Överby Hästsportförening

Tänkte efter önskemål skriva lite om ridskolan jag rider på.
Överby Hästsportförening, ÖHF, är en ideell förening som har varit verksam sedan 1990. Vi har idag 550 medlemmar i alla åldrar och 25 lektionshästar.
Vi har en uteridbana som är 22x80m och ett ridhus som är 20x64m.
Alla våra lektionshästar går tillsammans i en stor hage, det är bra för att då har dom en färdig rangordning som de inte behöver göra upp på lektionerna, de går ute ca 5 timmar varje dag. Alla hästar står i box.
Våra ridlärare är superduperbra! Våran ridskolechef Lena Wiman (som jag rider för) är C-tränare och St George-domarkandidat. Vi har två till ridlärare som är C-tränare och en av dom ska bli msv-domare i vinter.
Något som jag tycker är jättekul och bra är att vi får möjlighet att tävla externt (utanför klubben) med våra ridskolehästar. Inte alla såklart, det finns vissa kriterier. Så ett par av våra lektionshästar och ponnyer är ute och visar vad de kan på tävlingsbanorna, med väldigt bra resultat också (upp till MSV:C, en lektionsponny kvalade även nationellt hos oss för några år sen, dock blev ryttaren för gammal för att de skulle hinna starta) Man kan ofta få höra av domare på prisutdelningarna att "ni från Överby är så himla duktiga" och liknande. Eleonor Westin ("dressyrhelgon" som är med och skriver TR) brukar också säga att om någon frågar om tips på ridskolor i stockholm så säger hon alltid överby! Sånt är riktigt kul!
Vi brukar också vara duktiga att vinna Lektionsmästerskapen i dressyr (har haft storhästpokalerna flest gånger av alla ridskolor i stockholm). De gångerna vi är med i allsvenskan och ponnycupen så brukar det också leda till placering. Vi gör ingenting halvhjärtat alltså, det tycker jag är jättebra!
Att vi får möjligheter att tävla på lektionshästarna gör också att fler ryttare stannar och inte köper egen häst. Det finns ju många fördelar med att rida på ridskola!
Vi har också Handikapp-, knatte- och provapåridning.
Är det något mer ni undrar om så får ni självklart fråga! min text blev lite osammanhängande. Om ni vill läsa mer om våra hästar eller ridskolan, så tryck på bilden ovanför så kommer ni till hemsidan.
/tilde♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0