tågen hade slutat gå.
Sen idag så åkte vi buss och tåg till stallet. Var där i några timmar och borstade lite på Darco och sånt. Sen kom pappa och hämtade mig och så åkte vi på såndär handledarutbildning eller vad det heter? så man kan övningsköra. Inte det roligaste direkt, menmen :p Fast det roligaste var att gubben som hade den ringde upp mig företttag sen haha. För han hade uppe en bild på en affär och frågade var den låg. Och den ligger vid vårt sommarställe i skåne, ängelholm, vi har nämligen vart där ett par gånger ;). Och vi sa det, men då sa han att det var fel. Men sen ringde han och sa att vi hade rätt, så jag skulle få en cd-skiva för det haha. Fett random!!
Men ja, missade både skötarmötet och ridningen. Men vi skulle rida ut, så det var inte så hemskt ;)
Och imorgon kommer det en ny häst!
Har hört att det ska vara ett sto på 170, viktbärande, med bra gångarter från Holland. Men sen vet man ju aldrig vad som kommer. Skoj iallafall! :D
Ska kanske ta kort på den och Hot Wood? :p om ni vill se alltså ;)
Nu blev det en väldans massa rader jag skrev. Creds till den som orkade läsa haha!

ridningen

Idag red jag, lisa och helena ut helt själva på lektionen :) skojigt!
Jag red på Viola, hon var asstark och taggad, men det var kuul :D även fast jag hade lite svårt att sakta av från galopp haha....
(långt och nödvändigt inlägg, men ändå ingen som kommenterar)

:D

Åh vad jag älskar att ha sommarlov, finns absolut inget bättre!!!!! :D

hemmatävling

Vi hade ju tävlingar hemma idag, det var riktigt skoj och alla från överby var så duktiga, som vanligt alltså!
I LB:2 så vann Rebecca och Eden på typ 67,??% Sandra och Pamina (!) kom trea på 65,33%, Karin och Trofenda kom fyra på 65,33%, Sandra och Zara kom typ 6a på 64,??%
Pamina gjorde sin allra första lokala start och skötte sig riktigt bra! Och hon var sjukt snygg!!!! :D
Charlie gjorde också sin allra första start och var jätteduktig och fick 61 komma nånting procent, han hade lite missar. Duktiga Hästar!!
I LA:3 så vann Rebecca och Eden igen(!) denhär gången på 66,??% Lisa och Ville kom trea på 65,??% :D
Och i MSVC:2 så gjorde vårat enda hemmaekipage, lilla Flash och Ida en superfin ritt och blev 2:a på 65nånting% :D Väldigt nära vinst då dom fick en trea på ett moment, bara för att Ida smackade.... :P

Nu

Sticker snart ner för att möta lisa och amalia och sen cykla mot badberget för lite grillning med stalltjejerna :D Mys!
haha det ser typ ut som att jag är seriööös!

Önskelista!

Jag vill verkligen ha massa saker i födelsedagspresent.......... Så nu har alla lite att välja mellan heheheh :D
  • Nya ridstövlar!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • En häst skulle inte sitta helt fel!
  • En kamera som kan filma i HD
  • ny data, macbook
  • Förstoring av foton (och jag själv vill bestämma vilka foton, för det har jag redan gjort hehehe)
  • Pengar
  • att någon sponsrar mig med Biljetter till Stockholm och Göteborg Horse Show!
  • Kläder!
  • Gossip Girl säsong 2,3
  • Typ nya ridtröjor
  • Okej nu tog det nog stopp....
Hahah ja nu kan ni ju komma ihåg dethär ;D

Hallååå

Uppdateringen är inte så bra, och det kommer nog fortsätta såhär resten av sommaren. Skriver om jag har nåt kul att skriva, just nu har jag inte så mycket :p Har shoppat och vart i stallet idag. Och juste Hot Wood kom tillbaka igår, våran nya ponny.
Och på söndag har vi storhästtävlingar, LB:2, LA:3 och nån av MSV:C programmen, skoj!
Men ja, SOMMARLOOOOOOOV!
fina darco :)<3

:D

För jag har sommarlooooov! :D
Och jag red program på Saturnus idag haha, skoj!

