Överbys Hästar, del 1

Nu får ni en liten kort presentation om alla hästarna på överby! Så ni vet lite mer om vad jag rider på för hästar förutom Darco :)

Pocahontas
Född: 1992
Ras: Korsningsponny
Mankhöjd:145 cm.
Härstamning: Okänd.
Kom till Överby: 1998
Lilla poccatjocka är en väldigt snäll tjej :) hon går mest handikapp och barnlektioner, men hon är väldigt fin! Det finns ryttare som har provat på att tävla henne men utan placeringar då hon blir så otroooligt seg inne på banan. hon har typ skrittat genom ett galopprogram :p pocca tycker mycket om att hoppa och på vintern när det är hoppning så brukar hon bli galen och bocka. då flyger de flesta ungarna :) hon är en väldigt bra ridskolehäst som lär många att rida och göra iordning speciellt,  hon är så snäll och nästan gapar efter bettet

(evita till höger)
Evita
Född: 23 Mars 1991
Ras: New Forestponny
Mankhöjd: 139,5 cm.
Härstamning: e. Ll. Möllegårdens Django NFH 76 – Staplecross Spitfire NFH 39
Kom till Överby: 1996
Evita är en väldigt duktig och erfaren ponny :) Nu förtiden går hon mest barnlektioner och handikapp. Med Ida har hon placeringar tom regional LA tror jag, dom kvalade nationellt men hann inte starta pga ryttarens ålder. Sen tävlades hon av malin på Lc-la nivå och dom var bla med i laget som vann allsvenskan div II 2008 :) ibland kan hon dock bli lite seg inne på tävlingsbanan. hon har tävlat lokal hoppning med ida också nångång.

Apollo
Född: 11 juni 1988
Ras: Connemaraponny
Härstamning: e. Honey Chief RC 34 – Tindra – Athos RC 25
Mankhöjd: 154 cm.
Kom till Överby: Sommaren 1993
Han är en fin gammal pålle. går även han mest handikapp och barnlektioner. tror inte han har tävlat nånting utanför klubben. men sandra red honom i ponnycupen förut. han blir jättefin och maffig när nån duktig rider honom. väldigt snäll, lite seg häst. brukar bli lite som ett ånglok när han hoppar, för det tycker han är kul :D

Queen's Decibel
Född: 1997
Ras: Korsningsponny
Härstamning: Import Irland
Mankhöjd: D-ponny
Kom till Överby: Juni 2004
För oss finns det två perioder av deci, först då hon kom sen åkte hon iväg typ 07-08?? och fick ett föl för att hon skulle bli lugnare och för att hon var halt för hon biljarderar. hon har tävlat en del också först innan hon åkte med ia på hemmatävlatävling en gång hon kom typ 1a och 2a. sen när hon kom tillbaka först med sandra för att göra reklam att hon var tillsalu. då gick hon regional la (förklassen till dm) på 65% och sen vann hon båda starterna tävlingen efter. sen tävlade kristin henne mest av alla eftersom hon aldrig blev såld :p för dom gick det bra också och placerade sig i upp till la. Nu är hon inte tillsalu längre.

Saturnus
Född: 1990
Ras: Halvblod/Russkorsning
Mankhöjd: 155 cm.
Härstamning: ee. Röde Orm – Nicolina – Atle RR 180.
Kom till Överby: 1996
Saturnus är stallets "sura" häst. fast egentligen är han inte det :p han kan buga och är väldigt tiggig och jobbig vid uppsittning. han går också barnlektioner eftersom han har haft en skada för några somrar sen och kan inte gå så hårt då. en väldigt söt pålle som lär många rida "på riktigt". han har tävlat på nån hemmatävling. Han är duktig på att hoppa också :D

Westervird's Sandor
Född: 1999
Ras: New Forest
Mankhöjd: Slutmätt 139 cm
Härstamning: e. Westerveld's Andor - Monday's Moscan. Import Holland.
Kom till överby: juni 2006
Sandor är en knäpp ponny. Ända sen han kom har han varit rädd för ett hörn vid läktaren och det syns fortfarande ibland :p envis och busig är han också ;) ia började tävla honom lokalt sitt sista ponnyår och dom hann få några placeringar och även en lokal hopptävling hann dom med ;) nuförtiden tävlar helena honom på lc-lb nivå och det går väldigt bra :) han är somsagt lite knäpp och jobbig i boxen så man måste binda upp honom.

Heavy

Född: 1995

Ras: Korsningsponny

Mankhöjd: ca. 147 cm.

Härstamning: Okänd härstamning

Kom till Överby: Juni 2006

Heavy är en snäll liten tant. nu går hon pga en skada bara handikapp och lätta barnlektioner. Hon var halt nästan hela 2009 och fick gå på bete före dom andra och stanna längre. nu är det iaf bra att hon kan gå lektion. Innan det tävlade hon ganska mycket med kristin och isabelle. hon gick upp till någon regional LA med dom. och med isabelle var hon med i det vinnande laget i allsvenskan div II 2008 :D hon tycker också mycket om att hoppa. på senare tid har det upptäckts att hon är blind på sitt vänstra öga. det förklarar lite av hennes rädsla för andra hästar.

