olycka

Usch, idag när vi var ute och fixade fint till invigningen så skulle vi gå och tömma kärrorna och hörde då att alla hästar började skrika (dom hade sprungit massa innan). Och då kollade vi och såg att det låg en häst mitt bland alla andra, dom hade ställt sig som i en ring runt en fux. Och vi blev helt förstenade typ och stod och glodde i några sekunder som kändes som år innan vi började springa. Jag och Emelie sprang raka vägen in i hagen och de andra hämtade dom som jobbade.
Och fyfan, när vi sprang dit så såg vi att det var gammelgubben Ferdinand. man tänka typ 1000 tankar om att nu har han brutit ett ben eller slagit huvudet eller nåt. Han låg i en backe och hade en sten mot magen och en mot ryggen så han kom inte upp för att de två stora stenarna klämde fast honom. Vi hann bara komma dit så kom dom som jobbade och några till som ringde lena. Vi tog in alla lektionshästar utom lilla Evita som fick stanna som sällskap, hon var så gullig som gnäggade på honom.
Han låg där i säkert 10-15 minuter innan Lena kom och sen kom en gubbe med lastbil som kunde dra bort stenarna med den. När stenarna var borta så skulle dom få honom att resa sig och usch vad hemskt det var för han gjorde absolut ingenting i början, han försökte inte ens...
Men sen lyckades dom putta honom så att han låg "uppåt" och då kunde dom tillslut putta upp honom så att han reste sig. Men han höll på att ramla direkt igen. så massa folk fick stödja honom på båda sidorna. Och privathästarna började gnägga när han hade rest sig.
Han är halt typ på båda bakbenen och ibland håller han på att ramla omkull. Men det var verkligen tur i oturen att det var just idag så att det var massa folk i stallet som kunde handla snabbt och effektivt, tur att vi såg det så snabbt för att alla hästar började låta så mycket, och tur ändå att det var just ferdinand, inte många hästar hade låtit lastbilen komma så nära för att dra bort stenarna utan att få panik.
Nu mår han väl inte direkt bra, men han lever iaf och äter och går på smärtstillande. Han har varit under uppsikt hela dagen och ridlärarna har fått tider då dom ska vara hos honom, gå promenader och kolla så att han inte ramlar i natt. Lisa S ska vara hos honom mellan 1 i natt tills stallet öppnar klockan 7.
Gammelgubben, man ska inte springa massa i hagen när man snart är 25 år gammal...<3

Kommentarer
Postat av: Isabelle Westergren

Åh stackarn :( <3

2011-05-29 @ 19:18:40
URL: http://isabellewestergren.blogspot.se
Postat av: Elin

stackaren :( tur att han kom upp iaf! <3

2011-05-29 @ 19:23:44
URL: http://theincredible.webblogg.se/
Postat av: ronja

Uscha!

2011-05-29 @ 19:39:39
URL: http://ronjagrahn.webblogg.se/
Postat av: sofia

jag trodde typ han var död när han låg där helt stilla... lilla ferra <3

2011-05-29 @ 19:55:30
Postat av: lisa

<3

2011-05-29 @ 20:35:21
Postat av: sara

herregud :(<3

2011-05-30 @ 02:24:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0