Film!

Här är en film på typ halva programmet från idag haha! x
Ser inte så värst bra ut, men bjuder :D
(ja han är väldigt studsig haha!)

dagens ridpass; programträning

Idag red vi alltså program på lektionen. Och jag fick lite random rida på Champion. Har inte ridit honom på aslänge, men det var kul. Jag red LB:1. Och det kändes inte så bra haha :p vi tjaffsade lite i traven, men han kändes väldigt fin i skritten och galoppen iaf. Sen så hade vi ju ett par missar också, så fick typ tre femmor hehe. Men även någon åtta. Fick 5or på första halten, han stod inte still, sen en galoppfattning som ja, blev som den blev och även en galoppvolt då det blev lite missförstånd haha han svängde typ itne och jag var typ inte beredd så den blev på fel ställe hahha. Men aja det var faktiskt riktigt kul och vi lyckades på nåt sätt skrapa ihop  65,17% och om ni väntar så har jag en film från halva programmet innan kameran dog hehe ;)

Imorgon ska jag också rida program på någon random häst, lite kul och framförallt bra träning! :)

Bilder från Enskede

Fotade av "kompisen" Sara Metwally hahahha
:)
:)))

utflyktsdag ;)

Har haft en mysig dag på stuteri Nådhammar med skolan. Var roligt, hon som äger hela stället berättade massa om fölning och ja massa haha som jag inte orkar gå in på. Men det var lärorikt. Och så har vi klappat fööööl, åh så söta! :D
Och vilket himla fint ställe där alltså, värsta paradiset! Sen åt vi lunch nere vid sjön där vi också "badade" (nästan iaf haha) och solade. Sen så fick vi skjuts till Mölnbo, därifrån skulle vi åka hem då...
Fast tågen går ju typ en gång varannan timme, helt sjukt! så vi fick vänta i nästan en och en halv timme på att ett jävla tåg skulle komma!!
Sen så fick det stoppsignal så vi missade tåget från södertälje hamn och fick alltså vänta där i en kvart också. Och sen därifrån tar det 40 min till t-c. JOBBIGT!
Hängde i stan med Ronjis sen :) och sen när jag skulle ta tåget hem så lyckades jag såklaaart sätta mig på ett PROPPFULLT tåg med heela den FINSKA KLACKEN ! omg alltså, har aldrig varit på ett fullare tåg!! Och så skrek och sjöng dom massa, herre! Hahha men det var lite kul ändå x)

2 bilder

Som fotades av någon som fotade på tävlingen haha, men jag skulle vilja se hennes bilder från själva ritten också, hoppas att det kommer! :D
haha synd att jag ser så mobbad ut :p
ärevarv! :)

hehe

Inatt blir det att gå upp till 3 för att kolla på MTV Movie Awards, fett kul :D
Man kommer få se scener från sista Harry Potter filmen :DDDDD och vad heter nästa twilight film? Breaking Dawn? :P
najs ju!

Tävlingsresultat

Lilla prinsen var så duktig idag. Jag själv hade blodstopp i ena benet typ halva framridningen och var helt handikappad haha. Men sen när det slutade kändes det asbra i traven. Galoppen kändes också bra. Inne på banan kändes det också bra, hade inga direkta missar, en taktmiss i ena mellantraven och blev lite öppen i första galoppfattningen bara. Han stod fint på tygeln i första halten, skrittade bra utan att ladda järnet och ja det köndes bra genom hela programmet. Inte sådär superomg bra, men ändå väldigt bra :)
Fick 67,33% och blev 3:a på det :)
Hade bara sexor och sjuor genom programmet, fick sexor på båda mellantraverna, en galoppvolt, en travvolt som råkade bli lite förstor (onödigt) och sen på hans gångarter och framåtbjudning. Resten var sjuor. Så ja inte superdupermega bra, fick ju inga åttor haha. Men jag är nöjd :)
Juste, jag fick massa 7or i galoppen ju, det börjar verkligen bli bra nu :D och så fick jag sjuor på skritten, har typ aldrig hänt :D
Bilder kommer och ev också en film ;D

ett par bilder från strömsholm

Fotade av Lodisen själv :D<3
Marina Mattsson - Beckham (kan jag få hennes häst och lära mig rida som henne????? gosh)
Alexander Zetterman var också grym som red två hästar i 140 hoppningen för 7åringar och blev 1a och 2a, duktig kille!