 


 

Champion

Född: 1995
Ras: Korsningsponny
Mankhöjd: 149 cm.
Härstamning: Okänd. 
Kom till Överby: 21 Juli 1999

Champion är en av dom sötaste! alltid så himla glad och pigg! vilket gör det roligt att rida på honom. han är superkul att hoppa eftersom han blir extremt så glad då. Han har tävlat han också :p innan han växte över ponnymåttet så tävlade han lite lokal dressyr med placeringar. kom väl 4a i nått lektionsponnymästerskap nåt år ;) väldigt fin och rolig ponnyhäst.

 



 


Doris
Född: 1990
Ras: Ponny/Halvblodskorsning.
Mankhöjd: 153 cm.
Härstamning: Okänd.
Kom till Överby: 1996
Lilla "taxen" då :) hon går på de flesta lektioner från handikapp och uppåt. är bra på det mesta. Har tävlat upp till regional la med placeringar ida b och hon har vunnit lektionshästmästerskapen 4 gånger (yr) ;) en gång 2004 med ida b och 2008, 2009 och 2010 med sandra hon och sandra var med i allsvenska laget som kom trea i div II typ 2009?. Så hon är erfaren. hoppar väl ganska bra också.






Cayenne
Född: 21 April 1989
Ras: New Forestponny
Mankhöjd: 147 cm.
Härstamning: e. Källtorps Curry RNF 6-S - Julie - Dennie RNF 37-S
Kom till Överby: 1994 Lilla cayyan.
Hon går också lite lättare lektioner och hoppar lite. Har tävlat ganska mycket med bla sandra och dom vann lektionsponnymästerskapen 2005 tror jag. sen så klarade hennes ben tyvärr inte av det. och hon har varit med om en transport olycka och är därför väldigt rädd för transporter.

Tolliver

Född: 2003

Ras: ?

Mankhöjd: d-ponny

Importerad från tyskland

Kom till ridskolan: Sommaren 2008

En av dom nyare vi har haha. Men ja han går mest barnlektioner och så med RJ som har hunnit göra några lokala dressyrstarter med honom (lc och lb). Han är inte så erfaren än och ganska jobbig att hålla på med tycker jag :p Han har lite "ponnyfasoner" för sig, men han går bra med barnen :) Hoppar väl helt okej också.

 


 


Darco
Född: 1997
Ras: Ponnykorsning
Mankhöjd: 145 cm.
Härstamning: Okänd.
Kom till överby: 17 januari 2003
Darco är bäst! haha han går allting! handikapp, vuxenlektioner, hoppning och tävlar. Är snäll att hålla på med förutom att han är väldigt rädd om benen. har tävlat väldigt mycket med sandra och dom var också med och vann allsvenskan div II 2008. Blivit placerad i typ LA:3 också. men nu har ju jag tagit över honom :o och det går ju bra, vi tävlar på LC-LB nivå och så får vi väl se om vi kan debutera LA under 2011. Hoppar bra också! Har tävlat en lokal hopptävling med mig haha.

Så ja, jag tycker iaf att vi har väldigt fina lektionshästar!
Håll utkik efter del 2!

Kommentarer
Postat av: Ida

Gud så kul att dey är eran ridskolan som har Heavy :) Hoppas hon har det underbart, precis som hon förtjänar<3

2011-01-08 @ 18:46:24
URL: http://seemeeshine.bloggplatsen.se/
Postat av: Sanna

men tilde man måste faktikst inte bilda upp sandor, han är bara jobbig att hålla på med hovarna ibland ;) hihi lika snäll som darco annars juu!!

2011-01-08 @ 18:50:33
Postat av: Ebba

Tack! Äntligen vet jag nåra av era hästar som ni pratar så mycket om xD!

Heavy är ju inte så gammal endå! Cayenne är ju äldre :)<3

2011-01-08 @ 21:09:37
URL: http://ebbaohlin.blogg.se/
Postat av: Isabelle Westergren

Naaw vad söta dom är allihopa :D men Heavy är ju den som har en speciell plats i mitt hjärta :) <3<3

2011-01-08 @ 21:16:50
URL: http://isabellewestergren.blogspot.se
Postat av: Carro

Rösta på bidrag nr 7 --> http://ponniiiiryttare.blogg.se/2011/january/bidragen.html#comment



Så länkar vi dig på VÅRAN blogg =)

2011-01-08 @ 23:50:29
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Fredrika

Är det din familj som driver ridskolan eller är det bara du som rider där? :)

2011-01-09 @ 11:14:18
URL: http://faaws.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0