torsdagsridningen

Idag red jag på Zara :)
I början gick det jättedåligt, hon tog absolut inget stöd på bettet och bara kortade ihop halsen. Sen så började vi jobba med att flytta dom, då red jag lite mer med skänklarna och fick henne fram till handen så hon tog ett stöd och fick lite längre hals. Gick sådär att flytta. Som vanligt så gick det dåligt i början men blev bättre sen med hjälp av Lena (y) Zara försökte skena i väg i skritten ibland för att slippa :p
Zara och Sandra på tävling
Men somsagt 1000 gånger innan så är det verkligen värt att flytta hästens kroppsdelar längs långsidorna! Om man börjar i skritt och verkligen tänker på att böja hästens kropp så att det inte blir skänkelvikning. Ta en punkt på t.ex. hästen som är framför dig eller nåt rakt fram på kortsidan. Så om du ska flytta in bakdelen t.ex. Så håller du hästens huvud mot punkten, så att den inte trycker upp bogen mot väggen och så flyttar man in bakdelen lite försiktigt, det behöver ju inte vara så mycket, blir det för mycket så blir det ju skänkelvikning också.
Samma sak om man ska flytta in framdelen, man måste hela tiden hålla kolla på bakdelen så att hästen inte hänger upp den mot sargen/staketet. Hästen måste vara böjd som en banan i kroppen inte i halsen :)
Aja hoppas ni fick lite hjälp nu haha
/tilde♥

Kommentarer
Postat av: Kelly

Vet inte än om jag kommer vara med i div III i vår, vore jätte kul att få vara med men han har aldrig varit ute och tävlat dressyr förut och är sjuk rädd för allt, så vi får se ;)



Annars har jag och Ronja som mål att vara med där! (Om hon inte har ångrat sig dvs).



Ska du vara med för Överby? Tror jag har sett dig och "din" Darco hos oss förut någon gång :)

2010-12-03 @ 10:09:12
URL: http://golddust.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Lottningen är utförd, kolla om du är en av finalisterna i veckans blogg hos oss!

2010-12-03 @ 13:28:56
Postat av: Anonym

Lottningen är utförd, kolla om du är en av finalisterna i veckans blogg hos oss!

2010-12-03 @ 13:29:02
URL: http://elviraochklara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0