åhh! :')

Hittade precis filmer på prisutdelningen från Angelica Augustssons världscup vinst i Göteborg i februari. Alltså åh, så himla underbart, ni måste verkligen kolla hela, båda! Och jag lovar, ni kommer gråta en skvätt :')
Längtar till göteborg nästa år<3
:''') sån jävla stämning!

Bild

Fotad av lilla smidvik!
fiina darco<3
känns inte som att jag ska tävla imorn, men det ska jag! Klockan 14 åker vi till enskede och rider LB:2. Skojjigt :D

bloggrape

var alltså inte jag som skrev det förra inlägget, utan det var min kära syster ella.
Men åh vi har pratat massa om falsterbo idag, och gud vad jag längtar! Det ska bli sjuukt kul verkligen. Jag åker dit med RJ, Helena, Lisa, Sara och Amalia. Vi ska vara funktionärer där. Vi har fått scheman, men jag har inte sett mitt än då jag får det till mamma och jag är hos pappa :p men gissar på att jag ska vara läktarvakt eller entrévakt för det ska dom andra vara :) Vi ska bo i nåt hus på campingen som kallas för matsalen, spännande! ;D
Men ja det ska somsagt bli fettkul :D Jag har faktiskt varit där 3 gånger förut, 2006, 2007 och 2008 =)

mitt nya träns!

ella är bäst
justin bieber är dålig wiiee
ella är bäst
jag har damp

Debut!

Tror inte att ni har missat att Totilas och Matthias Alexander Rath har tävlingsdebuterat i helgen!
Igår vann dom Grand Prix på typ 76% och idag vann dom GP Special på 79%. Bra jobbat!
Fast tycker fortfarande att det ser bättre ut med Edward (ja jag är partisk! :p) men det tar ju ett tag att rida in sig på en ny häst och dom har kommit en bra bit på vägen!
Här är en film från vinsten igår:
Hahha bara liiiiiiite folk som står och kollar va ;D men rider man på världens bästa häst så gör man ;)
alltså den hästen<3

dagen!

Halloj!
Kom för ett tag sen hem från Strömsholm där jag tillbringat dagen tillsammans med mina underbar vänner! :D Var riktigt kul! Vi kollade mest på hoppningen, men också lite dressyr. Den första vi såg var Marina Mattsson och hennes underbart snygga Beckham! Inte helt oväntat tog dom hem segern i juniorernas andra kval till SM finalen ;) (den första också btw)
Nä hon är så sjukt duktig den tjejen! Och så kollade vi på lite fälttävlan, terrängprovet! Fast ja vi såg typ 4 ekipage på ett hinder haha :p
Men ja har somsagt haft en asrolig dag  och jäklarns vad varmt det har varit/är ute helt stört men åh så skönt :D Klockan är liksom kvart i sju och det är 29°c här!
Nu verkar det också som att det fixar sig så att jag kan tävla på söndag, skönt :D
Imorgon blir det väl stallet hela dagen lång :)

halloj

jag är inte död haha.
men sa ju i måndags att jag skulle åka bort och nu har jag precis kommit hem! Åkte i tisdags efter skolan direkt till arlanda för att möta upp syskon och pernilla och ta flyget till östersund. Min kusin tog studenten igår och vi hade det trevligt där.
Angående enskede har jag ångrat mig, jag vill tävla där, måste bara hitta någon som kan jobba i stallet på söndag eftermiddag så kan snälla Tosha köra mig! :)
Jag måste bara säga att jag mina föräldrar hade planerat väldigt dåligt inför den här tävlingen, jag fick reda på kort innan att båda skulle åka bort och pappa har sålt bilen med dragkrok, så vi har två bilar utan. Mer problem. Suck på dom alltså!
Men nu är jag hemma och imorgon har jag faktiskt skoldag, tro det eller ej! Dock kommer den spenderas ute på strömdholm för att kolla på deras tävlingar, ROLIGT! :D

RSS 2.0